Titularizarea 2025 se organizează pe baza memorandumului de exceptare din anul 2024, susține ministrul Educației și Cercetării, Daniel David

9.143 de vizualizări
Titularizarea 2025
Foto: © Lacheev | Dreamstime.com
Titularizarea 2025 se organizează pe baza memorandumului de exceptare din anul 2024, susține ministrul Educației și Cercetării, Daniel David. El a spus într-o transmisiune live pe Facebook, joi, 30 ianuarie, că documentul adoptat de Guvern în februarie 2024 „securizează concursul de titularizare pentru acest an”.

Declarațiile ministrului Educației vin în condițiile în care, prin ordonanța de urgență (OUG) „trenuleț” 156/2024, Guvernul Ciolacu 2 a blocat angajările la stat, adică inclusiv în Educație, cu excepția Sănătății.

„Întrebare: se va semna un memorandum pentru anul 2025 pentru ocuparea posturilor în învățământ? Memorandumul pe care îl avem deja semnat securizează concursul de titularizare pentru acest an, fiindcă vorbește acolo despre posturile care se eliberează în anul 2024-2025”, a spus Daniel David.

  • Memorandumul aprobat pe 13 februarie 2024 când, într-o situație similară, angajările erau blocate, poate fi consultat mai jos în articol.

Angajările care se fac începând din luna aprilie 2025 când se scot posturile la concurs și se publică site-ul titularizare.edu.ro sunt de la 1 septembrie 2025, adică pentru anul școlar 2025-2026. Nu apare nicio referire la anul școlar 2025-2026 în memorandumul invocat de ministrul Daniel David.

În ordonanța de urgență (OUG) „trenuleț” 156/2024, articolul VII reglementează blocarea angajărilor la stat, cu excepția Sănătății pentru medicii confirmați drept specialiști în 2024, după finalizarea stagiului de pregătire – rezidențiat. Alineatul 4, la care face referire Daniel David, menționează necesitatea unui memorandum aprobat de Guvern, însă nu și tipul acestuia sau pentru ce angajări.

Foto: captură OUG 156/2024

FOTO DOCUMENT Memorandumul de exceptare, prin care s-a organizat Titularizarea 2024, pentru asigurarea resursei umane în preuniversitar în anul școlar 2024-2025 (sursa):

Titularizarea ar urma să fie analizată, spune David, în luna mai

„O altă temă frecventă, poate cea mai emoțională, ca să spun așa, a fost legată de procesul de titularizare. Ați auzit și în alte contexte, zilele trecute, că am spus am înțeles că este o problemă. Deja analizez ce se întâmplă ca să înțeleg și eu mai bine sistemul. Și formal și informal primesc feedbackuri de la oameni”, a mai spus Daniel David în aceeași transmisiune, despre cum se derulează procesul de angajare al profesorilor prin concursul național, cunoscut drept Titularizare.

„Tot în luna mai voi veni cu un o concluzie și cu măsuri de schimbare, fiindcă este clar că așa cum se întâmplă acum nu este un demers care să fie mulțumitor la nivelul sistemului. Nu înseamnă că trebuie schimbat dramatic, poate trebuie corectat în anumite segmente. Repet, după luna mai voi veni cu un un un diagnostic și cu o propunere”, a continuat el.

Foto: © Lacheev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BREAKING Salariile profesorilor și ale angajaților din educație sunt înghețate în 2025, concursul de Titularizare este blocat și primele didactice și tichetele educaționale sunt în pericol. Ordonanța de Urgență „trenuleț” a fost publicată în Monitorul Oficial
Guvernul Ciolacu blochează titularizarea și angajarea profesorilor în școli, conform proiectului de OUG-trenuleț / UPDATE Ministrul Educației, Daniel David: În discuțiile cu liderii coaliției s-a considerat că memorandul în vigoare acoperă această nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

REZIDENȚIAT 2021 Record de absolvenți de medicină înscriși – concurență de doi pe loc la concursul de anul acesta, care are loc duminică. Ministerul Sănătății a anunțat regulile de desfășurare

Concursul de intrare în Rezidențiat are un număr record de înscriși în acest an, peste 12.500, a anunțat Ministerul Sănătății vineri dimineață, într-un comunicat de presă. Este un număr „mai…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO „Magazinul cu de toate”, proiectul prin care învățătoarea Dana Iacob de la Școala Gimnazială Poieni, Iași, le-a dezvoltat elevilor competențe de educație financiară, de comunicare și colaborare, matematice și de alfabetizare

Pasionată de lucrul cu copiii, Dana Iacob a lucrat mai întâi 20 de ani în sectorul bancar, după care a lăsat cariera de bancher pentru cea de profesor pentru învățământul…
Vezi articolul

Sala de detenție, introdusă în școlile din România, pentru elevii care deranjează orele. Cadrele didactice pot decide să le dea „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru” – proiect Statutul Elevului 2024 / UPDATE: Ministerul Educației precizează că nu se numește „de detenție” și că sala propusă are de fapt „alt scop”, fără să spună care este acesta

Elevii care perturbă orele ar putea fi reținuți într-o sală, sub supravegherea unui profesor, unde să citească sau să rezolve fișe de lucru. Noutatea se regăsește în proiectul de Statut…
Vezi articolul

Facultatea de Economie din Iași a mărit cu până la 1.500 de lei taxa de studii „fără nicio consultare prealabilă a studenților sau măcar o simplă informare a studenților reprezentanți”. LSE Iași: Dat fiind contextul economic generat de pandemie, studenții de la taxă ar putea renunța la facultate

Consiliul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Iași a aprobat, vineri, în ședință, o propunere de creștere a taxelor de școlarizare cu sume cuprinse între 1.000 (pentru studenții de la…
Vezi articolul