Transport gratuit pentru elevi și digitalizarea echitabilă a Educației, printre cele 10 propuneri ale Consiliului Național al Elevilor pentru următorul Guvern

347 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Transport gratuit pentru elevi, digitalizarea echitabilă a Educației și formarea cadrelor didactice: acestea sunt printre cele 10 obiective pentru dezvoltarea învățământului, propuse de Consiliul Național al Elevilor (CNE) în pragul alegerilor parlamentare.

„Alegerile parlamentare se apropie și, odată cu acestea, reconfigurarea programului de guvernare și stabilirea unor noi obiective ale următorului Guvern. În acest sens, Consiliul Național al Elevilor lansează cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației, obiective care conțin atât o parte de contextualizare, cât și o parte de măsuri concrete pe care decidenții să le includă în programul lor de guvernare. Scopul nostru este ca toate partidele politice să își asume aceste obiective absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar”, se arată într-un comunicat de presă al CNE.

Transport gratuit pentru elevi, unul dintre cele mai dezbătute subiecte

Consiliul Național al Elevilor a consultat sute de elevi din întreaga țară prin intermediul unor ateliere de lucru online realizate de consiliile județene ale elevilor, cu sprijinul consiliilor școlare ale elevilor. Pe modelul Sustainable Development Goals (SGDs) și European Youth Goals (EYGs), reprezentanții elevilor au creionat cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației, din perspectiva elevilor din România:

 1. Burse în toată România
 2. Educație pentru sustenabilitate
 3. Planuri-cadru actualizate
 4. Formarea cadrelor didactice
 5. Consiliere și orientareîn carieră pentru toți elevii
 6. Un sistem educațional finanțat corespunzător
 7. Învățământ centrat pe elev
 8. Transport gratuit pentru elevi
 9. Sistem educațional accesibil
 10. Digitalizarea echitabilă a educației

„Pe durata pandemiei, educația din România a avut mult de suferit. Odată cu
alegerile parlamentare, vom avea, probabil, o componență diferită a Guvernului. E
esențial ca noul executiv să își asume, indiferent de partidul care se va afla la guvernare,
revitalizarea educației din România, prin măsuri sustenabile și investiții reale în sistemul
educațional. Această pandemie ne-a arătat că nu putem continua așa. Nu mai putem face
politici educaționale de azi pe mâine!”
, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului
Național al Elevilor.

Citește și: Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un “Bamboo universitar” în beneficiul educației?

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


1 comment
 1. Daca vor si burse (inteleg ca nu au pus nici un criteriu de acordare a acestora), vor si transport in comun gratuit ( si acesta acordat fara criterii de performanta), n-ar fi mai bune sa le dam salariu? Minim pe economie! Le dam salariu si eliminam toate celelalte subventii (care uneori insumate fac mai mult decat salariu minim). Punem statutul de elev in COR si apoi ii platim pe pontaj. Lipseste 20 de ore … ii tai din salariu plata pentru 20 de ore. Ia sub 5 la un test, il consideri ca rebut … si mai tai o parte corespunzatoare din salariu, ca nimeni nu plateste rebuturi! Asa-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 20 modificări la calendarul olimpiadelor școlare 2024, făcute de Ministerul Educației: etapa județeană de Fizică a fost devansată cu o săptămână, faza națională la Limba română a fost mutată

Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare au fost modificate de Ministerul Educației printr-o erată publicată pe 9 februarie, la aproape două săptămâni de când planificările au fost anunțată inițial. Printre schimbări…
Vezi articolul

Testarea elevilor nu se mai face luni și joi săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, anunță Ministerul Educației, care precizează pentru prima dată după contrele publice: Cîmpeanu și Arafat sunt „în permanentă legătură”

Testarea elevilor și copiilor de grădiniță nu se mai face luni și joi, săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, potrivit…
Vezi articolul