Transport gratuit pentru elevi și digitalizarea echitabilă a Educației, printre cele 10 propuneri ale Consiliului Național al Elevilor pentru următorul Guvern

347 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Transport gratuit pentru elevi, digitalizarea echitabilă a Educației și formarea cadrelor didactice: acestea sunt printre cele 10 obiective pentru dezvoltarea învățământului, propuse de Consiliul Național al Elevilor (CNE) în pragul alegerilor parlamentare.

„Alegerile parlamentare se apropie și, odată cu acestea, reconfigurarea programului de guvernare și stabilirea unor noi obiective ale următorului Guvern. În acest sens, Consiliul Național al Elevilor lansează cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației, obiective care conțin atât o parte de contextualizare, cât și o parte de măsuri concrete pe care decidenții să le includă în programul lor de guvernare. Scopul nostru este ca toate partidele politice să își asume aceste obiective absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar”, se arată într-un comunicat de presă al CNE.

Transport gratuit pentru elevi, unul dintre cele mai dezbătute subiecte

Consiliul Național al Elevilor a consultat sute de elevi din întreaga țară prin intermediul unor ateliere de lucru online realizate de consiliile județene ale elevilor, cu sprijinul consiliilor școlare ale elevilor. Pe modelul Sustainable Development Goals (SGDs) și European Youth Goals (EYGs), reprezentanții elevilor au creionat cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației, din perspectiva elevilor din România:

  1. Burse în toată România
  2. Educație pentru sustenabilitate
  3. Planuri-cadru actualizate
  4. Formarea cadrelor didactice
  5. Consiliere și orientareîn carieră pentru toți elevii
  6. Un sistem educațional finanțat corespunzător
  7. Învățământ centrat pe elev
  8. Transport gratuit pentru elevi
  9. Sistem educațional accesibil
  10. Digitalizarea echitabilă a educației

„Pe durata pandemiei, educația din România a avut mult de suferit. Odată cu
alegerile parlamentare, vom avea, probabil, o componență diferită a Guvernului. E
esențial ca noul executiv să își asume, indiferent de partidul care se va afla la guvernare,
revitalizarea educației din România, prin măsuri sustenabile și investiții reale în sistemul
educațional. Această pandemie ne-a arătat că nu putem continua așa. Nu mai putem face
politici educaționale de azi pe mâine!”
, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului
Național al Elevilor.

Citește și: Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un “Bamboo universitar” în beneficiul educației?

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


1 comment
  1. Daca vor si burse (inteleg ca nu au pus nici un criteriu de acordare a acestora), vor si transport in comun gratuit ( si acesta acordat fara criterii de performanta), n-ar fi mai bune sa le dam salariu? Minim pe economie! Le dam salariu si eliminam toate celelalte subventii (care uneori insumate fac mai mult decat salariu minim). Punem statutul de elev in COR si apoi ii platim pe pontaj. Lipseste 20 de ore … ii tai din salariu plata pentru 20 de ore. Ia sub 5 la un test, il consideri ca rebut … si mai tai o parte corespunzatoare din salariu, ca nimeni nu plateste rebuturi! Asa-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reforma posturilor bugetare a început „în forță”: primele 4 locuri au fost tăiate de la cancelaria prim-ministrului Ciolacu, unde erau 103 angajați / Premierul anunța recent că banii din această reformă vor fi dați Educației

Început „în forță” al reformei aparatului bugetar, în urma căreia premierul Ciolacu anunța recent că din economiile obținute vor fi finanțate domeniile prioritare, ca Educația și Sănătatea. De la cancelaria…
Vezi articolul

Focar de coronavirus într-o școală din București. Mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2, contacți ai unui pacient care are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, anunță Ministerul Sănătății. Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană

Unul dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie este angajatul unei școli din București, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Printre cei testați…
Vezi articolul

DOCUMENT Măsurile urgente pe Educație pe care PLUS și le propune ca obiective, dacă ajunge la guvernare: reabilitarea în primele 6 luni a școlilor fără aviz ISU, transport pentru elevi, calitatea predării

Partidul lui Cioloș își anunță prioritățile în educație, pe care spune că le va avea în vedere dacă ajunge la guvernare: siguranța elevilor, depolitizarea educației și creșeterea calității actului didactic.…
Vezi articolul