Monica Anisie: Simulările pentru Bac și Evaluarea Națională au fost anulate/Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale

30.994 de vizualizări
FOTO: Captura presidency.ro

“Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea TV. Aceasta a evitat să spună care sunt scenariile privind anul școlar în curs.

Cele mai importante declarații ale ministrului Educației, Monica Anisie, la Realitatea TV:
  • Este important ca aceste scenarii [privitoare la soarta anului școlar în curs și la examene – n.red.] să fie discutate cu toți actorii importanți din spațiul educațional
  • Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții
  • Așa cum am spus de la început, nu se îngheață anul școlar și vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată
  • Această situație de urgență a fost prelungită și, în perioada următoare, alături de actorii educaționali vom veni în spațiul public și vom preciza scenariile

Luați în calcul modele precum Franța, Olanda, unde a fost anulat Bacalaureatul anul acesta?

  • Suntem atenți la tot ce se întâmplă în toate statele europene și chiar vom avea o conferință săptămâna viitoare pentru a prezenta măsurile și scenariile. Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale. Sunt și state care până la acest moment încă nu au luat decizii. Sperăm ca în curând aceste decizii să se poată și implementa pentru că tot ceea ce vom prezenta noi public va trebui să privim în corelație cu ce se întâmplă în contextul pandemiei.
  • În ceea ce privește simulările, este clar, ele sunt anulate. Dar am înlocuit aceste simulări cu testele de antrenament. Vreau să subliniez că este bine ca testele să fie rezolvate sub îndrumarea profesorului de la clasă.
  • Am prelungit anul de rezidențiat pînă la 31 octombrie.
  • Despre salarii: Salariile profesorilor se plătesc ca și până acum, în niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic la nivelul educației.

Ministrul a mai anunțat că pregătește reglementarea predării și învățării online prinntr-un act normativ elaborat de minister.

Știre în curs de actualizare

 


23 comments
  1. Doamna mare ministru . Scenarista lu peste pe scena unui minister care hai sa fin drepti nu santeti nici dvs demna de aceasta functie . Santeti si dvs pusa tot pe linie politica nici de cum pe marile dvs competente si capacitati reale . Mintea nu va prea va duce din moment ce ii tot dati intr-una cu comitetul de elevi si amanati insistent in a gasii solutia pentru anunl acesta . Vedeti bine ca v-ati ridicat cam o tara intreaga in cap si dvs inca nu vedeti . Saracii copii de la tara ce sa invete , nu aveau iei conditii sa invete si normal dar acuma . Mai visati mult . Implementati macar pentru anul acesta anularea tuturor examenelor si nu va mai bateti joc de copii si de parintii acestora

  2. Sincer, eu ca si elev nu inteleg nimic. Profesorul de mate ne da teme din lectii le pe care noi nu le-am invatat. Cel mai bine ar fi sa se inghete anul solar 2019-2020 pentru ca noi elevi nu putem recupera tot in câteva ore. Sunt notiuni,teori foarte grele. Asa ca va rog din suflet, nu ca as vrea sa stau acasa, ci pentru ca vreau sa am un viitor normal si sa am un loc de munca stabil, inghetati anul solar. Pentru ca asa v-a fi cel mai bine. Va rog sa imi ascultati rugamintea, eu va stimez foarte mult dar trebuie sa luatI maduri pentru ca nu putem recupera toata materia foarte repede.
    Va mulțumesc,
    Raluca

    1. Copile, ce strigi tu acolo si noi cadrele didactice e un nimic pentru guvernul care are o singura tinta: nu inghetam anul ca sa nu riscam sa nu mai voteze parintii elevilor PNL ul.Dar tu esti mic.Cum sa aducem copii in prag de examinare cand sunt meserii cu practica, cu atestate, copii si elevi fara posibilitati??? In ca tara traim??? Dam somaj fotbalistilor si profesorilor nu…

  3. Ar putea fi anulate si evaluarile inutile de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. S-ar mai economisi niste bani!

  4. Simulările sunt anulate, cursurile au fost suspendate pentru 3 săptămâni deja, și, cum se pare, vor mai fi încă 3 (nu pun la socoteală vacanța, bineînțeles). Cum este corect față de generațiile trecute și viitoare ca examenele să se dea în aceste condiții? Să nu mai vorbim despre stresul greu de conceput prin care au trecut elevii (am un copil în clasa a VIII-a și unul în clasa a XII-a și credeți-mă că știu despre ce vorbesc).
    Și pe lângă nedreptatea care se face acestei generații, luați în calcul și următoarele aspecte:
    1) Ce se întâmplă dacă pandemia continuă, sau, și mai rău, după relaxarea restricțiilor, revine? Anunțăm elevii în ultimul moment că nu vor mai putea susține examenele după program? Sau îi expunem riscului?
    2) Țările de interes pentru majoritatea elevilor ce aleg învățământul superior în străinătate (Olanda, Marea Britanie, Franța) au luat deja decizii în ceea ce privește absolvirea liceului și admiterea la facultate. Așadar, elevii acestora își pot pregăti dosarele pentru anul universitar ce va urma și le vor putea preda la termenul obișnuit, în cazul în care pandemia nu se va extinde până în vară. Dacă examenele la noi se vor amâna (mi se pare imposibil să punem copiii ca la nici o lună de la întoarcerea la “normalitate” să intre în examene – plus, scenariile dezvăluite cu ceva timp în urmă vorbeau despre reîntoarcerea la cursuri imediat după vacanță, caz în care derularea examenelor ar rămâne neschimbată; or, acum este vorba despre o întârziere de 3 săptămâni și ceva față de finele vacanței -), cum vor putea elevii ce doresc să plece din țară să își pregătească dosarele așa cum trebuie, pentru a le preda la timp?
    Ce vreau să spun este că, majoritatea statelor europene pe care în mod normal le admirăm, au luat niște decizii. Clar, nu perfecte. Dar cum este vorba despre o situație de criză, nu ar trebui să căutăm perfecțiune. Anularea examenelor este singura decizie ce poate fi luată fără a ști cu exactitate evoluția pandemiei. Este singura decizie ce nu va afecta elevii.
    Sistemul nostru nu poate promite “învățare online”, pentru că România are mult prea mulți ce nu au acces la această metodă și nu avem ce face într-un timp atât de scurt. Sistemul nostru nu poate promite săli de clasă perfect igienizate, distanța de siguranță între elevi, susținerea examenelor așadar în condiții sigure. Nu la nivel național.
    Sănătatea ar trebui să fie pusă pe primul loc în acest moment, “educația”, “corectitudinea” – orgoliul, de fapt -, ar trebui scoase din problemă. Rezolvarea este simplă, state importante ne-au arătat-o. Nu am fi primii care să ia această măsură. Tot ce trebuie să facem este să o luam de la ei, să o aplicăm la noi.

    Doamna ministru, haideți să nu ne batem joc de elevi. Veniți cu soluția, dați-le un strop de certitudine în aceste vremuri incerte. Spuneți-le ce se va întâmpla cu ei măcar în această privință, căci nimic altceva nu se poate prezice.

    1. Domnule Marin V., cred ca nimeni nu a pus punctul pe i atat de bine ca dumneavoastra.Sunt atatea particularitati in invatamantul romanesc si doamna se face ca nu le vede: saracie, lipsa posibilitatilor tehnice, a cunostintelor, discipline cu practica ce nu permit online, discipline reale etc. De ce nu se intelege ca nu se poate si gata.Facem ce trebuie chiar daca asta inseamna inghetarea anului scolar sau continuarea lui in vara cu disparitia examenelor.De peticeli suntem satui.Nemaipunand la socoteala ca situatia ar putea dura, ca vrem elevii vii, profesori sanatosi.E ultima grija acum ceea ce abereaza doamna.Prioritatea e sanatatea, viata, preventia.

  5. Copii sunt debusolați , nu învățau nimic nici la școala! Mergeau la școala ca sa aibă de unde pleca! Acum este un circ, o bătaie de joc. Școala românească a murit de mult!
    Materia este greoaie, fără logica , învechita, nefolositoare, plictisitoare!
    Copii se plictisesc !!!!!!!! Doamna ministru…. pentru ca sunt ca mingiile de pim-Pong in crasa lipsa de educație a acestor vremuri!

  6. Copii sunt debusolați , nu învățau nimic nici la școala! Mergeau la școala ca sa aibă de unde pleca! Acum este un circ, o bătaie de joc. Școala românească a murit de mult!
    Materia este greoaie, fără logica , învechita, nefolositoare, plictisitoare!
    Copii se plictisesc !!!!!!!! Doamna ministru…. pentru ca sunt ca mingiile de pim-Pong in crasa lipsa de educație a acestor vremuri !
    Părinții trebuie sa se unească și sa oprească chinuiala continua a copiilor , care sunt obligați sa facă parte din ,, Comedia umană ,, a capetelor pătrate din muntele de prostie al
    Ministerului învățământului

  7. Copii sunt debusolați , nu învățau nimic nici la școala! Mergeau la școala ca sa aibă de unde pleca! Acum este un circ, o bătaie de joc. Școala românească a murit de mult!
    Materia este greoaie, fără logica , învechita, nefolositoare, plictisitoare!
    Copii se plictisesc !!!!!!!! Doamna ministru…. pentru ca sunt ca mingiile de pim-Pong in crasa lipsa de educație a acestor vremuri !
    Părinții trebuie sa se unească și sa oprească chinuiala continua a copiilor , care sunt obligați sa facă parte din ,, Comedia umană ,, a capetelor pătrate din așa zisa ,, educație,, !
    Treziți va părinți și luptați pentru copii voștri!!!!!!!!

  8. Doamna ministru ne abureste din nou cu marea invatare online. Profesorii abia daca s-au miscat, iar cei ce au facut-o au sperat ca nu vor recupera orele. Altii s-au gandit doar la salarii. Sa nu le taie cumva salariu pentru ca stau pe canapea. Au raportat la centru ca au facut ore de dimineata pana seara. Minciuni! Au facut mai mult cativa profesori de mate, romana sau alta disciplina de profil. In realitate, cei mai multi, nu au facut decat sa trimita teme. Lectiile alea video sunt praf, nu se invata nimic. Dar asa justifica doamna ministru salariile oferite cu generozitate pentru statul acasa. Astia sunt profesorii pe care i-am obisnuit sa primeasca bani de fiecare data cand s-au suspendat cursurile. Ei cica recupereaza. Nu recupereaza decat in acte. Asa o sa faca madam Anisie recuperarile de care ne tot vorbeste.

    1. Daca va continua sarada asta cu online ul nu vad ce stat democratic mai suntem.Sunt profesor si stiu sigur ca ne va pune sa si recuperam.In baza carui act va plati martie intreg cand a fost o recomandare cu online ul.In baza carui act ar putea sa ma oblige online si apoi sa recuperez? Eu nu predau preferential, nu as face vreodata asa ceva.eu insumi nu am posibilitatea sa predau online si ca mine multi profesori.Reveniti-va!!!

  9. Atat de neprofesionisti sunteti incat nu puteti sa va uitati si la celelalte tari care au luat niste masuri care au SANATATEA CA PRIORITATE!! Am ajuns in asa hal ca sa ne batem joc de elevi tinandu i in casa si tocind ore intregi ( pentru ca alte activitati nu exista ) la niste materii care ghici ce, cea mai mare parte nu au nici o legatura cu ce vom face in viitor! Chiar nu este sanatos pentru copii si propun, echivalarea examenelor cu media din liceu.

    1. De acord. Singura variantă ce poate fi susținută indiferent de evoluția crizei.
      Nu mai spun că elevii sunt la pământ în această perioadă, atât de agitați și stresați – este corect să îi punem ca imediat cum ne întoarcem la “normalitate” să dea nas în nas cu un examen? Plus orele de recapitulare pierdute (“Online-ul”, nu se compară cu orele față în față nici în cele mai avansate sisteme. La noi, nici nu are rost să discutăm. Egal cu zero.).

    2. O idee buna! Dar admiterea la oricare facultate sa se faca numai pe baza de examen si nu pe baza mediei din liceu.

  10. Dna ministru oare nu stie ca nu exista o unitate in modalitatea de predare? Fiecare profesor preda cum poate sau cum vrea. Si culmea in aceeasi scoala sunt astfel de diferente. Unii profesori consideră că este vacanta, iar copiii, în loc să facă consolidare de materie macar, beneficiază de vacanta prelungita. E incredibil ca totul pleaca de la proasta coordonare de sus. Multumesc

    1. Doamna insasi a cerut sa nu se predea.si oricum nu e echitabil, deci, noroc ca i-a venit mintea la cap atunci.Sa gaseasca alte solutii.Asta cu online e un mare bull … Cand pentru altii conteaza elevii vii, ministra vrea pe ai nostri sa i ” ingroape”.Evident, in mod metaforic.

  11. Sunteti angajati, nu regi. Aveti obligatia de a prezenta scenariile. Ex: daca nr de decese zilnic scade sub…iar temperatura…., atunci…Nu mai ascundeti crasa incompetenta sub valul acestei pandemii!!!

  12. Cum era şi de aşteptat…nimic nou nu poate să ne spună doamna ministru. Dealtfel nici nu ar putea pentru că alții sunt cei care iau deciziile in aceste momente, iar domnia sa e trecută la categoria , genuri minore’.
    Mai apare câteodată , din complezență sau nu, ca să ne spună…nimic!

    1. Din cand in cand iese ca sa: aiba unde intra, se contrazica, sa asculte pe la usi si mai nou sa ameninte cu judecata niste pusti care au facut o gluma proasta de 1 aprilie. Si apoi, ocazional cu cate un studiu elaborat brusc in care se lauda ea cum 60 la suta merge online ul ca pe roate si culmea, elevii, parintii si sindicatele sunt extaziate. Pe cine vrajeste, hai sa fim seriosi???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tribulațiile Consiliului Elevilor în teritoriu. Cazul Caraș-Severin, episodul 2: acuzații de nereguli în alegerea noului președinte județean al organizației reprezentative a elevilor

Organizația județeană Caraș-Severin a Consiliului Național al Elevilor și-a desemnat, în noiembrie, un nou președinte. Este vorba despre elevul Lucas Szava, care înaintea acestei alegeri fusese președinte interimar la Consiliul…
Vezi articolul

Monica Anisie: Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Eu înțeleg îngrijorarea celor care ar trebui să susțină examenele naționale, ministerul pregătește un set de măsuri

În momentul de față nu se pune problema ca elevii și studenții să repete anul școlar sau universitar, subliniază ministrul Educației într-o declarație la Realitatea Plus. Întrebată care este „scenariul…
Vezi articolul

VIDEO Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație, anunță Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației / Trebuie să mergem cumva înspre un model care să combine finanțarea per elev cu o finanțare bazată pe performanță

Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, despre relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație, anunță Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației. Oficialul a vorbit…
Vezi articolul