Tratamente stomatologice gratuite pentru elevi și studenți în perioada vacanței în 150 de cabinete din București

9.026 de vizualizări
SURSA: ASSMB.RO
În rețeaua de 150 de cabinete școlare din București, elevii și studenții pot primi consultații și tratamente gratuite și în perioada vacanței, potrivit unui anunț al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. „Orice fel de intervenție începând cu consultul dentar, cu periaje, fluorizări, sigilări, tratarea cariei, a complicațiilor acesteia, extracții dentare, deci absolut orice”, potrivit unei declarații făcute de medicul stomatolog Daniela Anitas, medic în cabinetul școlar de la Școala Gimnazială Nr 79 din Sectorul 4 al Capitalei.

Elevii și studenții bucureșteni beneficiază de tratamente stomatologice gratuite tot anul (inclusiv în vacanțe) – sigilări, detartraje, tratament carii, extracții dentare.

Dr. Daniela Anitas, medic stomatolog:Orice fel de intervenție începând cu consultul dentar, cu periaje, fluorizări, sigilări, tratarea cariei, a complicațiilor acesteia, extracții dentare, deci absolut orice. Mai ales că avem toate condițiile, după cum vedeți. Important este ca și copiii să vină și să respecte programările, să existe o continuitate a tratamentului.

Uneori necesită o perioadă mai lungă de venire la tratament. E unul din avantajele cabinetului școlar, că fiind aici în școală sunt aproape obligați să treacă și pe la noi.

Este foarte important pentru ei să fie obișnuiți de la vârste cât mai mici. Odată cu apariția primului dinte, adică la 6 luni, copilul, teoretic, ar trebui văzut de un stomatolog pentru că se pot observa și anumite anomalii dento-maxilare încă de la început și părinții trebuie să știe, dar cu cât mai devreme, cu atât mai bine”.

Lista celor 150 de cabinete stomatologice din rețeaua școlară este aici.

Rețeaua de Medicină Școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București are 448 de cabinete de medicină generală, 150 de cabinete stomatologice, 9 cabinete medicale universitare și 13 cabinete stomatologice universitare.

În perioada septembrie 2018 – mai 2019, au fost consultați 85.120 de copii și studenți și alți 119.935 au fost tratați în cabinetele școlare stomatologice din București, potrivit comunicatului citat.

SURSA: ASSMB.RO


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vlad Mixich: Dacă epidemia evoluează în ritmul actual, o prognoză a INSP estimează că, la finalul lunii august, 80% din paturile de la Terapie Intensivă pentru COVID-19 din România vor fi ocupate de pacienți în stare gravă

Vlad Mixich, expert numit de Parlamentul European în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, afirmă că, potrivit unei prognoze realizate de Institutul Național de Sănătate Punlică, dacă…
Vezi articolul