Tratamente stomatologice gratuite pentru elevi și studenți în perioada vacanței în 150 de cabinete din București

SURSA: ASSMB.RO
În rețeaua de 150 de cabinete școlare din București, elevii și studenții pot primi consultații și tratamente gratuite și în perioada vacanței, potrivit unui anunț al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. „Orice fel de intervenție începând cu consultul dentar, cu periaje, fluorizări, sigilări, tratarea cariei, a complicațiilor acesteia, extracții dentare, deci absolut orice”, potrivit unei declarații făcute de medicul stomatolog Daniela Anitas, medic în cabinetul școlar de la Școala Gimnazială Nr 79 din Sectorul 4 al Capitalei.

Elevii și studenții bucureșteni beneficiază de tratamente stomatologice gratuite tot anul (inclusiv în vacanțe) – sigilări, detartraje, tratament carii, extracții dentare.

Dr. Daniela Anitas, medic stomatolog:Orice fel de intervenție începând cu consultul dentar, cu periaje, fluorizări, sigilări, tratarea cariei, a complicațiilor acesteia, extracții dentare, deci absolut orice. Mai ales că avem toate condițiile, după cum vedeți. Important este ca și copiii să vină și să respecte programările, să existe o continuitate a tratamentului.

Uneori necesită o perioadă mai lungă de venire la tratament. E unul din avantajele cabinetului școlar, că fiind aici în școală sunt aproape obligați să treacă și pe la noi.

Este foarte important pentru ei să fie obișnuiți de la vârste cât mai mici. Odată cu apariția primului dinte, adică la 6 luni, copilul, teoretic, ar trebui văzut de un stomatolog pentru că se pot observa și anumite anomalii dento-maxilare încă de la început și părinții trebuie să știe, dar cu cât mai devreme, cu atât mai bine”.

Lista celor 150 de cabinete stomatologice din rețeaua școlară este aici.

Rețeaua de Medicină Școlară a Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București are 448 de cabinete de medicină generală, 150 de cabinete stomatologice, 9 cabinete medicale universitare și 13 cabinete stomatologice universitare.

În perioada septembrie 2018 – mai 2019, au fost consultați 85.120 de copii și studenți și alți 119.935 au fost tratați în cabinetele școlare stomatologice din București, potrivit comunicatului citat.

SURSA: ASSMB.RO

Total
572
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Consilierul prezidențial pe Educație: Președintele Iohannis va discuta cu partidele și guvernul pentru ca orice viitoare lege a Educației să aibă la bază rezultatele proiectului ‘România Educată’

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta în următoarele 3 luni cu partidele și guvernul pe marginea proiectului “România Educată”, care urmează să fie lansat miercuri, 5 decembrie, a declarat consilierul…
Vezi articolul

Școli speciale care le cer părinților să-i trimită pe copiii cu autism cu însoțitori de acasă. Ministerul Educației, chemat de FEDRA să pună ordine în legislație

Anumite școli speciale le cer părinților să îi trimită pe copii și cu însoțitori la clasă. Avertismentul vine de la Federația pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist. Organizația cere…
Vezi articolul