Reacția elevilor la închiderea intempestivă a tuturor școlilor din România: Profundă iresponsabilitate. Dezaprobăm hotărârea

14.382 de vizualizări
Sursă foto: Facebook.com / Rareș Voicu, președintele CNE
Trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților, este reacția Consiliului Național al Elevilor la decizia Președintelui Iohannis de a închide toate școlile pe termen nedefinit.

Redăm comunicatul reprezentanților elevilor, trimis Edupedu.ro:

“În deschiderea ședinței de Guvern din această seară, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că toate unitățile de învățământ trebuie închise, fiind necesară tranziția actului educațional în format exclusiv online.

Consiliul Național al Elevilor dezaprobă profund această propunere, întrucât multe unități de învățământ din România se află în comunități în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidența de 3 la mia de locuitori.

Pentru a putea garanta un act educațional de calitate, e important ca în aceste comunități unitățile școlare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În același timp, trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale.

„Considerăm că propunerea Președintelui României este una nefundamentată la momentul de față. Traversăm, cu siguranță, o perioadă de criză, însă e important să ținem minte faptul că școala reprezintă una dintre instituțiile care stau la baza societății noastre. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul <Testare în curtea școlii>, pentru a putea garanta participarea în siguranță la cursuri a tuturor colegilor noștri, în comunitățile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Foto: CNE

Citește și:
BREAKING Creșele și after school-urile rămân deschise. Ludovic Orban: Grădinițele și școlile se închid pentru 30 de zile. În clasele I-IV e un pic mai complicat, dar se vor face “niște recapitulative” când se va reveni în clase
BREAKING Klaus Iohannis: Școlile trebuie să treacă toate în online / Ludovic Orban: Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni
Mircea Miclea, reacție rapidă la anunțul lui Iohannis: Sper ca guvernul să nu ia decizia de închidere a tuturor școlilor din România. Sfidează toate datele științifice
România, a treia țară din Europa care anunță închiderea școlilor, după Cehia și Polonia. Restul statelor mențin deschise școlile, total sau parțial
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere ca şcolile să rămână deschise: „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută”

3 comentarii
 1. Elevii sa învețe online în loc sa își piardă timpul și energia cu ședințe interminabile online.
  Și sa aibă măcar putina empatie pentru profesorii, membrii familiilor lor, a celor cu comorbiditati, fie aceștia elevi sau adulți.
  Se vede ca elevii, știind ca majoritatea lor, în caz de îmbolnăvire(în mijloacele aglomerate de transport în comun sau pe la întâlnirile lor private), sunt asimptomatici. Dar ei cunosc foarte bine faptul ca sunt principalii vectori de transmitere a coronavirusului.
  Și cu toate acestea, cunoscând ca ministrul educației este o persoana influențabila si fără verticalitate, insista continuu pe lângă aceasta, sa revină în scoli.
  Asa este tineretul nostru. După ei, și potopul. Lipsa de educație civica, răsfățul, egoismul, i-a făcut asa.
  Cine învață la școală, învață și în sistem online.

 2. Da, e trist. Iar lipsa infrastructurii digitale (în continuare) nu trebuie să ne mire. Doar au fost luaţi prin surprindere de această posibilitate și guvernul și multe autorități locale. Până la începerea școlii în septembrie timpul a fost mult prea scurt pentru a găsi soluții cât de cât viabile. Păcat de copii.

  1. >Toate scolile inchise pe termen nedefinit
   >Mall-urile stau deschise
   Cea mai buna logica pe care am vazut-o in viata mea. Bravo frate, sunteti magnifici. Poate daca continuati cu decizii de genul asta, sub pretextul unei pandemii, o sa puteti sa ne distrugeti tara complet, asa cum ati vrut de la inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.…
Vezi articolul

Florian Bichir, conferențiar de la Universitatea de Apărare, a postat pe Facebook un selfie în care apare imaginea lui Ion Antonescu. Institutul ”Elie Wiesel”: ”Postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului”

Un cadru didactic de la universitatea care pregătește viitorii șefi ai Armatei a ales să-și exprime, pe Facebook, solidaritatea cu cei care stau acasă în perioada Stării de Urgență postând…
Vezi articolul