Reacția elevilor la închiderea intempestivă a tuturor școlilor din România: Profundă iresponsabilitate. Dezaprobăm hotărârea

14.391 de vizualizări
Sursă foto: Facebook.com / Rareș Voicu, președintele CNE
Trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților, este reacția Consiliului Național al Elevilor la decizia Președintelui Iohannis de a închide toate școlile pe termen nedefinit.

Redăm comunicatul reprezentanților elevilor, trimis Edupedu.ro:

“În deschiderea ședinței de Guvern din această seară, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declarat că toate unitățile de învățământ trebuie închise, fiind necesară tranziția actului educațional în format exclusiv online.

Consiliul Național al Elevilor dezaprobă profund această propunere, întrucât multe unități de învățământ din România se află în comunități în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidența de 3 la mia de locuitori.

Pentru a putea garanta un act educațional de calitate, e important ca în aceste comunități unitățile școlare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În același timp, trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale.

„Considerăm că propunerea Președintelui României este una nefundamentată la momentul de față. Traversăm, cu siguranță, o perioadă de criză, însă e important să ținem minte faptul că școala reprezintă una dintre instituțiile care stau la baza societății noastre. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program de tipul <Testare în curtea școlii>, pentru a putea garanta participarea în siguranță la cursuri a tuturor colegilor noștri, în comunitățile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Foto: CNE

Citește și:
BREAKING Creșele și after school-urile rămân deschise. Ludovic Orban: Grădinițele și școlile se închid pentru 30 de zile. În clasele I-IV e un pic mai complicat, dar se vor face “niște recapitulative” când se va reveni în clase
BREAKING Klaus Iohannis: Școlile trebuie să treacă toate în online / Ludovic Orban: Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni
Mircea Miclea, reacție rapidă la anunțul lui Iohannis: Sper ca guvernul să nu ia decizia de închidere a tuturor școlilor din România. Sfidează toate datele științifice
România, a treia țară din Europa care anunță închiderea școlilor, după Cehia și Polonia. Restul statelor mențin deschise școlile, total sau parțial
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere ca şcolile să rămână deschise: „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută”

3 comments
  1. Elevii sa învețe online în loc sa își piardă timpul și energia cu ședințe interminabile online.
    Și sa aibă măcar putina empatie pentru profesorii, membrii familiilor lor, a celor cu comorbiditati, fie aceștia elevi sau adulți.
    Se vede ca elevii, știind ca majoritatea lor, în caz de îmbolnăvire(în mijloacele aglomerate de transport în comun sau pe la întâlnirile lor private), sunt asimptomatici. Dar ei cunosc foarte bine faptul ca sunt principalii vectori de transmitere a coronavirusului.
    Și cu toate acestea, cunoscând ca ministrul educației este o persoana influențabila si fără verticalitate, insista continuu pe lângă aceasta, sa revină în scoli.
    Asa este tineretul nostru. După ei, și potopul. Lipsa de educație civica, răsfățul, egoismul, i-a făcut asa.
    Cine învață la școală, învață și în sistem online.

  2. Da, e trist. Iar lipsa infrastructurii digitale (în continuare) nu trebuie să ne mire. Doar au fost luaţi prin surprindere de această posibilitate și guvernul și multe autorități locale. Până la începerea școlii în septembrie timpul a fost mult prea scurt pentru a găsi soluții cât de cât viabile. Păcat de copii.

    1. >Toate scolile inchise pe termen nedefinit
      >Mall-urile stau deschise
      Cea mai buna logica pe care am vazut-o in viata mea. Bravo frate, sunteti magnifici. Poate daca continuati cu decizii de genul asta, sub pretextul unei pandemii, o sa puteti sa ne distrugeti tara complet, asa cum ati vrut de la inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Important pentru orice școala digitală: soluții de protecție împotriva daunelor accidentale și garanție de pâna la 5 ani, prezentate la SMARTEdu 2023 Oradea, evenimentul anului în educația digitală – 5 iulie 2023 (P)

Lenovo cuprinde în portofoliul său soluții de protecție împotriva daunelor accidentale și garanție de pâna la 5 ani și le va prezenta în cadrul celui mai important eveniment dedicat educației…
Vezi articolul

Rezolvarea subiectelor de la Logică și argumentare – Bacalaureat 2023, făcută de profesorul Florin Popovici: Grilele nu ar trebui să ridice dificultăți majore de înțelegere și rezolvare din partea candidaților

Profesorul Florin Popovici a rezolvat subiectul primit de elevi miercuri, 28 iunie, la proba la alegere în funcție de profil și specializare – Logică și argumentare 2023, pentru Edupedu.ro. Candidații…
Vezi articolul

Reguli noi pentru promovarea în Universități: Pentru funcția de profesor universitar, candidații trebuie să dețină atestatul de abilitare / La fiecare urcare în funcție va trebui un nou certificat și aviz medical, certificat de integritate și cazier judiciar

Pentru înscrierea la examenul de promovare în funcţia de profesor universitar este necesară deținerea atestatului de abilitare, conform Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, în…
Vezi articolul
Ghidul pentru gimnaziu și liceu

Raport oficial: Părerea prietenilor contează cel mai mult în alegerea liceului pentru aproape 40% din elevii din București care acum se înscriu la admitere. Sfaturile profesorilor, luate în considerare doar de 1 din 10 adolescenți. Top 10 cele mai căutate licee

Pentru aproape 40% din elevii claselor a VIII-a contează părerea prietenilor în consultarea referitoare la alegerea liceului, iar pe ultimul loc s-a aflat consilierul școlar, potrivit unui studiu privind opțiunile…
Vezi articolul