Mircea Miclea, reacție rapidă la anunțul lui Iohannis: Sper ca guvernul să nu ia decizia de închidere a tuturor școlilor din România. Sfidează toate datele științifice

12.636 de vizualizări
Mircea Miclea / Foto: Marius Tucă Show

Profesorul Mircea Miclea avertizează că închiderea tuturor școlilor din România ar fi o măsură total greșită. Contactat de Edupedu.ro după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat – în timp ce prezida ședința de guvern din această seară – că toate școlile trebuie să se închidă pe termen nedefinit, Mircea Miclea a afirmat: “Sper ca guvernul să nu ia decizia de închidere a tuturor școlilor din România. Ar fi o decizie care sfidează toate datele științifice existente și practicile din țări pe care le luăm adesea ca exemplu”.

Prejudiciul produs copiilor, prin închiderea școlilor, “este major”. “Vor pierde în primul rând elevii din sate, din mediul rural, cei mai expuși anafabetismului funcțional, cei care au riscurile cele mai mici, dar care vor plăti costurile cele mai mari”, a declarat Miclea, pentru Edupedu.ro.

Mircea Miclea, reacție rapidă pentru Edupedu.ro după anunțul lui Klaus Iohannis:

“Sper ca guvernul să nu ia decizia de închidere a tuturor școlilor din România. Ar fi o decizie care sfidează toate datele științifice existente și practicile din țări pe care le luăm adesea ca exemplu. Beneficiul adus copiilor este minor, în schimb prejudiciul este major.

Vor pierde în primul rând elevii din sate, din mediul rural, cei mai expuși anafabetismului funcțional, cei care au riscurile cele mai mici, dar care vor plăti costurile cele mai mari.

Practic, măsura nu reduce riscurile, ci doar le deplasează către cei mai oropsiți, mai dezavantajați.

E o măsură total greșită”.

Citește și:
BREAKING Creșele și after school-urile rămân deschise. Ludovic Orban: Grădinițele și școlile se închid pentru 30 de zile. În clasele I-IV e un pic mai complicat, dar se vor face “niște recapitulative” când se va reveni în clase
BREAKING Klaus Iohannis: Școlile trebuie să treacă toate în online / Ludovic Orban: Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni
România, a treia țară din Europa care anunță închiderea școlilor, după Cehia și Polonia. Restul statelor mențin deschise școlile, total sau parțial
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere ca şcolile să rămână deschise: „Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută”
Reacția elevilor la închiderea intempestivă a tuturor școlilor din România: Profundă iresponsabilitate. Dezaprobăm hotărârea

3 comments
  1. Habar nu aveti ce se intampla in orasele in care majoritatea elevilor de liceu fac naveta. Despre naveta elevilor este, in fond, vorba, atunci cand doriti scoli/licee deschise. Ii trasportati dvs. in conditii de distantare/siguranta pana la microbuze, de acolo pana la scoala si inapoi spre autogari si, din nou, spre casa? Sa nu mai discutam aici despre vidul de legislatie/metodologii de aplicare/proceduri privind transportul gratuit in siguranta al elevilor pe trasee judetene sau despre decontatea catre societatile de transport a sumelor aferente navetei “gratuite” a elevilor, de acasa pana la scoala si retur. Abia dupa ce puteti in balanta toate aspectele, puteti avea opinii si solicitari legate de scoala fata in fata, in conditiile actuale.

    1. Toate aspectele semnalate de dumneavoastra erau obligatia acestui guvern iresponsabil care a avut la dispozitie 8 luni sa se gandeasca si sa rezolve….

  2. Domnul Miclea trăiește departe de lumea dezlănțuita…
    Nu a aflat încă faptul ca in drum spre școală, elevii se infectează în mijloacele de transport în comun, aglomerate și îmbâcsite.
    Apii,majoritatea fiind asimptomatici, transmit virusul profesorilor și membrilor familiilor lor. Cei cu comorbiditati se vor lupta apoi pentru viata lor, unii decedând.
    Domnul Miclea, cunoașteți aceste chestiuni. Știți ca principalii vectori de transmitere a coronavirusului sunt cei asimptomatici, în speță elevii.
    Și cu toate acestea, nu va pasa.
    Ciudat… Un intelectual ar trebui sa aibă și suflet, și empatie, nu numai creier gânditor. Iar acel creier sa gândească corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Francofonia, sărbătorită internațional pe 20 martie în fiecare an. Peste 50 de milioane de elevi și studenți învață franceza ca limbă străină, însă predarea acesteia este în pericol dacă politicile din Educație nu determină tinerii să aleagă meseria de profesor – nou raport al Organizației Internaționale a Francofoniei

În fiecare an, pe 20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită în întreaga lume, atât în țările francofone, cât și în cele în care limba franceză este mai puțin…
Vezi articolul

„Copiii şi profesorii din România nu beneficiază de condiţii adecvate de desfășurare a procesului educațional”, susține Programul de Guvernare al noului cabinet propus de PSD-PNL și UDMR, partide care au făcut toate politicile publice în Educație, în ultimii 20 de ani

În programul de Guvernare al Coaliției PSD-PNL-UDMR în domeniul Educației, document aflat în stadiu de lucru, publicat de economedia.ro, autorii au publicat o concluzie a ultimilor 20 de ani de…
Vezi articolul

Profesorul Cătălin Ciupală: Dacă tu, ca profesor, nu-ți cunoști bine materia pe care o predai, nu ai cum să transmiți cunoștințe eficient / Nu avem o metodă științifică de predare, care să se bazeze pe neuroștiințe, pe modul de învățare a elevilor

„Noi nu avem o metodă științifică de predare, o metodă care să se bazeze foarte mult pe neuroștiințe, pe modul de învățare a elevilor, pe modul lor de gândire. Eu…
Vezi articolul

O discuție cu ChatGPT despre “România Educată”: Nici inteligența artificială nu pricepe cum a început și cum va continua proiectul / Programul AI susține că acesta a fost “dezvoltat și implementat de către Guvern” în 2018, când miniștri erau Valentin Popa și Ecaterina Andronescu

Modul cum a evoluat proiectul prezidențial “România Educată” pe parcursul ultimilor șapte ani, de când a fost propus de președinte până la a doua variantă a unui pachet legislativ încă…
Vezi articolul

Ce face Spania, a doua țară din UE, după România, cu cei mai mulți tineri care au părăsit educația înainte de vreme, pentru a combate fenomenul: Plan de acțiune sistematică în 44 de măsuri, de la harta detaliată a școlilor vulnerabile la timp extins de învățare sau reducerea numărului de repetenți

Spania, a doua țară din UE, după România, din punct de vedere al numărului mare de tineri care au renunțat la școală înainte de vreme, a întocmit cu sprijin internațional…
Vezi articolul