Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Fizică 2024, anunță ministra Educației

6.972 de vizualizări
Premii la Olimpiada Balcanică de Fizică 2024 / Foto: Facebook.com/ Ligia Deca
Lotul de elevi olimpici la Balcaniada de Fizică (BPhO) 2024 a obținut trofeul competiției, trei medalii de aur și una de argint, după cum anunță ministra Educației, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook duminică seară, 23 iunie.

Din cei patru elevi, trei sunt de la același liceu privat din București și celălalt – de la un liceu de stat, din Timișoara.

Olimpiada se află la a VI-a ediție, după cum se arată pe site-ul dedicat, pe care nu s-au publicat încă rezultatele și subiectele de concurs.

La competiție au participat elevi din 12 țări. Olimpiada se termină luni, 24 iunie, cu întoarcerea elevilor din Muntenegru acasă.

Iată elevii olimpici:

  • Bolohan Vlad Tudor, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur, Premiul I absolut și Trofeul Balcaniadei de Fizică 2024. „Vlad a primit și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect”, potrivit postării ministrei Deca.
  • Condrea Alexandru – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect
  • Popuțe Dragoș Mihai – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, medalie de aur
  • Negreanu Dana Ilinca – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de argint și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect.

Liderii echipei României sunt profesoara Adriana Radu de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, inspector de specialitate la Inspectoratul școlar județean (ISJ) Prahova și profesorul Costin Dobrotă, de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.

Conferențiarul universitar dr. Sebastian Popescu de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași este membru în Comitetul Științific, iar Președintele Balcaniadei de Fizică este profesorul universitar dr. Radu Constantinescu de la Universitatea din Craiova, conform aceleiași surse.

Citește și:
Cinci medalii de aur, două de argint și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024. În afară de un elev de la Colegiul Racoviță din Cluj, toți ceilalți sunt de la liceul privat ICHB / Ministerul Educației susține că aceste rezultate „confirmă nivelul școlii românești de fizică”

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Una dintre educatoarele copiilor din Ucraina, la „grădinița” din Buzău, amenajată voluntar de ea și de colegele ei la subsolul unei pensiuni: I-am învățat câteva cuvinte în limba română, i-am învățat culorile, să numere, sunt foarte receptivi

„Ei sunt primiți și stau într-un spațiu destul de ok, dar gândiți-vă că nu se mai întâlnesc cu prietenii, nu mai au aceleași obiceiuri pe care le aveau până acum.…
Vezi articolul

Guvernul amână până în 2025 prevederea legală prin care cadrele didactice și de cercetare din universități primesc două salarii în momentul pensionării – proiect de ordonanță

O prevedere din Legea învățământului superior, potrivit căreia profesorii și cercetătorii din universități urmau să primească două salarii în momentul pensionării, va fi aplicată din anul universitar 2025-2026, așa cum…
Vezi articolul