Trei universități românești, incluse în clasamentul Times Higher Education al instituțiilor de învățământ superior tinere – toate în ultima parte a clasamentului

10.986 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Trei universități românești au fost incluse, iar o a patra menționată în clasamentul Young University Rankings 2022, publicat marți și realizat de reputatul furnizor de clasamente Times Higher Education. În noul ranking, ce reunește universități înființate în ultimii 50 de ani, apar Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Valahia din Târgoviște.

Primele trei figurează în intervalul 401+ din lista Young University Rankings, ce include în total 790 de universități. Universitatea din Valahia este inclusă în rândul celor aproximativ 250 de universități care sunt doar menționate ca furnizoare de date, nu și ierarhizate în acest clasament.

Universități romanești în Young University Rankings 2022 / Sursa: Captura TimesHigherEducation.com

Noul ranking este dominat condus de Paris Sciences et Lettres – PSL Research University Paris, Nanyang Technological University Singapore, The Hong Kong University of Science and Technology, Erasmus University Rotterdam, Hong Kong Polytechnic University. Mai apar, pe locurile 6-10, Institut Polytechnique de Paris, University of Antwerp, University of Technology Sydney, Maastricht University și City University of Hong Kong.

  • Clasamentul ia în calcul universitățile înființate în ultimii 50 de ani, clasificate în funcție de cei 13 indicatori de performanță folosiți și în cazul principalului clasament global al Times Higher education, cu unele ajustări.

Hong Kong este cel mai reprezentat teritoriu în vârful clasamentului. Franța este țara cea mai bine reprezentată în top 20, cu nu mai puțin 5 instituții de învățământ superior, pe când India și Turcia au cele mai multe instituții incluse în ranking – 40 fiecare, depășind Marea Britanie și Iran (câte 37 de universități).


2 comments
  1. In toata aceasta perioada, online la universitati de profil mai ales, s-a dovedit benefica, din multe puncte de vedere. Poate ca, daca in conducerea politehnicii bucuresti nu ar fi diverse grupuri de masoni, sau alte interese in diverse sisteme care nu au legatura cu nivelul academic, daca s-ar respecta studentul si profesorul ar fi Profesor, atunci poate ca ar fi in vreun top international.

    1. De acord, și aici în Cluj trebuie sa plătim taxa de neexmatriculare pentru fiecare restanta rămasă de pe anul/anii anteriori începând cu anul 2 în sus, și când mai și prinzi o proasta la care i ciuda ca tu, studentul, îndrăznești sa lucrezi și te pica constant examenul pentru ca nu ai prezenta la cursuri ii super, bravo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Rectorilor critică interzicerea informațiilor despre identitatea de gen: Libertatea academică reprezintă libertatea studenților, a cadrelor didactice și cercetătorilor de a învăța, preda, cerceta sau comunica cu societatea, fără îngrădiri de natură ideologică, politică sau religioasă

Consiliul Național al Rectorilor critică interzicerea informațiilor despre identitatea de gen, într-un comunicat în care nu folosește, însă, explicit cuvintele “identitate” sau “gen”. “CNR susține cu fermitate respectarea autonomiei universitare…
Vezi articolul

VIDEO Michelle Obama, către absolvenți: Nu lăsați niciodată pe cineva să vă spună că sunteți prea furioși sau că trebuie să tăceți / 3+1 lecții de la fosta primă doamnă a SUA, la cel mai mare banchet de absolvire organizat vreodată, online pe Youtube

“Dacă vă e frică, sau sunteți confuzi, sau furioși, sau pur și simplu copleșiți (…) nu sunteți singuri. Și eu simt toate aceste lucruri. Toți le simțim”, a spus fosta…
Vezi articolul

OFICIAL Modificări la examenele de certificare a calificării profesionale pentru școlile postliceale, învățământul profesional, agenți de penitenciare și asistent medical generalist. Probele au un nou grafic de desfășurare

Examenele de certificare a calificării profesionale se modifică și au un nou calendar, potrivit ordinului nr. 3.770 din 5 mai 2021 al ministrului educației, publicat în Monitorul oficial. Actul normativ…
Vezi articolul