TVA-ul pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic scade la 5%, potrivit proiectului de lege adoptat decizional de Camera Deputaților

148 de vizualizări
Foto: © Roman Motizov | Dreamstime.com
Proiectul de lege care modifică o prevedere din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% şi pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic, a fost adoptat de către Camera Deputaților, informează news.ro. Legea merge la promulgare.

Potrivit expunerii de motive, prin această inițiativă se dorește susținerea lecturii, mai ales în rândul generațiilor tinere (cele care folosesc extensiv dispozitive electronice precum tablete, telefoane).

De asemenea, digitalizarea lucrărilor literare și științifice de către edituri va fi încurajată de creșterea volumului de vânzări de carte electronică, creând ulterior premisele realizării de biblioteci publice în format electronic, așa cum au și alte țări, după cum se arată în documentul menționat anterior.

Inițiatorii proiectului de lege sunt Dragoș Teniță (deputat USRPLUS) și Sebastian Burduja (deputat PNL).

Au fost înregistrate 302 voturi „pentru” și două abțineri.

Foto: © Roman Motizov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți…
Vezi articolul

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a…
Vezi articolul