UDMR susţine legile Educaţiei. Nu sunt perfecte şi vom încerca să le îmbunătăţim, susține vicepreşedintele Comisiei de învăţământ din Senat

329 de vizualizări
Irina Kovacs / Foto: Agerpres
Irina Kovacs / Foto: Agerpres
Vicepreşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Irina Kovacs, a anunţat că UDMR va susţine în Parlament legile Educaţiei şi aşteaptă ca, după adoptarea acestor acte normative în Camera Deputaţilor şi Senat, Ministerul Educaţiei să elaboreze metodologii pentru ca ţintele propuse în legile Educaţiei să fie atinse, potrivit Agerpres.

„Nicio lege nu poate avea pretenţia că este perfectă. Vom încerca să le îmbunătăţim în Parlament astfel încât beneficiarii Educaţiei, cei 3 milioane de elevi şi 500.000 de studenţi, să aibă parte de cea mai bună formă posibilă a acestor legi. Apreciez ţintele ambiţioase din acest pachet legislativ – centrarea sistemului educaţiei pe elev, reducerea analfabetismului funcţional, a abandonului şcolar, îmbunătăţirea rezultatelor la examenele naţionale. Ne dorim cu toţii ca aceste ţinte să fie atinse. Îmi doresc ca, în urma adoptării acestor legi, Ministerul Educaţiei să elaboreze o legislaţie subsecventă, nişte metodologii care să ducă, în final, la atingerea ţintelor propuse în sistemul educaţional. UDMR susţine legile Educaţiei”, a spus Irina Kovacs.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a participat miercuri în plenul Senatului, la dezbaterea Ora Guvernului, ca urmare a invitaţiei adresate la propunerea grupului senatorial USR. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANOSR critică decizia Universității de Arte de a-și atribui dreptul de proprietate asupra creațiilor studenților săi, inclusiv o cotă procentuală din vânzări: „Modificarea este absolut incorectă / O îmbogățire injustă”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică decizia Universității Naționale de Arte din București care a comunicat pe 15 aprilie că „Lucrările cu caracter didactic artistic realizate de…
Vezi articolul