ULTIMA ORĂ Academia Română și-a ales noi membri: filosofii Mircea Flonta și Ilie Pârvu devin academicieni titulari, Vasile Pușcaș, fostul negociator-șef cu UE, este membru corespondent, iar mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, membru de onoare

2.221 de vizualizări
Mircea Flonta, Vasile Pușcaș și Andrei Andreicuț / Colaj foto: UniBuc și INQUAM Photos
Academia Română și-a ales pe 15 septembrie noi membri: filosofii Mircea Flonta și Ilie Pârvu, precum și fizicianul Ladislau Vékás au devenit acum membri titulari ai forului. Vasile Puşcaş, fostul negociator al aderării României la Uniunea Europeană și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Sorin Dăscălescu și Mihai Nicolae Ducea sunt acum membri corespondenți ai Academiei Române.

Adunarea Generală a Academiei Române l-a ales membru de onoare pe ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, și pe Wolfram Mauser membru de onoare din străinătate.

Academia Română este condusă de Ioan Aurel Pop, profesor și fost rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Amintim că, în urmă cu 2 ani, publicația Pressone.ro relata că fostul negociator-șef cu UE Vasile Pușcaș a plagiat “în proporție covârșitoare” un articol științific (detalii aici).

Comunicatul integral al Academiei Române:

“ACADEMIA ROMÂNĂ
16 septembrie 2021

Alegeri membri ai Academiei Române

În sesiunea din 15 septembrie 2021 a Adunării Generale, au fost titularizați trei membri corespondenți și au fost aleşi, prin vot secret, noi membri ai Academiei Române, după cum urmează:

Membri titulari
  • Ladislau Vékás, Secția de știinte tehnice
  • Mircea Flonta, Secţia de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie
  • Ilie Pârvu, Secţia de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie
Membri corespondenți
  • Vasile Puşcaş, Secția de științe istorice și arheologie
  • Sorin Dăscălescu, Secția de științe matematice
  • Mihai Nicolae Ducea, Secţia de ştiinţe geonomice
Membri de onoare din ţară
  • IPS Andrei Andreicuț, Secția de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie
Membri de onoare din străinătate
  • Wolfram Mauser – Germania, Secția de științe geonomice”

DOCUMENT:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rectorul Leonard Azamfirei si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila / Foto: Facebook.com/Alexandru Rafila

Spital Universitar la Târgu Mureş, anunțat de rectorul Leonard Azamfirei care spune că anul viitor începe construcția / Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Să avem la nivel naţional o reţea de spitale universitare nu este un lucru rău. “Nu contează neapărat cine e proprietarul spitalului”

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST), Leonard Azamfirei, a anunţat luni că în prima parte a anului viitor va începe construcţia…
Vezi articolul
ANOSR

Studenții Universității Maritime din Constanța discută astăzi cu rectorul Universității Politehnica din București. Aceștia se opun unei posibile desființări a Universității Maritime

Studenții Universității Maritime din Constanța se întâlnesc astăzi, 16 noiembrie 2022, cu Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București (UPB), după ce presa din Constanța a anunțat negocieri de fuziune…
Vezi articolul

SRI anunță că Politehnica București formează din toamna aceasta ingineri care vor lucra în Serviciul Român de Informații. Costoiu, rectorul Politehnica: Sunt în jur de 10 locuri, la Automatică și la Telecomunicații

Serviciul Român de Informații anunță că, “din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Politehnica București a declarat…
Vezi articolul

Rezultatele preînscrierii online pentru toate facultățile de la SNSPA au fost publicate. Ce fac candidații admiși la preînscriere pentru a fi admiși la facultate

Duminică, 21 iunie 2020, s-au afișat rezultatele preînscrierii online pentru toate facultățile din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), anunță universitatea. Preînscrierea online s-a desfășurat în perioada…
Vezi articolul

„Oscarurile științei”: Cercetătorii care au creat tehnologiile ce au stat la baza inventării vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager au câștigat majoritatea Premiilor Breakthrough din acest an

Cercetătorii care au creat tehnologiile ce au stat la baza inventării vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager au câștigat majoritatea Premiilor Breakthrough din acest an. Susținute de șefi din…
Vezi articolul