ULTIMA ORĂ Nici a doua licitație de tablete nu a reușit, pentru două loturi s-au reluat procedurile. Ministrul Educației: Avem o problemă, să spunem așa, din punct de vedere al distribuirii acestor tablete

4.840 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Avem o problemă, să spunem așa, din punct de vedere al distribuirii acestor tablete”, anunța ministrul Monica Anisie la Realitatea TV, despre tabletele cumpărate de Guvern pentru elevii fără dispozitive și fără acces la școala online. Monica Anisie a spus că a doua licitație s-a încheiat cu atribuirea a 109.000 de tablete unei firme, iar “pentru două loturi a început procedura de licitație”.

Monica Anisie: “Avem o problemă, să spunem așa, din punct de vedere al distribuirii acestor tablete. Încă din luna mai deja, prin hotărâre de guvern au fost alocați banii pentru achiziționarea acestor a peste 250 de mii de tablete.

A fost evaluarea inițială realizată de către directorii unităților de învățământ și de către inspectoratele școlare, evaluare transmise la Ministerul Educației. Am alocat bugetul necesar, s-a realizat o licitație de către ONAC și în acest moment au fost atribuite 82.000 de tablete unui operator economic și aproximativ 109.000 de tablete unui alt operator economic. Deja, pentru ultimele două loturi a început procedura de licitație, dar aș vrea să spun, pentru că au existat aceste întârzieri, noi am luat și alte măsuri.”

Prima licitație s-a încheiat în saptămâna dinaintea începerii cursurilor, iar după atribuirea către compania Orange a 3 loturi, procedura a fost reluată pentru cele 6 loturi care nu au fost ofertate.

La această a doua licitație Edupedu.ro a scris că singura companie rămasă în cursă era Vodafone, potrivit președintei Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy. Două loturi, regiunile Nord-Est 1 și Nord-Vest, nu au avut oferte depuse nici la a doua licitație, urmând ca procedura să fie reluată după ce se încheie licitația deschisă pe 18 septembrie, spune Cornelia Nagy.

Oficialul a precizat pentru Edupedu.ro că și Telekom România a venit cu oferte la această licitație, însă le-a depus prea târziu, mai exact cu două minute după încheierea datei și orei limită la care puteau fi depuse ofertele, potrivit procesului verbal privind deschiderea ofertelor.

Valoarea totală estimată a achiziției tuturor tabletelor rămase este de 84.289.411 fără TVA.

Loturile pentru care Vodafone a înregistrat oferte:
Loturile scoase la licitație:
  • Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț, valoarea estimată fără TVA este între 11.899.159 și 14.873.948.
  • Lot 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, valoarea estimată fără TVA este între 11.837.646 și 14.796.806 lei.
  • Lot 5 Regiunea Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, valoarea estimată fără TVA este între 7.190.426 și 8.988.410 lei.
  • Lot 6 Regiunea Sud-Vest – Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Gorj, valoarea estimată fără TVA este între 11.506.890 și 14.382.857 lei.
  • Lot 8 Regiunea Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, valoarea estimată fără TVA este între 12.481.007 și 15.601.510.
  • Lot 9 Zona Nord-Est 2 – Iași, Suceava și Vaslui, valoarea estimată este între 12.516.301 și 15.645.880 lei
Loturile rămase, pentru care nu au fost depuse oferte nici acum:
  • Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț, valoarea estimată fără TVA este între 11.899.159 și 14.873.948.
  • Lot 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, valoarea estimată fără TVA este între 11.837.646 și 14.796.806 lei.

Orange România a câștigat prima rundă de licitații pentru care a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete. Este vorba de loturile: Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) și Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova).

Prima licitație pentru tablete a fost publicată pe SICAP (sistemul public de achiziții) pe 14 iulie 2020, după ce Guvernul a anunțat că aloca 150 de milioane de lei pentru aceste dispozitive și după ce Ministerul Educației a făcut un recensământ al dispozitivelor pe care le au elevii și profesorii, prin intermediul SIIIR, sistemul informatic al școlilor. La elevi ar fi trebuit să ajungă nu mai puțin de 250.000 de tablete înainte de începutul anului școlar pe 14 septembrie.

Foto: Monica Anisie/ gov.ro


5 comments
  1. Nu va mai rugati de Anisie sa-si dea demisia, ca oricum o s-o faca singura in doua luni! O sa candideze in Parlament, asa ca nu scapam de ea asa de usor. Anisie va fi noua Andronescu a invatamantului romanesc…

  2. Demisia! “După căderea comunismului ne simţim de parcă am fi alţi oameni. Primii sunt tot comuniştii.” #rezist #psd=pnl #ghinion

  3. In orice instituție publică sau privată cineva care a facut atâtea greșeli intr-un an de zile pleca de mult.
    Anisie rezistă!
    Mai rău e că s-ar putea că incompetența viitorului ministru să fie mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vaccinarea se va face etapizat, anunță Klaus Iohannis. Pentru alte categorii, în afară de medici, va avea loc prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru

Vaccinarea pentru alte categorii decât medicii se va face prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru, potrivit anunțului făcut de…
Vezi articolul

Unul dintre elementele care produc deficit de performanță este improvizația. Să renunțăm la deciziile luate fără a avea în spate studii și analize foarte serioase, este de părere Lucian Ciolan, prorector al Universității din București

„Unul dintre elementele care produc deficit de performanță este improvizația”, a transmis Lucian Ciolan, prorector al Universității din București, la evenimentul de lansare a ediției 2023 a Education at a…
Vezi articolul