Un adolescent din Spania, primul caz clinic din lume de dependență de jocul Fortnite / Din obsesia pentru joc, acesta a respins interacțiunile umane și avea un program de somn foarte decalat, pentru care a fost spitalizat două luni

22.105 vizualizări
Foto: © Ali Osman Pekoglu | Dreamstime.com
Un minor spaniol a devenit primul caz cunoscut în lume de spitalizare timp de două luni pentru dependenţă gravă de jocul video Fortnite, după ce adolescentul a început să manifeste un comportament care l-a condus la autoizolare la domiciliu, sau la respingerea interacţiunilor sociale, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Acest lucru s-a aflat după ce echipa de la spitalul din Castellon (estul Spaniei), unde a fost internat adolescentul, a publicat cazul său, unic la nivel mondial.

Cum s-a manifestat dependența sa

Minorul a fost spitalizat după ce a început să prezinte simptome de dependenţă comportamentală gravă de jocul video Fortnite, ce includea izolarea la domiciliu, respingerea interacţiunilor umane, refuzul de a apela la serviciile sanitare, lipsă de flexibilitate personală persistentă, interes slab faţă de cei din jur, sau lipsa altor activităţi, transmite sursa citată.

Adolescentul prezenta, de asemenea, alterări în desfăşurarea activităţilor vieţii cotidiene şi ale ritmului somnului, potrivit echipei care l-a îngrijit. Trebuie semnalat că adolescentul fusese un elev model, înainte de practicarea acestui joc. Familia sa a început să observe acumularea de absenţe de la şcoală şi neglijarea orelor de somn.

Potrivit specialiştilor, generalizarea uzului noilor tehnologii în viaţa cotidiană şi neglijarea obligaţiilor şcolare au scos în evidenţă pericolul pe care îl presupun folosirea neadecvată a jocurilor video şi necesitatea unui tratament specializat pentru persoanele care prezintă astfel de tulburări de comportament.

  • Experţii sunt de părere că dependenţa de jocurile video acţionează ca o sublimare a unei nelinişti, provocate de pierderea unei persoane dragi, sau de anxietatea derivată dintr-o creştere a exigenţelor în contextul educaţional, mai precizează Agerpres.

Tratamentul acordat minorului a inclus o colaborare atât cu el cât şi cu familia, iar rezultatele au demonstrat o scădere semnificativă a utilizării micilor ecrane (într-o primă fază după spitalizare doar sub supraveghere şi în prezenţa unui coleg pentru a impulsiona socializarea), precum şi o ameliorare a funcţionării personale şi sociale a pacientului.

Specialiştii implicaţi în acest studiu au avertizat asupra necesităţii acordării unei mai mari atenţii faţă de comportamentele minorilor, în rândul cărora s-a extins practicarea jocurilor video, ţinând cont de vârsta tot mai fragedă a celor care le practică şi de lipsa de maturitate în perioada adolescenţei.

Foto: 123528602 © Ali Osman Pekoglu | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Jocurile video ar trebui interzise categoric minorilor. Dupa 18 ani cine vrea sa își faca praf viata, treaba lor. Dar la minori cu siguranță ar trebui interzise. Sant la fel de daunatoare ca drogurile, țigările si alcoolul.

  2. Cum rămâne cu copiii traumatizați în școala fizica de profi care urla la ei, ii jignesc sau ii chiar lovesc? Ia mai lăsați-o cu astfel de mesaje maram voalate. Nu tine.Sunt mii de cazuri de abuzuri făcute în scolile fizice. Iar dacă un părinte ia atitudine e linșat.De către profi și fraierii plătitori de rate la apartamentele neconforme, care mor de frica, nu cumva sa fie copilul lor următorul u toate ca afla, țin partea tot abuzatorului. De ce? Ca asa i-a dresat școala asta fizica: obedienti, incapabili sa zică nu, deși nu le convine ce pățesc. Sa nu uitam: Cum rămâne cu copiii violați de popi? Aia nu s-au mai șocat? E plin netu de traditionalistii în sutana ce violează minori fără apărare. Căutați pe google. E plin…Si mai nou și de înregistrări cu profi ce urla și jignesc copiii. Și școala a început de doar 2 zile. Oare dacă cineva cu timp destul(unii au), aduna toate cazurile de nemulțumiri și pățanii traumatizante din scoli, ce credeți, ar ieșii comod ptr profii care neapărat vor format fizic? Eu cred ca s-ar lasa cu bătăi crunte cu sânge și creieri în plina strada, mai ceva ca la revoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Fragmente plagiate în doctoratul lui Daniel Grădinaru, președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Expert consultat de G4Media.ro: ”Că plagiatul este intenționat o dovedesc din plin modificările făcute în text”

În volumul în care judecătorul Daniel Grădinaru și-a publicat teza de doctorat susținută în 2015 există mai multe fragmente despre care un expert consultat de G4Media.ro susține că sunt plagiate.…
Vezi articolul

Subiecte simulare județeană pentru Evaluarea Națională 2024. La subiectul al III-lea de la Matematică, elevii din Maramureș au avut un trapez dreptunghic, un triunghi echilateral și un paralelipiped dreptunghic

Elevii din județul Maramureș au susținut miercuri, 13 decembrie, proba scrisă la Matematică din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. Timpul de lucru a fost de două ore. Simularea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Alertă de fraudă transmisă de Autoritatea de Audit a Curții de Conturi cu privire la modul în care Ministerul Educației gestionează proiectele PNRR cu bani europeni. Consecința ar putea fi suspendarea plăților din PNRR

Ministerul Educației este în pericol de a-i fi suspendate plățile pe proiectele derulate prin PNRR, pe baza suspiciunilor de fraudă constatate de Autoritatea de Audit a Curții de Conturi, potrivit…
Vezi articolul