Un nou corp de școală va fi construit în Sectorul 1, pentru elevii de la Şcoala Gimnazială “Ion Heliade Rădulescu”, anunță Primăria

3.107 vizualizări
Foto: Facebook.com
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand. anunță că a semnat contractul pentru construirea unui nou corp de clădire al şcolii “I. H. Rădulescu”, care va fi situat pe un teren din Bd. Ion Mihalache nr. 28, potrivit Agerpres. Unul dintre motivele construirii acestui corp nou este lipsa spațiului de învățare. Valoarea totală estimată era de 19.116.450 lei, iar durata proiectării şi execuţiei lucrărilor era anunţată la maxim 21 luni.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunță printr-o postare pe Facebook că a semnat contractul pentru construirea unui nou corp al școlii Gimnaziale “Ion Heliade Rădulescu”.

“Pentru că în prezent această şcoală nu dispune de suficiente spaţii de învăţământ, de cabinet medical propriu, de niciun laborator funcţional sau de bibliotecă, am decis extinderea acesteia pe un teren ce aparţinea Administraţiei Domeniului Public Sector 1 (din Bd. Ion Mihalache nr. 28)”, scrie Clotilde Armand.

Noul corp de clădire va avea subsol, demisol, mezanin, parter şi două etaje, cu o suprafaţă totală construită de 5.462 mp. De asemenea, va avea 27 de săli de clasă şi laboratoare, unde vor putea învăţa simultan 650 de elevi, cancelarie, sală de sport, spaţii tehnice, grupuri sanitare. Armand menţionează că staţionarea autovehiculelor se va realiza în parcarea publică din dreptul Parcului Kiseleff şi tot în cadrul parcării se va proiecta o zonă de ‘drop-off’ pentru elevi.

“Spaţiile libere vizibile din circulaţiile publice precum şi din grădina publică vor fi tratate ca grădini de faţadă şi va fi asigurată o suprafaţă de 30% spaţiu verde plantat. Terasele acoperişurilor construcţiilor vor fi, de asemenea, plantate”, adaugă Clotilde Armand.

Primarul precizează că, atunci când a preluat mandatul, copiii din sector învăţau în două sau chiar trei schimburi.

“Am eliminat învăţatul în trei schimburi şi am gândit mai multe proiecte pentru creşterea infrastructurii şcolare. Asta în timp ce fosta conducere a Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice este la DNA şi dă explicaţii pentru tunurile financiare -achiziţii supraevaluate de tablete, nebulizatoare şi termoscanere- pe care le-a girat în timpul fostei administraţii locale. Este timpul ca, în Sectorul 1, să gândim la nivel macro şi să implementăm astfel de investiţii de anvergură”, mai scrie primarul Sectorului 1.

  • La început de an școlar 2022-2023, în nicio unitate de învățământ din Sectorul 1 nu se mai învață în trei schimburi, anunță primăria. – Detalii aici

În luna octombrie, Primăria Sectorului 1 anunţa pe SICAP licitaţie pentru proiectarea şi construirea unui corp de clădire destinat desfăşurării activităţilor didactice de către Şcoala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu, scrie Agerpres.

Valoarea totală estimată era de 19.116.450 lei, iar durata proiectării şi execuţiei lucrărilor era anunţată la maxim 21 luni. În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară reprezenta 85%, iar experienţa coordonatorului de proiect şi a arhitectului – 15%.

Pe 5 mai, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat hotărârea privind construirea unui corp de clădire pentru elevii şcolii ‘I. H. Rădulescu’, cu o investiţie estimată la aproape 27 de milioane de lei, fără TVA. În documentaţia ataşată proiectului se preciza că Şcoala ‘Ion Heliade Rădulescu’ nu dispune de suficiente spaţii de învăţământ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cea mai veche școală din oraș, din vremea lui Spiru Haret, “are crăpături, fisurile par mai adânci” după seismul de marți de 5.7, spune inspectorul școlar din Gorj / Elevii din județ nu erau la școală, sunt în vacanța “mobilă”

Inspectorul școlar general din județul Gorj, Marcela Mrejeru, spune pentru Edupedu.ro, la scurt timp după seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs marți după amiază, că cea mai veche…
Vezi articolul

Peste jumătate de milion de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an / 31% dintre copiii intervievați spun că nu au fost de acord cu plecarea părintelui – Sondaj Național Salvați Copiii

Aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste între 0-17 ani împliniți au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele unui studiu național…
Vezi articolul