Un profesor de la Harvard se pregătește să predea un curs numit Taylor Swift / „Tot ceea ce ocupă mult timp într-un departament de engleză modernă a fost la un moment dat o formă de artă populară de prestigiu scăzut”

3.979 de vizualizări
Harvard University / Photo © Marcos Souza | Dreamstime.com
În semestrul de primăvară, Stephanie Burt, profesor de engleză la Universitatea Harvard, va preda un nou curs, „Taylor Swift și lumea ei”. S-au înscris aproape 300 de studenți, scrie New York Times. Programa este asemănătoare celei la care ne-am putea aștepta de la un curs de limba engleză de licență, cu texte de William Wordsworth, Willa Cather și Samuel Taylor Coleridge, notează New York Times, care adaugă că există un nume pe listă care ar putea surprinde cercetătorii în devenire.

Clasa se înscrie într-un val de cursuri organizate în universități din întreaga țară. Stanford a invocat cântecul lui Swift „All Too Well (Ten Minute Version)” cu un curs planificat pentru anul viitor intitulat „All Too Well (Ten Week Version)”, iar Universitatea de Stat din Arizona a oferit un curs de psihologie pe tema operei lui Swift. Anul viitor, Universitatea din California, Berkeley intenționează să ofere „Artistry and Entrepreneurship: Taylor’s Version”, iar Universitatea din Florida îi va școlariza pe studenții de la nivel de licență cu privire la poveștile artistei. Descrierea cursului din Florida începe cu cuvintele ” … Ready for it?”. – o aluzie la melodia de pe albumul „Reputation”.

Într-o conversație cu The New York Times, profesoara Burt, în vârstă de 52 de ani, a discutat despre dragostea ei pentru muzica oferită de Swift și despre ce anume vor studia studenții ei. „Este un curs care include o mulțime de morți admirați în mod tradițional, care au predat mult timp în departamentele de engleză, pe care nu numai că îi admir, dar îi și predau la acest curs. Opera lui Taylor este coloana vertebrală. Dacă nu apreciați acest corpus de compoziții și de interpretări, nu este problema mea. Dar ar trebui să își amintească faptul că literalmente tot ceea ce ocupă mult timp într-un departament de engleză modernă a fost la un moment dat o formă de artă populară de prestigiu scăzut pe care nu te-ai deranja să o studiezi, cum ar fi sonetele lui Shakespeare și, în special, ascensiunea romanului”, spune ea.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Photo 37394377 © Marcos Souza | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Vaccinul BioNTech/Pfizer a primit aprobarea specialiștilor pentru folosirea în UE / Comisia Europeană va acorda în curând autorizația de punere pe piață condiționată

Agenția Europeană a Medicamentului a discutat aprobarea vaccinului BioNTech/Pfizer în UE într-o ședință publică, transmisă LIVE, într-un exercițiu de transparență fără precedent. Vaccinul a fost aprobat deja, săptămâna trecută, în…
Vezi articolul

Inspectoratele școlare județene și direcțiile de sport și de cultură vor trece în subordinea autorităților locale, de la 1 ianuarie 2025 – măsură de reducere a cheltuielilor, anunțată de Ministrul Finanțelor / În noua lege a Învățământului, inspectoratele sunt înlocuite cu direcții județene subordonate Ministerului Educației

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un pachet de 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru următorii ani. Printre acestea: descentralizarea inspectoratelor școlare județene, care vor trece din subordinea…
Vezi articolul

Conferință internațională, în București, pe teme despre dezvoltarea culturală a creștinilor arabofoni în sec. XVI-XIX, despre tradițiile artistice și viața intelectuală în Orientul otoman. Eveniment în cadrul proiectului TYPARABIC, intrarea este liberă

În zilele de 19 și 20 martie a.c. se va desfășura la Biblioteca Sfântului Sinod (Mănăstirea Antim), Str. Mitropolit Antim Ivireanul nr. 29, Sector 4, București, a treia conferință internațională…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre acuzațiile că un examen în plus de admitere la liceu ar încuraja și mai mult meditațiile: Nu facem altceva decât să reușim să testăm potrivirea mai bună a candidaților cu profilul pe care ei și-l doresc

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că motivul pentru care a propus în proiectul legii Educației posibilitatea ca elevii să dea și examen de admitere la intrarea la liceu, pe…
Vezi articolul