Un profesor de la un liceu din județul Iași, dat afară după propaganda antivaccinistă la ore

2.997 de vizualizări
Concursul de directori la București
Foto: Pexels.com
Un profesor de Științe Sociale a fost dat afară de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, după ce a făcut propagandă antivaccinistă la ore, în perioada anterioară vacanței de două săptămâni impuse de pandemie, informează reporteris.ro. Acesta a făcut contestație la Tribunalul Iași.

Cadrul didactic a predat la clasele de gimnaziu ale școlilor Bohotin și Roșu, subordonate liceului din Răducăneni. Elevii și părinții s-au plâns de comportamentul profesorului care i-a amenințat, le-a vorbit urât și le-a dat în permanență link-uri care prezentau cât de periculoase sunt vaccinurile anti-Covid 19, potrivit site-ului menționat anterior.

Pe grupul de Facebook Messenger, pe care l-a creat pentru elevi, a fost agresiv în a-și promova cauze care nu aveau legătură cu materia predată, iar copiii i-au atras atenția. Când a văzut reacția lor, a început să le vorbească urât și să-i amenințe, după cum precizează sursa citată.

„Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, scria acesta pe grup.

Potrivit articolului 317 din Legea educației, orice persoană poate sesiza unitatea/instituția de învățământ cu privire la săvârșirea unei fapte ce poate constitui abatere disciplinară. Sesizarea se face în scris și se înregistrează la registratura unității/instituției de învățământ.


2 comentarii
  1. Bun, pe ala il da afara, dar pe baqaboantele alea de directoare, care inghesuie in clasa de 4m/4m 30 de elevi si profesorul, nu le penalizeaza nimeni? Sunt zeci de scoli unde copiii sunt inghesuiti si nu se respecta nici cele mai elementare reguli de distantare anticovid! Sunt in Bucuresti, Targoviste, Brasov si in alte orase, scoli de top, numite de fitze unde directoarele sunt mana-in-mana cu primarul si cu ISJ-ul. Pana cand nu dispare mafia asta din scoli, nu se va putea face educatie cum vrea mister Klaus

  2. Nu cred ca e mai mare propaganda anti-vaccinista, decat cea vaccinista, care vrea sa iti bage pe gat binele cu forta (care nu e bine, ci e dictatura). Libertatea de exprimare cam are de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, despre sesizările elevilor olimpici privind condițiile de cazare din Pitești și Craiova: Am cerut fiecărui inspector județean să explice condițiile în care au fost organizate Olimpiadele / Propun creșterea alocației pentru cazare și hrană de la 100 la 200 de lei pe zi, pentru ca aceste situații să nu mai existe

Mai mulți elevi și părinți au semnalat zilele acestea Edupedu.ro condițiile în care au fost cazați la Pitești, cei care au participat la Olimpiada de limba Engleză. Cazare mizeră, mâncare…
Vezi articolul