Un profesor de la Universitatea din București va fi noul redactor-șef al European Journal of Psychological Assessment

4.542 de vizualizări
Foto: Arhiva personala/SuperTeach
Prof. univ. dr. Dragoș Iliescu, cadru didactic în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, va prelua, începând cu 1 ianuarie 2021, poziția de redactor-șef al European Journal of Psychological Assessment (EJPA), anunță Universitatea București într-un comunicat de presă.

Publicație oficială a European Association of Psychological Assessment, EJPA reprezintă cea mai importantă revistă europeană în acest domeniu și a doua la nivel mondial.

EJPA publică șase numere pe an în format tipărit și online. Revista este indexată în Web of Science, fiind cotată la ultima evaluare cu un factor de impact de 1.978 (5-year Impact Factor: 2.258).

Profesorul Iliescu preia această poziție de la prof. univ. dr. Samuel Greiff, cadru didactic în cadrul Universității din Luxemburg, și va conduce revista pentru următorii patru ani. 

Foto: Arhiva personala/SuperTeach


2 comments
  1. Stiri cu adevarat importante, felicitari redactiei.
    Ar fi bine sa aveti si o sectiune cu institute de cercetare -dezvoltare.
    Peste 23 de institute de cercetare -dezvoltare din Romania, urmeaza sa li se schimbe directorii generali, insa desi le-a expirat mandatul pe 23 decembrie, nu s-au dat noi decizii, iar concursul de posturi nu s-a mai tinut. Ar trebui ca sa conduca in perioada de interimat de acum pana la organizarea concursurilor, Directorii adjuncti sau Presedintii de Consilii stiintifice. Mai rau e ca nu s-au facut platile le salariile angajatilor din cercetare de foarte mult timp – in decembrie s-a platit avansul pe octombrie, iar lichidarea pe octombrie și pe noiembrie + decembrie se asteapta (desi se pare ca nu se vor recupera toti banii pe anul asta, desi Ministerul Educatiei si Cercetarii a lasat sa se vina la servici program complet)
    Cine se mai ocupa de Cercetare-Dezvoltare in Romania ??? Mai e in atentia presei si a decidentilor politici ??? Multumim. Poate faceti o investigatie in stilul Dvs. corect si deschis. Sarbatorile Craciunului nu sunt pentru toti angajatii la fel de fericite … Cenusareasa Romaniei a ajuns CERCETAREA STIINTIFICA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Angajarea profesorilor “titularizați” pe art. 253 poate fi de azi făcută pe durata viabilității postului. Ordonanța de Urgență pe educație a fost publicată în Monitorul Oficial

Varianta oficială a Ordonanței de Guvern 23, cea apărută miercuri noaptea în Monitorul Oficial, la o săptămână după aprobarea în Ședința de Guvern din 3 aprilie, cuprinde şi „rezolvarea” situației…
Vezi articolul

PISA 2022 Elevii care au avut profesori care i-au susținut au obținut un scor mai mare cu 20 de puncte, ceea ce înseamnă un an școlar, spune Andreas Schleicher, expert OECD / „Când ai 15 ani, ultimul loc în care ești fericit este școala, deși acolo ca elev petreci cel mai mult timp”

Relația profesorului cu elevul este extrem de importantă asupra rezultatelor învățării, reiese din rezultatele PISA 2022. “Elevii care au profesori care îi susțin, pe care îi simt aproape, că le…
Vezi articolul

O organizație studențească s-a răzgândit în privința susținerii proiectului LSRS-Mara Mareș privind finanțarea studiilor în străinătate: UNSR consideră că se încearcă o glumă la adresa universităților românești

O organizație studențească, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), s-a răzgândit în privința susținerii proiectului pentru finanțarea studiilor în străinătate ale tinerilor români de către Guvern, proiect propus de…
Vezi articolul

VIDEO Mircea Miclea: Ne așteaptă cea mai gravă criză pe care a traversat-o sistemul de educație, criza de resurse umane. În România, 51% dintre cadrele didactice au peste 50 de ani / Soluțiile: Salarii atractive bazate pe criterii de performanță, statul să ofere facilități fiscale masive pentru cei care se duc la programe de formare și educație continuă și pentru formatori

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, psiholog și profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, atrage atenția că urmează o criză majoră de resurse umane în educație, în contextul în care, spune…
Vezi articolul