Fiul licean al directoarei Unității pentru Cercetare în Educație, din Ministerul Educației, Ana Maria Dalu, împreună cu tatăl său, au cerut la tribunal înființarea Partidului Coaliția Pro Legalizarea Marijuanei, prescurtat CPLM

3.149 de vizualizări
Foto: romania-insider.com
La Tribunalul București, a fost depusă marți, 7 martie, o acțiune în care trei persoane solicită aprobarea înființării Partidului Coaliția Pro Legalizarea Marijuanei (CPLM). Doi dintre petenți sunt tată și fiu: Șerban Ion (58 de ani) și Tudor Oncescu, ultimul încă licean, dar adult după ce a împlinit 18 ani în decembrie 2022. Mama lui Tudor este Ana Maria Dalu, director al Unității pentru Cercetare în Educație, structură subordonată Ministerul Educației care, conform unei prezentări de pe site-ul propriu, oferă suport științific necesar celor mai noi abordări în sistemul de învățământ, ”pentru o învățare autentică, motivantă, activă și creativă”.

Ana Maria Dalu a refuzat să comenteze demersul fiului său în contextul funcției pe care o ocupă, susținând că acesta este major și răspunde pentru faptele sale.

Până în prezent, Tribunalul București nu a stabilit un prim termen de judecată în dosarul intentat de Șerban Ion Oncescu, Tudor Oncescu și Irina Gheorghe. Subiectul legalizării consumului de marijuana în România a apărut din ce în ce mai des, în ultimii ani, în spațiul public, printre cei care și-au prezentat opiniile pe marginea oportunității de intrare în legalitate a consumului acestui drog fiind și politicieni de vârf.

Contactată de G4Media.ro, Ana Maria Dalu a refuzat să ofere un punct de vedere despre inițiativa celor doi membri ai familiei sale, inclusiv din perspectiva funcției pe care o ocupă: ”Nu comentez, este dreptul fiecărui cetățean. Eu nu am nici o legătură. Fiul meu e major, are dreptul la opinie, fiecare răspunde pentru ceea ce face”. Ea nu a dorit să furnizeze un număr de contact al fiului, în timp ce soțul său, activist civic în București, nu a răspuns nici la apelurile reporterului G4Media.ro și nici unui mesaj trimis pe Whatsapp.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

4 comments
  1. Ei cer, de fapt, legalizarea marijuanei în licee, și, daca se poate, și fumarea ei în timpul orelor !!
    Din fericire, s-a publicat legea prin care consumul de stupefiante este condamnabil cu până la 5 ani închisoare, așa că nu prea au cei doi mare câștig de cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis, despre urgențele din educație: introducerea unei specializări distincte pentru pregătirea cadrelor didactice și educația antepreșcolară. “Câteva urme de metodică și pedagogie și un nivel redus de practică nu pot substitui o educație direcționată strict către formarea profesorilor”

“Rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netădăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la conferința la care lansează patru documente de politică publică realizate…
Vezi articolul