UNICEF: Campaniile de vaccinare antirujeolă au fost suspendate în 25 de ţări din cauza pandemiei de coronavirus / Milioane de copii riscă să nu aibă acces la vaccinuri, ceea ce ar putea declanșa epidemii dezastruoase

172 de vizualizări
Foto: UNICEF, Cybermedia
Milioane de copii riscă să nu beneficieze de vaccinurile vitale împotriva rujeolei, difteriei şi poliomielitei din cauza întreruperii programelor de vaccinare, în contextul pandemiei de Covid-19, a atenţionat vineri Unicef.

Potrivit ultimelor informaţii, majoritatea ţărilor au suspendat campaniile de imunizare în masă împotriva poliomielitei, iar 25 de ţări au amânat campaniile de vaccinare antirujeolică a populaţiei, notează un comunicat al Fondului ONU pentru copii, citat de Agerpres.

Chiar şi înainte de pandemia de COVID-19, în fiecare an, 20 de milioane de copii cu vârsta mai mică de un an nu aveau acces la vaccinuri împotriva rujeolei, poliomielitei şi altor boli. La nivel mondial, peste 13 milioane de copii cu vârsta mai mică de un an nu au fost vaccinaţi în 2018, mulţi dintre ei trăind în ţări cu sisteme sanitare deficitare. Având în vedere actualele perturbări, această situaţie ar putea conduce la epidemii dezastruoase în 2020 şi mai târziu, avertizează Unicef.

În România, de la începutul epidemiei de rujeolă, în 2016, s-au înregistrat 19.813 cazuri,
din care 64 de decese, marea majoritate fiind în rândul copiilor. În perioada 13.04.2020 –
17.04.2020 au fost raportate 57 de cazuri confirmate în patru județe: Satu Mare, Cluj,
Bihor, Timiș, anunță UNICEF.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Din 11 aprilie, părinții depun cererile la școală sau online / Clarificări de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Ministerul Educației publică răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024, criterii de departajare, acte necesare, evaluarea CJRAE,  într-un ghid publicat pe site-ul instituției. Ghidul…
Vezi articolul

În următoarea lună primăriile, în parteneriat cu școlile, pot depune proiecte pentru servicii complementare de educație timpurie, creșe și grădinițe, de cel mult 250.000 de euro. Banii pot fi folosiți pentru amenajarea de noi spații, dotări cu materiale didactice și servicii de consiliere

Ministerul Educației a anunțat, miercuri, lansarea apelului competitiv de proiecte pentru „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Finanțarea de 103 milioane de…
Vezi articolul

Guvernul Ciucă a adoptat netransparent o ordonanță prin care, sub pretextul urgenței, o autoritate publică centrală sau locală va putea să adopte orice decizie fără niciun fel de consultare, acuză mai multe ONG-uri, într-o scrisoare deschisă către Avocatul Poporului

Fără a cere avizul Consiliului Economic și Social, fără a publica textul măcar pe agenda publică a Ședinței de Guvern, Guvernul Ciucă a adoptat o Ordonanță de Urgență care modifică…
Vezi articolul