UNICEF: Cutremurul din Turcia și Siria se poate să fi ucis mii de copii / Organizația Mondială a Sănătății: 1,4 milioane de copii vor fi probabil afectați de dezastru

267 de vizualizări
Photo © Tolgaildun | Dreamstime.com
Cutremurul din Turcia și replicile acestuia, care au distrus numeroase clădiri în Turcia și Siria, se poate să fi cauzat moarte a mii de copii în cele două țări, a avertizat, marți, UNICEF, citată de Reuters.

Tot marți, Adelheid Marschang, ofiţerul superior pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). A apreciat că aproximativ 23 de milioane de persoane, inclusiv 1,4 milioane de copii, vor avea probabil de suferit în Turcia şi Siria în urma cutremurului şi a replicilor sale care au transformat în ruine mii de clădiri, relatează The Guardian, citat de News.ro și preluat de G4Media.ro.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder, care a făcut aprecierIle cu privire la numărul de victime în rândul copiilor atunci când a făcut declarații la Geneva, în cursul zilei de marți. El a spus, însă, că organizația nu poate stabili un bilanț clar al deceselor în rândul copiilor.

Anterior, UNICEF atrăgea atenția asupra riscurilor cu care se confruntă copiii din Turcia și Siria, în urma dezastrului cauzat de cutremur.

În Turcia, școlile au fost închise în toată țara până pe 13 februarie, conform unui anunț făcut de ministrul de resort.

Photo 268590149 © Tolgaildun | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca școlară virtuală Edulib este online, dar încă nu permite acces la lecții sau la alte instrumente, la cinci ani după ce a fost anunțată / Sunt promise teste de măsurare a “alfabetizării funcționale a elevilor” și un “roboțel” bazat pe inteligență artificială, numit Ioana

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect prevăzut de Legea educației încă din 2011, lansat de minister acum cinci ani și care ar fi trebuit finalizat anul trecut, cu o finanțare europeană de…
Vezi articolul

Noul ministru propus la digitalizare-cercetare în guvernul PSD-PNL-UDMR, Florin Roman – nicio legătură cu cercetarea: fost om de presă intrat în conducerea unor mari companii în care statul era acționar, apoi în politica locală și centrală

Florin Roman, parlamentarul propus de PNL să conducă Ministerul cercetării și digitalizării în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR, nu are niciun fel de experiență în domeniul cercetării. De altfel, în ultimele zile…
Vezi articolul