Universitatea A.I. Cuza din Iași suspendă activitatea didactică între 13-31 martie / După criticile adresate lui Tudorel Toader, studenții primesc mulțumiri

194 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Consiliul de Administrație al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat, joi, că suspendarea activităților didactice și de cercetare începând din 13 martie până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire. Studenții sunt informați, în anunț, că “nu se por recupera aceste zile ;i se va opta pentru predarea online prin diverse mijloace”. După ce Liga Studenților l-a acuzat pe Tudorel Toader că nu a suspendat cursurile, în contextul noului coronavirus, pentru a-și asigura cvorum în alegerile de rector, C.A.-ul instituției mulțumește “pentru toate opiniile transmise”.

Anterior anunțului, Liga Studenților (LS IAȘI) ceruse conducerii executive a Universității să suspende activitatea didactică pentru perioada următoare, pe fondul situației generate de noul coronavirus, și a criticat “atitudinea pasivă și iresponsabilă a rectorului Tudorel Toader față de această problemă, care a ezitat să ia o decizie fermă pentru a-și asigura cvorumul la alegerile care au avut loc ieri, 11 martie”.

Mesajul conducerii universității către studenți:

“În atenția studenților Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași,

Astăzi, Consiliul de Administrație a decis SUSPENDAREA activităților didactice și a celor de cercetare începând de mâine (13 martie) până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire a perioadei de suspendare. Nu se vor recupera aceste zile și se va opta pentru predarea online prin diverse mijloace.

În ceea ce privește situația căminelor din UAIC, decizia este aceea de a rămâne cazați cei care lucrează, familiștii, cei care sunt orfani și persoanele venite în stagii Erasmus. Termenul limită de eliberare a căminelor pentru ceilalți studenți cazați în cămine va fi stabilit în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu detalii în acest sens. Secretariatele și laboratoarele de cercetare vor rămâne deschise.

Vă mulțumim pentru toate opiniile transmise în cursul zilei de ieri și de astăzi, care au fost prezentante în cadrul ședințelor de astăzi de către reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conferința regională „Școala de bani începe școala” - organizată de Edupedu cu susținerea BCR și partenerii instituționali Universitatea de Vest din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș

În educația financiară nu este vorba doar de bani, este vorba despre deciziile pe care le luăm, spune Adina Roșca, expert educațional / Cercetătorul Ciprian Fartuşnic: De foarte multe ori, centrarea pe competențe înseamnă să ne uităm mai atent la ce și cum învață fiecare copil

„În educația financiară, să știți, nu este vorba doar de bani, este vorba despre deciziile pe care le luăm noi”, a spus Adina Roșca, expert educațional, la conferința regională „Școala…
Vezi articolul

Ultimul atac cibernetic cu ransomware în Spania foloseşte inteligenţa artificială/ Virusul a rămas în stare latentă o lună în sistemele informatice infestate timp în care a studiat cele mai valoroase informații și abia ulterior le-a criptat

Compania Smart Hc, expertă în securitate și tehnologii înalte, a lucrat timp de 36 de ore pentru recuperarea datelor furate de la companiile infectate de cele mai recente programe malware.…
Vezi articolul

INTERVIU Julia Batioha, coordonatoarea comunității ucrainene din Mediaș, a învățat limba română, pasionată de Zdob și Zdub, încearcă să le redea copiilor refugiați activitățile furate de război și-i inspiră pe români și ucraineni să alerge la Maratonul Internațional Sibiu pentru cauza Școlii de vară a copiilor din Ucraina

Comunitatea ucrainenilor din Mediaș strânge fonduri pentru o școală de vară pentru copiii din Ucraina într-un mod inedit. 46 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu 2023, ce se…
Vezi articolul

EXCLUSIV România, caz unic în Uniunea Europeană și țările OCDE ca școlile să fie controlate de două organisme – inspectorate și ARACIP. „Ineficientă și împovărătoare pentru școli” dubla-inspecție e considerată „o piedică în implementarea reformelor”, într-un raport de diagnostic al OCDE

„O piedică în implementarea reformelor” asta reprezintă actualul cadru de inspecție școlară reprezentat prin controalele ARACIP și ale Inspectoratelor școlare, precum și menținerea lui în viitoarele legi ale Educației, Deca-Iohannis,…
Vezi articolul