Universitatea A.I. Cuza din Iași suspendă activitatea didactică între 13-31 martie / După criticile adresate lui Tudorel Toader, studenții primesc mulțumiri

182 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Consiliul de Administrație al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a anunțat, joi, că suspendarea activităților didactice și de cercetare începând din 13 martie până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire. Studenții sunt informați, în anunț, că “nu se por recupera aceste zile ;i se va opta pentru predarea online prin diverse mijloace”. După ce Liga Studenților l-a acuzat pe Tudorel Toader că nu a suspendat cursurile, în contextul noului coronavirus, pentru a-și asigura cvorum în alegerile de rector, C.A.-ul instituției mulțumește “pentru toate opiniile transmise”.

Anterior anunțului, Liga Studenților (LS IAȘI) ceruse conducerii executive a Universității să suspende activitatea didactică pentru perioada următoare, pe fondul situației generate de noul coronavirus, și a criticat “atitudinea pasivă și iresponsabilă a rectorului Tudorel Toader față de această problemă, care a ezitat să ia o decizie fermă pentru a-și asigura cvorumul la alegerile care au avut loc ieri, 11 martie”.

Mesajul conducerii universității către studenți:

“În atenția studenților Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași,

Astăzi, Consiliul de Administrație a decis SUSPENDAREA activităților didactice și a celor de cercetare începând de mâine (13 martie) până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire a perioadei de suspendare. Nu se vor recupera aceste zile și se va opta pentru predarea online prin diverse mijloace.

În ceea ce privește situația căminelor din UAIC, decizia este aceea de a rămâne cazați cei care lucrează, familiștii, cei care sunt orfani și persoanele venite în stagii Erasmus. Termenul limită de eliberare a căminelor pentru ceilalți studenți cazați în cămine va fi stabilit în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu detalii în acest sens. Secretariatele și laboratoarele de cercetare vor rămâne deschise.

Vă mulțumim pentru toate opiniile transmise în cursul zilei de ieri și de astăzi, care au fost prezentante în cadrul ședințelor de astăzi de către reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Echipele mobile de vaccinare vor merge în peste 2.400 de școli, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale: Au fost vaccinați 69 de elevi din 3 județe, în prima săptămână de școală

„Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea…
Vezi articolul