Universitatea din București anunță un nou apel CIVIS Open Lab pentru cofinanțarea unor proiecte de responsabilitate socială

166 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Universitatea din București lansează un nou apel de propuneri pentru cofinanțarea unor proiecte ce oferă soluții pentru provocările socio-economice ale comunităților. Este vorba despre al doilea apel CIVIS Open Lab, pentru care instituția de învățământ superior alocă un buget total de 10.000 de euro.

Termenul-limită pentru trimiterea propunerilor este 20 septembrie 2021, inclusiv.

Potrivit unui comunicat UB, apelul este deschis pentru toți actorii instituționali din comunitățile în care Universitatea din București își desfășoară activitatea, prin structurile sale de educație și cercetare existente. Astfel, pot propune proiecte pentru Open Lab UB următoarele categorii: institutele de cercetare – legate de profilul UB; actori din sfera educației: școli, universități, centre educaționale etc.; reprezentanți ai mediului de afaceri: corporații și IMM-uri, camere de comerț; ONG-uri, diferite asociații și fundații (inclusiv studențești din UB); autorități publice sau alte entități; membri ai comunității academice a UB – studenți, cadre didactice, cercetători.

Obiectivele CIVIS Open Lab și ale prezentului apel vizează, potrivit comunicatului:

  • conectarea educației, cercetării și inovării CIVIS la nevoile și provocările locale; dialogurile în sfera problemelor locale, prin cercetare, inovare, educație și, acolo unde este util, prin parteneriate de tipul public-privat, identificând soluții la nevoile locale; oferirea unor proiecte pedagogice solide, de învățare de tip service-learning, care stimulează angajamentul civic și competențele transversale pentru studenții CIVIS; consolidarea ecosistemelor teritoriale și dezvoltarea regională.

Inițiativele propuse trebuie să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în următoarele trei domenii:

  • Sustenabilitate și reziliență urbană
  • Educație și cultură
  • Cercetare și transformare digitală

Aplicațiile vor fi depuse prin intermediul formularului FIȘA DE PROIECT cu o descriere completă a proiectului și vor fi transmise prin e-mail la adresa civis-ol@unibuc.ro până la data de 20 septembrie 2021 în format word și pdf. Aplicațiile vor include și declarații de interese din partea altor entități/părți interesate care doresc să susțină obiectivele și activitățile proiectului. Informații suplimentare pot fi solicitate la aceeași adresă de e-mail.

Apelul integral poate fi accesat aici, FIȘA DE PROIECT (anexa 1) este disponibilă aici, iar criteriile de evaluare (anexa 2) pot fi accesate aici.

Sursă foto: UB / Universitatea din București


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Perioada de grație de 4 ani pentru doctoranzii înmatriculați înainte de 2023 și care au solicitat acest drept începând din ianuarie nu mai este posibilă. Ministerul Educației precizează că nu există excepții de la această regulă

Acordarea unei perioade de grație de 4 ani pentru studenţii doctoranzi înmatriculați înainte de 2023 și care solicită acest drept după data intrării în vigoare a noului Regulament-cadru privind studiile…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

EXCLUSIV Câte mandate permit țările europene rectorilor. Senatorii români deschid poarta mandatelor nelimitate pentru șefii universităților, pe când majoritatea democrațiilor europene păstrează limita de două

Când au votat să elimine din lege limita stabilită pentru numărul de mandate pentru rectori, care ar putea căpăta posibilitatea să păstreze mandatul pe viață, senatorii au plasat România într-o…
Vezi articolul

Acuzat de îndemn la referendum în fața studenților, președintele Senatului Universității din Oradea confirmă că e liderul Coaliției pentru Familie Bihor: Mesajul nu conține prozelitism sau propagandă

Acuzat de studenți de propagandă religioasă și îndemn la referendum, Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, a declarat pentru Edupedu.ro că mesajul transmis în ceremonia de începere a cursurilor…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea universităților după ridicarea stării de alertă: Solicitarea pentru a identifica soluția pentru o scurtă perioada de tranziție este pertinenta. Ministerul intenționează să transmită o notă pentru deblocarea situației în universități

Ministrul Educației își nuanțează declarațiile cu privire la modul de funcționare al facultăților începând de mâine, când încetează starea de alertă instituită pe teritoriul României din cauza pandemiei COVID-19. “Solicitarea…
Vezi articolul

Suspendarea sociologului Alfred Bulai, acuzat de abuzuri sexuale la adresa unor studente, din activitatea de profesor și retragerea de la conducerea Departamentului de Sociologie, cerute de rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Comisia de Etică va analiza urgent cazul

„Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a…
Vezi articolul