Universitatea din București – în clasamentul internațional QS al universităților, după potențialul de angajare a absolvenților

474 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Universitatea din București figurează și anul acesta într-un clasament internațional al potențialului de angajare a absolvenților, realizat de compania specializată în rankinguri universitare Quacquarelli Symonds (QS) și publicat joi. Instituția bucureșteană de învățământ superior este singura din România care apare în acest clasament, Graduate Employability Rankings 2022, ce cuprinde considerabil mai puține universități comparativ cu tradiționalele clasamente globale ale universităților.

Universitatea din București apare în partea inferioară a clasamentului (pozițiile 200+) atât ca rezultat mediu, cât și pentru cele mai multe dintre criteriile luate în calcul. Astfel, ea este încadrată în intervalul 301-500 din totalul de 550 de universități luate în calcul. Singurul criteriu unde ocupă o poziție superioară – 191 din 550 – este cel al performanțelor absolvenților (Alumni outcomes).

Celelalte criterii luate în calcul, cu un scor mai mic, sunt: Parteneriatele cu angajatorii, Rata de angajare a absolvenților, Legăturile angajator-student, Reputația angajatorilor.

Potrivit unui comunicat al universității, au fost luate în calcul aproximativ 800 de universități din toată lumea. Comparativ, clasamentul general QS World University Rankings 2022 are 1300 de poziții, dintr-o bază de selecție mai mare.

Clasamentul global QS Graduate Employability Rankings 2022 este condus de:

1. Massachusetts Institute of Technology

2. Stanford University

3. University of California, Los Angeles

4. The University of Sydney

5. Harvard University

6. Tsinghua University

7. University of Oxford

8. The University of Melbourne

9. Cornell University

10. The University of Hong Kong

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum arată subiectele din 1987 și ’88 pe care Nicușor Dan le-a rezolvat la Olimpiada Internațională de Matematică, unde a obținut 2 medalii de aur “pur”. Radu Gologan: Nicușor a avut la OIM câteva soluții foarte originale

Nicușor Dan este primul matematician cu două medalii de aur “pur” la Olimpiada Internațională de Matematică ce ocupă funcția de primar al Bucureștiului. În 1987, primul an în care Nicușor…
Vezi articolul
Copiii români din Marea Britanie

UPDATE Din toamnă, copiii români din Marea Britanie vor putea învăța din nou limba română, cultură și civilizație românească, cu profesori români stabiliți în Regat / Comunitățile de români pot cere școlilor și grădinițelor predarea cursului

Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR) va fi predat din nou în școlile și grădinițele din Regatul Unit, anunță Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și…
Vezi articolul

Maraton al dezbaterilor pe legile Educației, în Parlament. Marți, 11 aprilie, discuțiile cu toate organizațiile încep la ora 10 și se încheie la 19. Ministra Ligia Deca participă la dezbateri în ambele zile

Marți și miercuri sunt organizate dezbateri în privința celor două proiecte de legi ale Educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, în Parlamentul României, potrivit ordinii de zi a…
Vezi articolul

UPDATE Sportul trebuie să fie tratat cu seriozitate și prioritizat la nivelul curriculei, potrivit Strategiei Naționale pentru Sport, adoptată de Guvern / Burse școlare sportive din 2024 și un sistem de finanțare al sportului în școli, printre măsurile propuse

UPDATE A fost publicată în Monitorul Oficial în 24 mai, Strategia Națională pentru Sport pentru următorii 9 ani. Strategia a fost pusă în dezbatere publică în octombrie anul trecut și…
Vezi articolul