Universitatea din Craiova triplează preţurile la masă şi cazare pentru activităţile extracurriculare din 2023

452 de vizualizări
Universitatea din Craiova / Foto: Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova măreşte tarifele de cazare şi masă în căminele studenţeşti pentru activităţile extracurriculare. De exemplu, pentru cazare preţul creşte de la 25 la 85 de lei pe zi, pentru fiecare participant. Noile tarife vor intra în vigoare din 2023, potrivit Gazeta de Sud.

Din 2023, tarifele de cazare în căminele studenţeşti pentru activităţile extracurriculare cresc de la 25 de lei, la 85 de lei pe zi de persoană, iar pentru masă pentru fiecare participant se va plăti 90 de lei de zi faţă de 35 de lei, cât este în prezent.

Noile tarife au fost aprobate în Senatul Universităţii din Craiova, din 24 noiembrie. Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că majorarea era necesară pentru că tarifele actuale nu mai permiteau deplasări sau organizarea de activităţi extracurriculare, pentru că nu se puteau acoperi cheltuielile, conform sursei citate.

În această categorie sunt incluse fazele naţionale ale activităţilor ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive care se pot organiza de instituţiile de învăţământ cu elevii din clasele a XI-a şi a XII-a dar şi activităţile pentru studenţii capabili de performanţe. Tarifele sunt în concordanţă cu noul ordin 6.121/2022 privind aprobarea Normelor metodologice privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare, ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale pentru şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe, mai scrie Gazeta de Sud.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a redeschis apelul PNRR pentru depunerea cererilor de finanțare pentru școlile din programul de reducere a abandonului școlar, runda 1, la 6 luni de la semnarea contractelor / Surse: 40 de școli ar fi vizate

Ministerul Educației a decis redeschiderea perioadei de depunere a documentației pentru școlile incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), potrivit edu.ro. Conform surselor Edupedu.ro, 40 de unități de…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul

VIDEO Transport gratuit pentru elevi, asigurat cu presiune pe autoritățile locale, dar și ore de siguranță online, cabinete în toate școlile și minimum un asistent social în fiecare localitate – propuneri făcute de copii într-o “Ședință de guvern” dedicată lor, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Transportul elevilor să fie în mod real gratuit, iar presiunile asupra autorităților locale să crească pentru a elimina amânările existente – aceasta este una dintre propunerile formulate de elevi sub…
Vezi articolul