Universitatea din Craiova triplează preţurile la masă şi cazare pentru activităţile extracurriculare din 2023

447 de vizualizări
Universitatea din Craiova / Foto: Universitatea din Craiova
Universitatea din Craiova măreşte tarifele de cazare şi masă în căminele studenţeşti pentru activităţile extracurriculare. De exemplu, pentru cazare preţul creşte de la 25 la 85 de lei pe zi, pentru fiecare participant. Noile tarife vor intra în vigoare din 2023, potrivit Gazeta de Sud.

Din 2023, tarifele de cazare în căminele studenţeşti pentru activităţile extracurriculare cresc de la 25 de lei, la 85 de lei pe zi de persoană, iar pentru masă pentru fiecare participant se va plăti 90 de lei de zi faţă de 35 de lei, cât este în prezent.

Noile tarife au fost aprobate în Senatul Universităţii din Craiova, din 24 noiembrie. Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că majorarea era necesară pentru că tarifele actuale nu mai permiteau deplasări sau organizarea de activităţi extracurriculare, pentru că nu se puteau acoperi cheltuielile, conform sursei citate.

În această categorie sunt incluse fazele naţionale ale activităţilor ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive care se pot organiza de instituţiile de învăţământ cu elevii din clasele a XI-a şi a XII-a dar şi activităţile pentru studenţii capabili de performanţe. Tarifele sunt în concordanţă cu noul ordin 6.121/2022 privind aprobarea Normelor metodologice privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare, ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale pentru şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe, mai scrie Gazeta de Sud.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
O voce pentru educatie

Capitol despre digitalizarea învățământului, propus integral în proiectul legii educației de către alianța „O Voce”, pentru că nu exista în forma inițială. Noutate: desființarea AARNIEC (RoEduNet) și introducerea competențelor digitale din ciclul primar / Organizația a transmis 280 de amendamente ministerului

Un întreg capitol de digitalizare a învățământului preuniversitar este propus între cele 280 de amendamente la proiectul legii Învățământului preuniversitar de către Alianța „O Voce pentru Educație”, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul