Universitățile din Anglia nu ar mai trebui să ceară plata integrală a taxelor, în cazul în care nu revin la predarea față în față – ministrul britanic al Educației

194 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Atât timp cât universitățile nu livrează ceea ce așteaptă studenții, atunci nu ar trebui să mai ceară plata integrală a taxelor, este de părere secretarul de stat britanic din Educație, Gavin Williamson. Acesta a declarat marți pentru Sky News că guvernul Marii Britanii “a spus clar – toate universitățile pot reveni la predarea față în față”.

Oficialul a spus că “universitățile sunt autonome”, întrebat ce se întâmplă dacă unele dintre acestea nu vor să se întoarcă la seminarii și cursuri în format fizic. “Direcția noastră este clară și ne așteptăm ca toate universitățile, asta dacă nu se întrevăd motive neașteptate, să revină la situația de a oferi studenților lecții față în față”, susține acesta.

  • Williamson a punctat că miniștrii vor da Oficiului pentru Studenți (organism independent de supervizare a învățământului superior din Anglia – n. red.) “toată puterea și susținerea” în convingerea universităților “care nu livrează destul conținut educațional pentru studenții care plătesc taxe” să se alăture acestui demers.

Ce transmite Departamentul pentru Educație universităților: “Cum furnizorii din învățământul superior sunt instituții autonome, ar trebui să identifice și să aplice planuri adecvate de învățământ în funcție de situația fiecăreia. (…) În conformitate cu ce susține Oficiul Studenților, furnizorii ar trebui să comunice studenților la ce să se aștepte de la predarea și învățarea planificată”, precizează Sky News.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate concursurile din Învățământ continuă, inclusiv Titularizarea 2023, potrivit unei circulare a Ministerului Educației. Guvernul urmează să aprobe un memorandum pentru concursurile care nu sunt încă în desfășurare

Toate concursurile din sistemul de Învățământ care se află în desfășurare vor continua, inclusiv Titularizarea 2023, cu respectarea calendarului oficial, potrivit unui document al Ministerului Educației. Pentru concursurile care nu…
Vezi articolul

A crescut numărul elevilor cu 1.200, de la un an la altul, potrivit datelor INS – deși mică, este prima creștere de acest fel de după 2014/ Creșteri au loc la școlile primare și în gimnaziu, scăderi la liceu

În anul școlar 2021-2022 au fost înscriși 3.495.800 de elevi şi studenţi, cu 1200 de elevi mai mulți decât în anul şcolar/universitar precedent, 2020-2021, când populaţia şcolară din sistemul naţional…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța critică “incapacitatea și dezinteresul” ministrului Ligia Deca, în asigurarea unui sistem educaţional “funcţional şi calitativ”, după rezultatele PISA 2022 / Elevii îi solicită demisia

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului Ligia Deca demisia de onoare “în urma dovedirii incapacităţii şi dezinteresului în asigurarea unui sistem educaţional funcţional şi calitativ”. Într-un comunicat de presă,…
Vezi articolul

Sindicatele din educație reclamă probleme la aplicația de salarizare a profesorilor, EduSal: sistemul merge greu, datele nu se salvează mereu și apar discordanțe între vechimea în muncă și sporul aferent – adresă FSLI către Ministerul Educației

O serie de probleme legate de aplicația EduSal, în care școlile calculează și înregistrează date despre salariile profesorilor, sunt semnalate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ într-o adresă trimisă luni,…
Vezi articolul