Universitățile din Olanda atrag și anul acesta cei mai mulți studenți din România, urmate de cele din Marea Britanie

2.485 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
În Olanda studiază peste 5.600 de studenți români, ceea ce plasează această țară în topul destinațiilor externe pentru studii universitare, în ceea ce-i privește pe tinerii din România, potrivit datelor făcute publice de compania de consultanță educațională IntegralEdu. Pe locul al doilea, ca destinație de studiu preferată de români, este Marea Britanie, urmată de Germania, Italia, Danemarca, SUA și Irlanda.
  • Amintim că și Olanda, și Marea Britanie se confruntă cu probleme în privința cazării studenților străini. În vară, unele universități din Olanda îi sfătuiau pe studenții străini care vor să li se alăture să ia în calcul alte destinații de studiu, din cauza lipsei locurilor de cazare. Despre “criza locurilor” de cazare pentru studenți, în Marea Britanie, a scris recent The Guardian.

IntegralEdu, care organizează târguri educaționale în perioada următoare, arată că  unele familii din România își trimit copiii la studii în străinătate încă din gimnaziu, iar cererea pentru tabere educaționale în străinătate s-a triplat. “În ceea ce privește studiul gimnazial și liceal, numărul de aplicații în Marea Britanie rămâne constant, alte destinații solicitate fiind: Elveția, Germania, Austria, Spania dar și America de Nord”, arată compania.

Aceasta a realizat și un top al domeniilor preferate de români pentru studiile în străinătate. Conform datelor Integraledu, specializările alese în 2022 se grupează astfel: 

1.     Computer Science

2.     Economie și Afaceri

3.     Artă și Design

4.     Inginerie

5.     Drept

6.     Psihologie

7.     Turism

Potrivit sursei citate, toul taberelor educaționale exlusiviste este format din tabere de snowboarding în Elveția și tabere de limba engleză în Dubai, Mauritius sau Singapore.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi despre integritate, în timp ce legile educației prevăd amnistierea plagiatorilor: Să nu vă temeți de competiția justă și să nu deveniți niciodată tributari lucrurilor obținute facil – VIDEO

„Să nu deveniți niciodată tributari lucrurilor obținute facil, să protejați valorile democratice, să credeți în știință și în profesioniști, să reacționați în fața abuzurilor și a dezinformării și să nu…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Am fost întrebat care cred că este cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani. Niciunul, începând cu mine / Întrebat ce garanții oferă pentru creșterea resurselor: “Dacă luptăm, avem o șansă”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, sâmbătă, în cadrul Forumului Educației la Iași, că, la întrebarea care crede că este cel mai bun ministru de profil din ultimii 30 de…
Vezi articolul

Cîțu: Am văzut că există foarte mulți care vor să își lege și mandatul de un buget. Foarte bine, îl legăm și de execuție / Îi anunț pe membrii cabinetului că la jumătatea anului vom face o evaluare cu mandatele pe masă

Premierul Florin Cîțu a anunțat că cei care au amenințat cu demisia dacă nu primesc un buget mai mare, vor trece și prin evaluarea execuției bugetare la jumătatea anului „cu…
Vezi articolul

Unele dintre școlile participante la testarea standardizată pilot le-au transmis părinților că testul pe platforma privată ar fi obligatoriu, iar elevii trebuie să vină cu dispozitivele lor: „Nu se va folosi internetul școlii, ci conexiunea proprie a dispozitivului personal”

Organizarea testării standardizate din perioada 30 mai – 10 iunie este interpretată diferit de la școală la școală. Părinții care au elevii la o astfel de unitate de învățământ, participantă…
Vezi articolul