UTIL Schema noilor reguli – scenariile explicate pentru fiecare clasă și reacția la primul caz

58.732 de vizualizări
Foto: edu.ro
Noile reguli au fost explicate schematic în anexa 2 a noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, potrivit documentului publicat de autorități.

Puteți descărca tabelul pe coduri de culoare corespunzătoare scenariilor de funcționare de la finalul articolului.

DESCARCĂ: Ce predau profesorii de liceu la clasa a IX-a în acest an școlar: Reperele metodologice pentru toate disciplinele au fost publicate cu 10 zile înaintea primei zile de școală

Redăm schema:


R.I. ≤ 6 ‰ LOCUITORIR.I. > 6 ‰ LOCUITORICARANTINĂ LOCALĂLA APARITIA PRIMULUI CAZ
ANTEPREȘCOLARI ȘI PREȘCOLARIParticiparea zilnică cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecțieParticiparea zilnică cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecțieActivitățile cu prezență fizică se suspendă Activitatea didactică online la preșcolari Activitățile cu prezență fizică se suspendă.  Activitatea didactică a preșcolarilor continuă online.  Preșcolarii testați negativ in ziua a 8-a revin cu prezență fizică; cei testați pozitiv sau care refuză testarea revin cu prezență fizică după ziua a 14-a.
CLASA PREGĂTITOARE – CLASA A VI-AParticiparea zilnică cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Activitățile cu prezență fizică se suspendă  Activitate didactică online Activitățile cu prezență fizică se suspendă  Activitate didactică onlineActivitățile cu prezență fizică se suspendă.  Activitatea didactică a elevilor continuă online.  Elevii testați negativ in ziua a 8-a revin cu prezență fizică; cei testați pozitiv sau care refuză testarea revin cu prezență fizică după ziua a 14-a.
CLASELE A VII-A – A XII-A / A XIII-AParticiparea zilnică cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Activitățile cu prezență fizică se suspendă  Activitate didactică onlineActivitățile cu prezență fizică se suspendă  Activitate didactică onlineActivitățile cu prezență fizică continua pentru elevii vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și pentru elevii care au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar nu mai devereme de ultimele 14  zile.  Activitatea didactică a celorlalți elevi continuă online; dacă sunt testați negativ in ziua a 8-a revin cu prezență fizică; cei testați pozitiv sau care refuză testarea revin cu prezență fizică după ziua a 14-a.
ÎNVĂȚĂMÂNT SPECIALParticiparea zilnică cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Participarea zilnică cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Activitățile cu prezență fizică se suspendă  Activitate didactică onlineSe aplică regulile corespunzătoare ciclului de studiu.
ELEVI CU CES AFLAȚI ÎN TERAPIEParticiparea cu prezență fizică la activitățile de terapie specifice, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Participarea cu prezență fizică la activitățile de terapie specifice, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Participarea cu prezență fizică la activitățile de terapie specifice, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Se aplică regulile corespunzătoare ciclului de studiu.
EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT LA ELEVIIn spații interioare sau la exterior, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, până la depășire ratei de infectare de 2‰ la nivelul localității.  Doar la exterior, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, după depășirea ratei de infectare de 2‰ la nivelul localității.Doar la exterior, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.Se suspendăSe aplică regulile corespunzătoare ciclului de studiu.
ORE REMEDIALEParticiparea cu prezență fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție                                Se suspendăSe suspendăSe aplică regulile corespunzătoare ciclului de studiu.

Schema poate fi descărcată de aici, în format PDF, printabil:

Citește și:
Aniversările sau petrecerile cu tort, bomboane sau suc la școală, cu toată clasa – părinții sunt sfătuiți să nu ofere așa ceva, conform ordinului miniștrilor Educației și Sănătății
Un elev are simptome la școală – ce se întâmplă, potrivit noilor reguli anunțate? Protocolul de izolare prevede că elevul va fi preluat de părinți, iar școala nu e obligată să anunțe DSP dacă nu are cabinet medical. Anunțarea situației la 112, doar în cazurile severe
Laboratoarele școlare se redeschid pentru elevi. Se va aplica protocolul de dezinfectare după fiecare grupă, potrivit ordinului comun

3 comments
 1. Bună ziua! Cu o întrebare deranjez. Vi se pare normal ca elevii din clasele terminale să fie băgați în “aceeași oală” cu cei de gimnaziu, respectiv liceu? Predatul online e aproape în stare critică, de ce? Păi să vă informez eu:
  1. Conexiunea la internet diferă de la elev la elev, respectiv cadru didactic
  2. Cu toții știm că una e să fii în bancă la școală și alta e să stai în pat cu dispozitivul în brațe.
  3. E cert faptul că atât profesorii cât și elevii își dau un interes mediu( ca să nu precizez că poate fi minim spre absent). Elevii” învață” pentru note iar profesorii vor să își termine materia.
  Ce speranțe poate avea țara noastră având în vedere condițiile oferite?
  Vă rog să îmi luați comentariul în calcul! Mulțumesc anticipat!

 2. Am un copil în clasa a 8 a și nu mi se pare normal ca cei vaccinați sa meargă la școală la apariția unui caz în clasa și cei nevaccinati nu. Chiar dacă sunt vaccinați și ei pot fi bolnavi pot transmite virusul ca și ceilalți. Asta e discriminare. În felul asta vreți sa obligați copii sa se vaccineze ca să poată sa meargă la școală

 3. Bună ziua!
  As vrea sa știu care e diferența între un copil din grupa mare la grădiniță și unul in clasă zero pentru cazul de infectă de 6 la mia de locuitori. De ce nu sunt lăsați măcar până la clasa a patra și în această situație. Cum poate un copil sa învețe online daca nu știe să scrie-conectare la classroom și e singur acasă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ce Comisia de Etică a UBB a spus că teza de doctorat a lui Bode este “profund viciată”: “Premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual, este o situație care se tranșează în cadrul unui proces”

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat miercuri despre plagiatul lui Lucian Bode, în urma anunţului Universităţii Babeş Bolyai, că la fel ca şi în orice alte cazuri,…
Vezi articolul

Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului…
Vezi articolul