Venirea tuturor elevilor la școală în scenariul verde ar putea crește cu 1.400 numărul claselor de elevi și cu 1.100 numărul posturilor de profesori necesare doar în județul Botoșani, susține Inspectoratul Școlar

14.919 vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Numărul de clase de elevi din judeţul Botoşani ar putea creşte cu 1.400 în cazul aplicării, începând cu 14 septembrie, a scenariului verde, susține Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, citat de Agerpres.

Creşterea numărului de clase va impune o creştere a numărului de posturi din sistemul de învăţământ cu 1.100, ceea ce înseamnă aproximativ 25% din totalul posturilor actuale, se mai arată în documentul citat.

“În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei şcoli, în vederea implementării scenariului verde, la nivelul judeţului Botoşani vor fi cu aproximativ 1040 de formaţiuni de studiu mai mult faţă de ce este aprobat în planul de şcolarizare, prin reorganizarea colectivelor de elevi, iar numărul de norme didactice/posturi suplimentare rezultate din această reorganizare va fi de aproximativ 1100. De asemenea se ia în calcul şi o eventuală creştere a numărului normelor nedidactice suplimentare (femei de serviciu/îngrijitoare), necesare realizării activităţilor de igienizare”, se arată în comunicatul IŞJ.

Conform unei situaţii centralizate de IŞJ şi transmise către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în acest moment, în judeţul Botoşani, sălile de clasă disponibile, inclusiv laboratoarele, pentru organizarea procesului educaţional în anul şcolar 2020-2021 sunt în număr de 2905.

Oficialii IŞJ spun că în condiţiile în care se va aplica scenariul verde şi toţi copii vor merge la şcoală, 28 de unităţi şcolare întâmpină dificultăţi în sensul identificării spaţiilor şcolare suplimentare suficiente, în aşa fel încât să fie respectate condiţiile de distanţare socială între elevi.

Reamintim că elevii se vor întoarce cu toții la școală pe 14 septembrie, cu norme sanitare și distanțare fizică, iar școlile vor funcționa pe baza a trei scenarii, în funcție de contextul epidemiologic al localității.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Sa inceapa odata, ca m am saturat. Atatea pareri, scenarii, parascenarii, sa mergem odata la scoala si sa vedem de-o cadea drobul de sare. Hai sa stam in casa pana in 2050.

  2. Nu dau nimic în bună tradiție românească, dau legi, reglementări pe care tot ei nu le respectă, maxim 15 elevi în clasa, la inspectorat – să nu depășească 25,dar de la 29-30 se împarte clasa în două, scenariul roșu înseamnă școală online dar nu se aplică automat chiar dacă nr. de infectări este atins și multe altele…. profesorii ca întotdeauna trebuie să facă muncă pe degeaba și mai nou acum să-și riște viața, nu știu să-și apere interesele ca medicii, plus că la cele 3 scenarii nu s-a ținut cont de elevii navetiști de la țara la oraș și de profesorii navetiști de la oraș la țară. Să vedeți la câte infectări și decese se ajunge în octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse sa își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei

Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa…
Vezi articolul

Ministrul Educației din Italia: Acolo unde se țin cursuri cu toți elevii vaccinați, va fi posibil să vă scoateți măștile în clasă și să vă arătați zâmbetul / Autoritățile de la Roma discută eliminarea măștii în toate școlile cu 100% vaccinați

Autoritățile italiene au anunțat joi că se discută posibilitatea ca în școlile în care există un grad de vaccinare de 100%, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, anunță Corriere della…
Vezi articolul