Venirea tuturor elevilor la școală în scenariul verde ar putea crește cu 1.400 numărul claselor de elevi și cu 1.100 numărul posturilor de profesori necesare doar în județul Botoșani, susține Inspectoratul Școlar

14.923 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Numărul de clase de elevi din judeţul Botoşani ar putea creşte cu 1.400 în cazul aplicării, începând cu 14 septembrie, a scenariului verde, susține Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, citat de Agerpres.

Creşterea numărului de clase va impune o creştere a numărului de posturi din sistemul de învăţământ cu 1.100, ceea ce înseamnă aproximativ 25% din totalul posturilor actuale, se mai arată în documentul citat.

“În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei şcoli, în vederea implementării scenariului verde, la nivelul judeţului Botoşani vor fi cu aproximativ 1040 de formaţiuni de studiu mai mult faţă de ce este aprobat în planul de şcolarizare, prin reorganizarea colectivelor de elevi, iar numărul de norme didactice/posturi suplimentare rezultate din această reorganizare va fi de aproximativ 1100. De asemenea se ia în calcul şi o eventuală creştere a numărului normelor nedidactice suplimentare (femei de serviciu/îngrijitoare), necesare realizării activităţilor de igienizare”, se arată în comunicatul IŞJ.

Conform unei situaţii centralizate de IŞJ şi transmise către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în acest moment, în judeţul Botoşani, sălile de clasă disponibile, inclusiv laboratoarele, pentru organizarea procesului educaţional în anul şcolar 2020-2021 sunt în număr de 2905.

Oficialii IŞJ spun că în condiţiile în care se va aplica scenariul verde şi toţi copii vor merge la şcoală, 28 de unităţi şcolare întâmpină dificultăţi în sensul identificării spaţiilor şcolare suplimentare suficiente, în aşa fel încât să fie respectate condiţiile de distanţare socială între elevi.

Reamintim că elevii se vor întoarce cu toții la școală pe 14 septembrie, cu norme sanitare și distanțare fizică, iar școlile vor funcționa pe baza a trei scenarii, în funcție de contextul epidemiologic al localității.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Sa inceapa odata, ca m am saturat. Atatea pareri, scenarii, parascenarii, sa mergem odata la scoala si sa vedem de-o cadea drobul de sare. Hai sa stam in casa pana in 2050.

  2. Nu dau nimic în bună tradiție românească, dau legi, reglementări pe care tot ei nu le respectă, maxim 15 elevi în clasa, la inspectorat – să nu depășească 25,dar de la 29-30 se împarte clasa în două, scenariul roșu înseamnă școală online dar nu se aplică automat chiar dacă nr. de infectări este atins și multe altele…. profesorii ca întotdeauna trebuie să facă muncă pe degeaba și mai nou acum să-și riște viața, nu știu să-și apere interesele ca medicii, plus că la cele 3 scenarii nu s-a ținut cont de elevii navetiști de la țara la oraș și de profesorii navetiști de la oraș la țară. Să vedeți la câte infectări și decese se ajunge în octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școala în campania electorală. Candidați PSD-PNL din Bacău – întâlniri cu „absolvenții”, înainte de sfârșitul școlii, plus promovare prin vizite la școli  pentru elevi cu dificultăți de învățare

Campania electorală pentru alegerile locale la Bacău a inclus, pentru președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, în prezent candidat al alianței PSD-PNL pentru postul de primar al Municipiului Bacău, dar și…
Vezi articolul

BREAKING Care sunt cele 5 module de predare-învățare-evaluare de anul viitor școlar. Iulian Cristache, președinte Federația Asociațiilor de Părinți: Vor fi 5 module cu o vacanță la alegerea Inspectoratului în februarie. Rămâne să vedem cum va fi constituită media anuală, am propune câte o notă pentru fiecare modul și un test final sumativ cu o anumită pondere în medie

Noua structură a anului școlar va fi cu totul altfel decât organizarea pe semestre, potrivit discuțiilor din Comisia pentru Dialog Social de la Ministerul Educației. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor…
Vezi articolul

Apel la pregătirea profesorilor și la descentralizare pentru punerea în aplicare a contractelor de dotare a școlilor, cu bani din PNRR. Emil Boc, Asociația Municipiilor: fără descentralizare, contractele “nu se vor realiza” / “Nu trebuie să construim catedrale în deșert”

“Dacă n-avem descentralizare, [contractele de dotare a școlilor cu bani din PNRR] nu se vor realiza, pentru că nu va putea un minister să gestioneze” toate aceste contracte, a spus…
Vezi articolul