Verificări în desfășurare la Facultatea de Sociologie a Universității din București, după ce mai mulți studenți au primit pe adresa instituțională de e-mail invitații la o conferință AUR

25.592 de vizualizări
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București au fost rugați de conducerea acesteia să transmită, până miercuri, dacă au primit pe adresa instituțională de e-mail invitații la o conferință organizată de AUR, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Ei sunt informați că rectoratul UB și reprezentanții facultății „analizează modalitatea în care aceste mailuri au ajuns” la ei și „încearcă să stabilească” la câte adrese au ajuns invitațiile.

Mesajul transmis studenților precizează că listele cu adresele de e-mail instituționale nu sunt disponibile în afara facultății și, dacă sunt puse la dispoziția altora, aceasta „constituie încălcare a regulamentelor privitoare la gestionarea datelor personale”. Același mesaj menționează că spațiul universitar este apolitic și resursele instituționale „nu pot fi folosite în campania electorală a niciunui partid”.

Acțiunea are loc după ce, la începutul acestei luni, HotNews.ro a relatat că la finalul lunii aprilie zeci de studenți ai Facultății de Sociologie au primit astfel de invitații la un eveniment organizat atunci de către AUR, la Palatul Parlamentului. Mailurile ar fi venit începând din 25 aprilie, invitația vizând un eveniment din 27-28 aprilie, potrivit sursei citate.

  • Reprezentanții UB anunțau încă de atunci, pentru sursa citată, că au declanșat o anchetă în legătură cu acest caz. HotNews.ro, citând „mai mulți tineri”, scria că invitația ar fi ajuns la aproximativ 70 de studenți, dintre care 20 au transmis redacției e-mailurile primite.
Citește și:
Remus Pricopie: Susținători AUR “au distribuit pliante” la SNSPA, în prima zi a noului an universitar, în care “îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie” în partid / Rectorul acuză “un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic”
Academia Română “condamnă orice propagandă în spațiul universitar”, după cazul AUR-SNSPA: “o manifestare politică de o extremă gravitate”
Reacție fermă a ministrului Educației, Ligia Deca, față de atacurile AUR la adresa SNSPA: Spun nu propagandei politice în școli și universități!

4 comments
  1. Ministrul educației este un om politic, este în campanie electorala, face parte dintr-un partid politic,se plimbă cu oameni politici. Dacă aur vrea să invite persoane la un conferință sau altceva… Poate face, are dreptul dar… În afara instituțiilor publice. Pot să stea la colt de stradă să împartă orice materiale dar nu în instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională 2019: Greșelile cele mai frecvente la examenul de română și strategii de evitare a lor – sfaturi de la profesoara Ecaterina Stanca, de la Colegiul Tudor Vianu

Greșelile gramaticale din neatenție și din cauza stresului sunt cel mai des întâlnite la proba de Limba și literatura Română de la Evaluarea Națională, spune pentru Edupedu.ro profesoara Ecaterina Stanca,…
Vezi articolul

Definitivat 2024. Modelul de subiect de examen pentru învățători a fost publicat de Ministerul Educației – descarcă / Prima inspecție la clasă se susține până pe 9 februarie, prevede calendarul

Modelul de subiect pentru examenul național de definitivare în învățământ 2024, pentru profesorii din învățământul primar, a fost publicat de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare. Subiectul…
Vezi articolul