Victor Ponta a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației: Nu au fost comunicate la timp scenariile pentru sfârșitul anului școlar, calendarele pentru examene, pentru definitivat și titularizare, nicio procedură de lucru la domiciliu pentru profesori

5.100 de vizualizări
Foto: Pro România
PRO România și PSD anunță că au depus miercuri, 20 mai, o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Educației, Monica Anisie. Titlul documentului este ”Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată”. Documentul a fost depus la Parlament de Victor Ponta, șeful Pro România.

Inițiatorii au prezentat pe scurt ce reproșuri la adresa ministrului Educației conține textul moțiunii:

– Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;

– Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;

– Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;

– Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;

– Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;

– Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.

– Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.

– Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.

Textul moțiunii face referire la eșecurile ministrului Educației atât pe perioada stării de urgență, cât și înainte.

Doamnă ministru, mai avem nevoie de profesori? Până mai ieri nu se știa când se va da concursul pentru titularizare pentru că nu v-ați gândit ce vor face miile de absolvenți care s-au pregătit pentru concursul de titularizare și pentru definitivare în învățământ. Vor reuși să-și găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit? Sau vor fi nevoiți să plece în străinătate, ca mulți alți români, să îngroașe rândurile experților pe care România i-a exportat în ultimii ani? ​Vorbim de mii de absolvenți, viitori profesori, care nu au putut face nicio predicție pentru viitorul lor profesional. Adevărul este, doamnă ministru, că ați reușit să bulversați toți actorii sistemului de învățământ: elevi, părinți și profesori!”, au sancționat inițiatorii.

Potrivit legii, o moțiune simplă nu produce efecte juridice, deoarece există o decizie a Curții Constituționale care spune că un ministru pe numele căruia trece o moțiune simplă nu este automat demis.

Până acum alte două moțiuni simple au fost inițiate și votate în parlament de PSD și partidele de Opoziție, este vorba despre cele împotriva miniștrilor de la Finanțe, Florin Cîțu și de la Agricultură, Adrian Oros.

Foto: edu.ro


6 comments
 1. demisia imediata a acestei doamne incapabile. in starea in care am fost ( de urgenta ) si in care santem de alerta, noi profesorii, cei care santem deja incadrati in acest scolar cu carte de munca ar fi necesar si obligatoriu sa nii se prelungeasca cu inca un an contractul de munca si fiecare sa ramana pe ppostul lui iar cei care termina acuma sa fie repartizati si ei fara examen pe posturile care raman.
  daca in modova examenul de bacalaureat a fost oficial anulat de deputați la noi de ce nu s-ar putea?
  va spun eu nu se doreste din cauza acestei ministre […] care inconjurata fiind de prietene si pile face jocul altora. nu e capabila de a lua decizi proprii.

  treziti-va oameni buni altfel o sa-si bata joc in continoare de noi cum va dori!

  Nota Redacției: Acest comentariu a fost editat, prin ștergerea cuvintelor injurioase și transformarea cuvintelor scrise cu majusculă în text normal. În scris, Caps Lock (redactarea cu litere mari a mesajelor) este înțeles de obicei ca ton agresiv, țipăt, furie. Edupedu.ro încurajează dialogul civilizat, constructiv. Prin urmare, vă rugăm să vă construiți mesajele fără a folosi majuscule în propoziții întregi și în alte cazuri decât cele în care avem de-a face cu abrevieri sau titluri.

 2. Demitere în toată regula, nu o simpla atenționare!
  Aceasta persoana care nu a fost decât “ministrul claselor goale și al băncilor goale” în mandatul de 6 luni nu a gestionat nimic. Ordine date și anulate, informații date într-o zi și schimbate a doua zi, și mai ales aceasta ambiție DEMENTA cu susținerea examenelor DAR NUMAI LA CLASELE TERMINALE.
  Deducem ca a greșit foarte mult dacă accepta un ASEMENEA ȘANTAJ. TRAGEDIA E FAPTUL CA EROII SUNT COPII.
  RUȘINE, RUȘINE, RUSINE

 3. “Potrivit legii, o moțiune simplă nu produce efecte juridice, deoarece există o decizie a Curții Constituționale care spune că un ministru pe numele căruia trece o moțiune simplă nu este automat demis.”
  Deci nu prea ajuta motiunea, poate doar asa sa o atentioneze pe dna ministru ca nu a facut o gramada de treburi pe care trebuia sa la faca. Ministerul asta este intr-o “dolce far niente” totala de doua luni.
  De doua luni copiii si parintii asteapta sa vada cum naiba vor rezolva cu inchiderea mediilor, care este programa pt examene, cum se v-a da Bacul si EN.
  De restul: titularizari, inscrieri, definitivate, etc. sa zica cine e interesat.

 4. Elevii de clasa a 4-a stau intr-un stres continuu. Sunt zeci de mii copii de 10 ani care primesc de la inspectorate tot felul de ciudatenii despre admiterea in clasa a 5-a. Mai nou nu vor avea vacanta, ca vacanta ca vor fi programate examenele undeva in iulie. Nu le este rusine? Se poate face selectie de dosare sau orice vor ei, numai sa le dea un radpuns.

 5. Nu credeam sa spun, BRAVO PONTA!!! Idioata asta trebuie demisa de IMEDIAT. Au distrus educația și nimeni nu suflă o vorbă, sper sa nu va opriți aici.

 6. Felicitari, d-le Ponta. Elevii de clasa a 4-a invata ca niste eroi, nu se stie nimic cand vor fi acele examinari care trebuiau sa fie in luna mai. Sunt zeci de mii de copii care asteapta un raspuns. Ba ca la 15 mai, ba dupa 15 mai, mai nou dupa jumatatea lunii iulie. Sunt copii de 10 ani care sunt total dezorientati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Premierul Ciucă spune că nu mai publică în Monitorul Oficial memorandumul pe care l-a aprobat Guvernul joi, ci va publica o declarație prin care el și Marcel Ciolacu vor promite profesorilor că le vor îndeplini cererile în viitor

Memorandumul privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Ieri, Guvernul a anunțat miercuri la prânz că…
Vezi articolul