VIDEO Trei fake news demontate științific: SARS-CoV-2 nu e făcut de om, nu are bucăți de HIV și e improbabil să fi scăpat din laborator

286 de vizualizări
Cercetătorii Daniel Funeriu și Mihai Miclăuș au realizat un material video în care au analizat informațiile care circulă cu privire la noul coronavirus. Este Corona făcut de om, în laborator? A pus omul bucăți din HIV în Corona? A scăpat Corona din laborator? “Prin aceste materiale sperăm să demontăm fake-news” cu privire la SARS-CoV-2, spune Miclăuș.

Daniel Funeriu este chimist cu doctoratul obținut sub îndrumarea unui nobelist, a fost cercetător în Japonia și SUA și a fost ministru al Educației în perioada decembrie 2009 – februarie 2012. Mihai Miclăuș are un doctorat în biologie moleculară la Universitatea Rutgers, SUA, “unde am învățat și aplicat inclusiv tehnici de manipulare moleculară în laborator”.

Citește și:

 

 


1 comment
  1. Absolut regretabil ca doi cercetători cu pretenții catalogheaza un Laureat Nobel de 87 ani ca fiind “diminuat intelectual”.
    Am urmarit clipul profesorului francez in cauză si nu am avut niciun moment această impresie.
    In rest, consider argumentatia clipului ca fiind deficitară logic, chiar fara a avea tangente cu domeniul.
    Dar sper ca domnii Funeriu si Miclaus vor obtine candva un Nobel si apoi, ajungand la o vârstă înaintată, sa fie catalogati ca “diminuati intelectual” de alții mai tineri.
    Marian Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Gérard Mourou

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel în Fizică 2018, a vizitat laserul de la Măgurele: Experimente pentru noi tehnologii nucleare de producere a energiei cu poluarea la minimum a mediului, pe agenda discuțiilor

Laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018, profesorul Gérard Mourou, a discutat cu cercetătorii de la centrul ELI-NP – proiectul cunoscut ca ‘laserul de la Măgurele‘ – lansarea unor “experimente legate…
Vezi articolul

India a devenit a patra țară care a aselenizat o navă spațială / Ce se află în spatele cursei către Polul Sud al Lunii: interesul pentru gheața selenară, resursă pentru viitoare curse spațiale

India a aselenizat cu nava spațială Chandrayaan-3 pe Lună, devenind astfel a patra națiune care reușește o astfel de performanță. Misiunea ar putea consolida statutul Indiei de superputere globală în domeniul…
Vezi articolul