VIDEO Cinci liceeni au câștigat un concurs cu tema „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat de Ambasada SUA. Atașatul cultural, William O’Connor: Pentru mine e uluitor să văd unde a ajuns această națiune în 30 de ani

2.241 de vizualizări
Foto: © Vladek | Dreamstime.com
Câştigătorii concursului „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat pentru liceeni de Ambasada SUA la București, au fost desemnați, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc online, transmite Agerpres. Pe primul loc s-a clasat Andra Dimitriu de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Bucureşti, pe locul al doilea Iulia Mihaela Sturzu şi Diana Necula, de la Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău, iar pe locul al treilea Răzvan Andrei Timofte şi Irina Cristiana Dulugea, tot de la Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău.

„Pentru mine e uluitor să văd unde a ajuns această naţiune în 30 de ani. Eu am 50 de ani, îmi amintesc Revoluţia de aici, am scris despre ea, am citit despre ea şi îmi amintesc când s-a întâmplat. Şi, dacă i-aţi fi spus tânărului Billy, care era atunci în Los Angeles, că peste 30 de ani va fi alături de cea mai tânără generaţie de români, iar aceştia vor prezenta materiale inovatoare, cool, profund originale despre drepturile omului în pandemie nu aş fi crezut, aş fi spus că este imposibil ca o ţară să evolueze de unde a fost atunci unde este astăzi şi este meritul dumneavoastră, al acestei ţări, al profesorilor dumneavoastră, al părinţilor dumneavoastră”, a mărturisit ataşatul cultural al Ambasadei SUA, William O’Connor.

La concurs au participat elevi de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Bilingv “George Coşbuc”, Şcoala comercială superioară “Nicolae Kretzulescu”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Liceul “Alexandru Ioan Cuza”, Liceul “Mihail Sadoveanu”, Liceul “George Călinescu” şi Liceul “Decebal” din Bucureşti, Colegiul Naţional “Zinca Golescu” şi Liceul “Ion Barbu” din Piteşti, Colegiul Naţional “Alexandru Odobescu” şi Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – Slobozia, Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” – Buzău, Colegiul Naţional “Emil Bota” – Adjud, Colegiul Naţional “Petru Rareş” – Beclean, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi Colegiul Tehnic “Toma Socolescu” – Ploieşti, Liceul Tehnologic “Barbu Ştirbey” – Buftea, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini – Mioveni, Liceul Teoretic Costeşti.

Ambasada SUA la Bucureşti a invitat liceenii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani să participe la o competiţie de clipuri video pe tema Drepturile omului în timpul pandemiei.

Lucrând individual sau în echipe de maxim două persoane, liceenii au creat câte un clip video de maxim două minute pe tema concursului.

Un juriu format din diplomaţi americani a selectat primele trei clipuri video, evaluate pe bază de originalitate, creativitate şi calitate video, precizează sursa citată.

Foto: Vladek | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis în 2014, despre plagiatul lui Ponta: Oriunde în lume cineva dintre politicieni care este prins că a copiat este obligat să se retragă din politică / Klaus Iohannis în 2022, despre plagiatul lui Ciucă: Nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician

Schimbare de optică a președintelui Iohannis între perioada de la începutul mandatului de președinte al României și cea din prezent în privința plagiatului. Klaus Iohannis a declarat marți seara, într-o…
Vezi articolul

Surse: Universitățile cu domenii de licență în științe și inginerie vor primi cu 33% mai mulți bani pentru burse și protecție socială, prevede proiectul Legii Deca, în care apare și un „Program Național” de sprijin pentru educație în științe exacte și inginerie / Cîmpeanu anunța „susținere privilegiată” pentru domeniile STIM

Un “Program Național de sprijinire a învățării științelor exacte, a ingineriei și matematicii” (PNSTIM) urmează să se înființeze în baza viitoarei Legi a învățământului superior, în continuarea unui program similar…
Vezi articolul

Educația sexuală obligatorie – inclusă într-un “plan de urgență” pentru combaterea sexismului din Franța, unde situația femeilor este descrisă drept “alarmantă” / Legea franceză prevede astfel de ore în școală, dar nu este implementată cum trebuie

Societatea franceză este marcată în continuare de inegalitate între femei și bărbați, într-o manieră în care este nevoie de un “plan masiv de urgență” care să includă garanții că educația…
Vezi articolul