VIDEO Evaluare Națională 2021 Programa școlară de limba și literatura română, explicată de experții de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. A doua lecție: elemente de morfosintactică

6.877 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Experții de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române au realizat lecții video de gramatică a limbii române din programa școlară de limba și literatura română, după care elevii vor primi subiecte la Evaluarea Națională. În al doilea video publicat săptămâna aceasta, Raluca Brăescu, cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române și lector universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității din București, prezintă o serie de aspecte morfosintactice din gramatica limbii române pentru gimnaziu.

„Ministerul Educației, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române și Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație vin în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice cu un ciclu de patru sesiuni de întrebări și răspunsuri dedicate explicării unor noțiuni de limba română din programa școlară de gimnaziu și programa de examen la disciplina Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII)”, se arată într-o postare de pe Facebook a Institutului de Lingvistică.

Descarcă de aici programa pentru Limba Română de la Evaluarea Națională 2021
Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sursă foto: Freepik.com


1 comment
  1. Experții de la minister știu tot. Parca in realitate e că pe hârtie. Tara e plină de experți dar nimeni nu știe care e realitatea. Cei din minister și de la marile instituții sofisticate dau numai sfaturi. Ar fi cazul sa se coboare la mintea elevului care știe din ce in ce mai puțin. Timpul alocat studiului este din ce in ce mai puțin. Că doar psihologii (care le știu pe toate) au zis că nu e nevoie de studiu. Să nu le mai dai de învățat acasă . Atunci să facă ei materia fara lucru acasă și să știe și elevii. Că orice in țara noastră pe hârtie e foarte frumos dar în realitate te apuca groaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universități de stat sau private, ONG-uri sau asociații profesionale în domeniul educației pot aplica online din 6 noiembrie pentru apelul prin care se vor forma peste 21.000 de angajați din creșe și grădinițe / Modulele propuse trebuie să conțină elemente de educație digitală și de asigurare a primului ajutor – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un apel privind formarea personalului din creșe și grădinițe care se adresează universităților publice sau private, asociațiilor profesionale din domeniul educației timpurii și…
Vezi articolul

Marți, 12 martie, sunt soluționate în ședință de repartizare cererile profesorilor pentru completarea normei didactice, precum și cererile celor în restrângere de activitate, prin transfer, în anul școlar 2024-2025

Marți, 12 martie, cererile profesorilor titulari pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată/nedeterminată și cererile cadrelor didactice debutante sunt soluționate în ședință de repartizare, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul…
Vezi articolul