VIDEO Florin Cîțu: De mâine putem să vaccinăm și adolescenții

8.299 de vizualizări
Foto: gov.ro
„De mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi sfătuiesc pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a declarat premierul Florin Cîțu la Guvern.

Mâine este 1 iunie, Ziua internațională a copilului.

Premierul a participat la evenimentul de începere a lucrărilor pentru Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”.

Săptămâna trecută Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru a fi administrat și adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat vineri că „de săptămâna viitoare deja adolescenții pot fi programați în platformă prin conturile părinților”.

„Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, pe platforma RO-Vaccinare.

Articol în curs de actualizare

Foto: gov.ro


2 comentarii
  1. Sper ca părinții sa ia o decizie bună pentru copii lor, nu sa urmeze sfaturile acestor trădători.

  2. De maine presiune pe vacinarea elevilor, noroc ca vine vacanta si pentru moment nu au cu sa-i oblige, probabil pe multi cu ore online, ceea ce la multi le convine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cornelia Popa, vicepreședinte de sindicat, întrebată ce soluție are pentru profesorii care refuză să țină ore online: Așteptăm dotările tehnice / Mulți inspectori sunt în campanie și nu au putut fi accesați banii pentru echipamente

„Noi așteptăm dotările tehnice și vă garantez că profesorii sunt pregătiți să meargă mai departe. Și există soluții și cu o bază legală adecvată, astfel încât profesorii să nu fie…
Vezi articolul

Încetarea stimulentului de inserție pentru părintele care intră în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, sesizată de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu privire la încetarea stimulentului de inserție pentru părintele care intră în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav. Prin dispozițiile legii, “deși părintele beneficiar poate…
Vezi articolul