VIDEO În zgomot de polizoare, Andronescu le-a transmis un mesaj elevilor și profesorilor: Vă doresc din tot sufletul să vă relaxați activ. Adică nu puteți să stați toată ziua

2.379 de vizualizări
Ecaterina Andronescu începe campania de examene și cea de alegeri în PSD cu un mesaj video adresat elevilor și profesorilor. În zgomot de polizoare, ministrul Educației le spune copiilor aflați în prima zi de vacanță mare că “nu mai sunteți stresați de școală, nu mai sunteți stresați de lecții, (…) vă doresc din tot sufletul să vă relaxați activ. Adică nu puteți să stați toată ziua”. Profesorilor, Andronescu le urează vacanță frumoasă, “dar după ce terminăm examenele”. Înregistrarea a fost publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Ministerul Educației a publicat pe pagina de Facebook a instituției astăzi, 17 iunie, o înregistrare video cu ministrul Ecaterina Andronescu. De pe treptele Colegiului Național Sfântul Sava din București, Andronescu le-a transmis elevilor și profesorilor următorul mesaj:

În urmă cu doar o zi, Andronescu a fost protagonista unui interviu televizat acordat chiar de la volan. Ministrul Educației poate fi văzut în interviul pentru Antena 3 în timp ce conduce fără să poarte centura de siguranță, după cum a scris HotNews.ro, care a publicat și capturi din timpul emisiunii.

Mesajul Ecaterinei Andronescu, în prima zi de vacanță de vară și cu o zi înainte de Evaluarea Națională 2019:

Iată, a venit și ziua în care, pentru cele mai multe dintre școli și pentru cei mai mulți dintre elevi, clopoțelul a încetat să mai sune. A venit vacanța. Vă doresc, dragi copii, să vă bucurați de aceste zile în care vă aparține tot timpul. Nu mai sunteți stresați de școală, nu mai sunteți stresați de lecții, nu vă mai spune nici mama, nici tata să mergeți la școală și nu vă mai întreabă nimeni dacă ați învățat. E o perioadă de relaxare și vă doresc din tot sufletul să vă relaxați activ.

Adică nu puteți să stați toată ziua. Din când în când, mai citiți o poveste, mai citiți câte o carte, pentru că fiecare pagină adaugă câte ceva la ceea ce sunteți. Voi, cei de acum, nu mai sunteți cei de anul trecut. A mai trecut un an de școală, a mai trecut un an în care dacă ați reuși să vă uitați într-o oglindă și să vedeți cum sunteți, cu siguranță n-ați mai fi cei de anul trecut.

Vă doresc vouă, absolvenților de clasa a VIII-a, și vouă, absolvenților de liceu, să vă bucurați de rezultatele muncii voastre, pentru că până la urmă și evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de bacalaureat nu este altceva, fiecare dintre aceste două examene, decât o confruntare a voastră cu voi înșivă.

Să vă bucurați de aceste rezultate, iar dacă se întâmplă să nu vă bucure aceste rezultate, nimic nu este pierdut. Așezați-vă cartea în față și încercați a doua oară. Vă doresc tuturor mult succes, iar vouă, celor care sunteți în vacanță, vacanță frumoasă!

Doamnelor și domnilor profesori, s-a terminat un an școlar. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut în tot anul școlar. Vă mulțumesc pentru strădaniile pe care le-ați depus, vă mulțumesc pentru acest transfer în cunoaștere și pentru că un an de zile ați fost modelul elevilor dumneavoastră din clasă. Recuperați-vă energiile și forțele, să aveți putere în septembrie să o luați de la capăt, pentru că elevii dvs. din septembrie așteaptă să vă bucurați de întâlnirea cu ei. Vacanță frumoasă și dumneavoastră, dar după ce terminăm examenele. Mulțumesc foarte mult!

Informații de background

Potrivit surselor Edupedu.ro, ambițiile Ecaterinei Andronescu nu se limitează la șefia PSD, ci țintesc funcția supremă în stat. Întrebată, în ianuarie, dacă posibilitatea de a candida la prezidențialele din 2019 este de 0%, Ecaterina Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: “Nu. Eu ce pot să vă spun în acest moment e că în partid nu s-a luat nicio decizie în legătură cu cel care va fi susținut de PSD pentru poziția cea mai înaltă în stat”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, relațiile dintre Ecaterina Andronescu și Viorica Dăncilă s-au tensionat după ce Andronescu a declarat că nu exclude o candidatură la șefia PSD. Ambițiile amândurora sunt să candideze la prezidențiale, așa că intenția oficializată a Ecaterinei Andronescu de a intra în joc tocmai a făcut-o să intre pe lista miniștrilor pe care Dăncilă are în vedere să îi schimbe, dacă moțiunea de cenzură împotriva executivului pică.

Amintim că, la congresul de anul trecut, Andronescu a candidat tot contra Vioricăi Dăncilă, dar pentru funcția de președinte executiv al PSD (sursa). În ziua votului, Andronescu s-a retras din cursă.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Poziția Federației Comunităților Evreiești din România cu privire la amânarea cu doi ani a introducerii disciplinei „Istoria evreilor și a Holocaustului”: Decizia Ministrului Educației, Ligia Deca, este fundamental greșită / O nouă șansă ratată. De data aceasta, cu intenție

„Decizia Ministrului Educației, Ligia Deca, de a permite amânarea cu doi ani a momentului când va începe, teoretic, predarea disciplinei “Istoria Evreilor. Holocaustul” este fundamental greșită. Modul în care s-a…
Vezi articolul

Cambridge și corectitudinea politică. Universitatea a votat între “toleranță” și “respect” pentru părerile altora, acum e presată să îl reinvite pe Jordan Peterson, autoproclamatul “profesor împotriva corectitudinii politice”

Academicienii din corpul de conducere al Universității Cambridge, Regent House, au votat ca politica universității să “tolereze” puncte de vedere diferite, în loc să le “respecte”, iar acum vicecancelarul instituției…
Vezi articolul