VIDEO Premieră în România: Tabără de limba engleză și excursii educaționale prin Realitatea Virtuală. Participanții vor fi ghidați de profesori nativi din Marea Britanie și vor colabora cu elevi și studenți din toate colțurile lumii (P)

4.690 de vizualizări
Foto: ISS Edu
Cursuri de limba engleză, excursii și activități în Realitatea Virtuală, în premieră în România, anunțate de International Summer Schools Education. Ce include tabăra și un exemplu de orar pot fi văzute aici.

Suntem în secolul XXI și tehnologia a acaparat toate aspectele vieții. Cu ajutorul software-ului Siri poți seta alarme și remindere sau trimite mesaje fără a atinge ecranul telefonului. Cu ajutorul unui laptop poți lucra din orice colț al lumii, fie că este vorba de cafeneaua din apropierea casei sau o plajă din America de Sud. Folosită în avantajul nostru, tehnologia poate îmbunătăți calitatea vieții și permite accesul la educație oricând și oriunde. Atât răspunsul elevilor și studenților la metodele tradiționale de predare, cât și efectele pandemiei de coronavirus asupra domeniului educației ne-au determinat să identificăm o opțiune interactivă, atrăgătoare și sigură pentru aceștia.

La International Summer Schools Education, considerăm că integrarea tehnologiei moderne în educație reprezintă o metodă creativă și inovatoare pentru a atrage atenția elevului și pentru a-i dezvolta abilitățile necesare unui trai bun. Tocmai de aceea, am considerat ca fiind cel mai apropiat de ceea ce noi facem, taberele educaționale în străinătate acest nou concept de cursuri de limba engleză, excursii și activități în realitatea virtuală, în premieră în România.

Foto: ISS Edu
Prima tabără internațională de limba engleză prin Realitatea Virtuală din România

Cunoașterea limbii engleze înseamnă o mulțime de avantaje, de la creșterea capacității de memorare și mai buna funcționare a creierului la oportunități multiple în domenii diverse și posibilitatea de a interacționa la nivel global. Pentru că metodele tradiționale de învățare a limbii engleze nu funcționează pentru toți elevii, cursul de limba engleză de realitate virtuală poate fi o opțiune inedită. Mai mult decât atât, poate fi o experiență benefică și fertilă, care să deschidă apetitul pentru curiozitatea de a ști mai mult despre diferite locuri, culturi, tehnologie sau viață, în general. În cadrul cursului, participanții vor fi ghidați de profesori nativi din Marea Britanie, vor explora diferite locații și scenarii, vor interacționa cu elemente din lumea VR și vor colabora cu elevi și studenți din toate colțurile lumii în identificarea celor mai potrivite soluții la provocările propuse.

De ce experiența VR?

Realitatea virtuală nu reprezintă doar un mediu magnetizant și imersiv pentru elevi și studenți, ci are și o serie de beneficii în procesul de învățare. În cadrul cursului de limba engleză în VR, participantul se bucură de o experiență complexă și intensă, cu senzații, acțiune, interacțiune lingvistică. Cu ajutorul realității virtuale, participantul se poate transpune instant în realitatea sălii de curs și interacționa cu elevi sau studenți multinaționali. Să discuți în VR cu Li Feng despre globalizare pare mult mai atrăgător decât să te documentezi despre fenomen în camera ta, nu? Realitatea virtuală nu numai că elimină distracțiile din mediul extern și permite participantului să se concentreze exclusiv la lecții, ci oferă și o lecție în sine, oferindu-i acestuia o idee despre cât de mare și diversă poate fi lumea înconjurătoare. Utilizarea tehnologiei de ultimă generație în scop educativ stimulează și o serie de atitudini, practici și abilități precum creativitatea, gândirea critică, conștientizarea socială și emoțională, esențiale pentru o mai bună înțelegere a lumii, luarea unor decizii mai bune și găsirea de soluții mai eficace.

Cum se desfășoară tabăra?

Tabăra de limba engleză în realitatea virtuală (care este mai mult decât un curs, incluzând și diverse alte activități și excursii în VR) se desfășoară atât în perioadele de vacanță (cu program zilnic) cât și în timpul anului școlar (având program o dată pe săptămână, timp de 10 săptămâni). Programul acoperă 3 lecții susținute de către un profesor nativ din Marea Britanie, dar și excursii VR și experiențe culturale și își propune să creeze experiențe care să angreneze elevi și studenți, să-i împuternicească și să le permită să își dezvolte cea mai bună versiune a lor, în care energia, vitalitatea și atitudinea de „orice este posibil” primează. Mai multe detalii despre cursul de limba engleză de realitate virtuală pot fi accesate pe www.issedu.ro. O demonstrație a desfășurării cursului poate fi vizualizată aici

Totodată o întreagă discuție în cadrul unei emisiuni educaționale o puteți urmări aici.

Are you really living or just existing? 😉

Foto: ISS Edu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai mult de jumătate din copiii de 10 ani din lume nu pot citi un text simplu – Raport UNICEF / Aproape jumătate din tinerii români nu dețin competențele de învățământ secundar, în materie de alfabetizare și calcul

Discrepanța calității de viață dintre țările înstărite și cele cu dezvoltare precară accentuează pierderile de învățare produse de criza pandemică, la nivel mondial, ceea ce oferă șanse inegale copiilor de…
Vezi articolul

Școala ar trebui să ne învețe întâi cum să ne adaptăm și apoi cum să acumulăm cunoștințe – Mihai, elev de 14 ani / Ce abilități trebuie să dezvolte adolescenții pentru a se adapta unui viitor automatizat? Tutoriale gratuite online pentru cei între 10 și 16 ani (P)

În contextul tehnologic actual și ținând cont de specificul pieței de muncă din România, ne-am dorit să aflăm cum văd copiii evoluția locurilor de muncă, ce domenii li se par…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Elevii de liceu și tinerii își pot completa Harta Independenței Financiare până pe 24 aprilie și pot afla ce carieră li se potrivește sau ce fel de profil financiar au, în plus participă la o tombolă cu premii

Pentru a două oară în istorie România sărbătorește pe 11 aprilie Ziua Educației Financiare, iar în această zi specială EduFinFest vine cu a doua ediție. Organizat de BCR prin Școala…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu: Nu cred că vom avea mai mult de 70.000 de absolvenți de liceu peste trei ani. Ce se va întâmpla cu universitățile noastre? Soluția: studenții străini care aduc și taxe

Scăderea demografică “absolut dramatică” o face pe Ecaterina Andronescu să se întrebe “Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”. Într-o conferință la Constanța, ministrul Educației a interpretat astfel numărul copiilor…
Vezi articolul