VIDEO Protecția mediului, pe înțelesul elevilor, explicată în școli tot de tineri: „Datorită faptului că suntem apropiați de vârstă, noi și elevii, am căutat să avem subiecte care să fie cât mai de interes pentru ei”

198 de vizualizări
Mihnea și Ionelia sunt doi tineri voluntari ai Corpului European de Solidaritate care au prezentat în școli temetica de mediu și au povestit, pentru G4Media și platforma Entr, despre proiectul „Eco Echo” și ce impact a avut acesta în rândul elevilor. „Datorită faptului că suntem apropiați de vârstă, noi și elevii, am căutat să avem subiecte care să fie cât mai de interes pentru ei”, a împărtășit Ionelia din experiența ei de voluntar, concluzionând că prezentarea sa a avut un impact destul de mare în rândul copiilor.

Printre beneficiile pentru elevi enumerate de Ionelia, pe lângă informațiile utile despre mediu pe care le obțin, se numără și expunerea acestora la informații despre oportunități europene la care se pot înscrie sau pe care le pot susține în vreun fel. Informațiile vin direct de la ei din calitatea de voluntari ai Corpului European de Solidaritate care le-a adus și un premiu la categoria „Mediu și combaterea schimbărilor climatice” la SALTO Awards 2023.

Grupul Tinerilor Europeni pentru Schimbare (Group of the European Youth for Change) – GEYC este o organizație de tineret din România înființată în 2010 și activă la nivel european. Unul dintre proiectele GEYC sunt atelierele „Eco Echo”- o serie de 6 ateliere facilitate de voluntarii Corpului European de Solidaritate.

Voluntarii, așa cum sunt Ionelia și Mihnea, se deplasează în licee pentru a explora subiecte legate de durabilitate împreună cu elevii, folosind educația non-formală pentru a împărtăși informații, a deschide discuții și a determina elevii să reflecteze asupra acestui subiect.

VIDEO și citește articolul integral, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USLIP Iași, despre viziunea Andronescu: De unde aceastǎ apetențǎ de a obliga o masǎ de aproximativ 160 mii de profesori sǎ participe la cursuri de perfecționare în universități

„Aceastǎ viziune a Ministerului poate fi interpretatǎ ca o teorie a formelor fǎrǎ fond”, se arată într-un comunicat primit la redacție, semnat de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ, Iași. Sindicaliștii…
Vezi articolul

FOTO A treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Decanul Cristian Preda și-a șters numele de pe o carte a sa și l-a trecut autor pe Sorin Cîmpeanu: Chimiștii făceau cercetări și le semna Elena Ceaușescu. Pare că dl Cîmpeanu repetă acest model și am zis să-l ajutăm

A treia zi de proteste a început în fața Ministerului Educației, după ce ancheta jurnalistei Emilia Șercan a arătat că Sorin Cîmpeanu a plagiat un curs universitar și acum încearcă…
Vezi articolul

Monica Anisie: Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu de odihnă pentru a putea desfășura alte activități, având în vedere că suntem în campanie electorală/106 cadre didactice spitalizate și 293 în carantină

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar Luminița Barcari se află în concediu de odihnă „pentru a putea desfășura alte activități având în vedere că suntem în campanie electorală”, a declarat…
Vezi articolul