VIDEO Școlile nu se redeschid pe 11 ianuarie, anunță ministrul Educației: “Mi se pare mult prea scurt”

113.814 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: INQUAM Photos – Sabin Cirstoveanu
Ministrul Educației spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile. Într-o declarație pentru Știrile ProTV Sorin Cîmpeanu susține că instituția pe care o conduce “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta “în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Fără să prezinte o situație actualizată a condițiilor epidemiologice sau un plan concret pentru redeschiderea școlilor, ministrul spune că “instituțional” ministerul “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, însă întrebat de reporter dacă pe 11 ianuarie elevii vor reveni în bănci, Cîmpeanu anunță indirect că nu.

Roxana Hulpe, reporter ProTV: ”Există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie?”

Sorin Cîmpeanu: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă.

Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.

Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

Cîmpeanu a susținut în mai multe ieșiri publice că Ministerul Sănătății (sau autoritățile din Sănătate) va lua decizia finală de redeschidere a școlilor.

Materialul PROTV promovează data de 8 februarie, ca un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Această dată este debutul Semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Dacă școala s-ar redeschide fizic pe 8 februarie, înseamnă că pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit sursei citate.

Vezi aici calendarul anului școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai anunțat că în privința redeschiderii școlilor “prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

Foto: Inquam Photos – Sabin Cirstoveanu


38 comments
  1. Foarte bine ca nu se deschid. Materia preferata a elevilor a fost ditotdeauna, pauzele. Cine vrea sa invete invata si on line. S a cam terminat cu bullingul. Elevii buni nu mai sunt tracasati cu apelativele de tocilarule sau alte invective. A unii elevi nu mai pot sa isi etaleze hainele si masinile de zeci de mii de euro in fata scolii si alte si alte prosteli care le au in cap. E super bine on line. Acum unii elevi care erau mai introvertiti au iesit la rampa si invata foarte bine. A unii parinti si au dat seama cum e sa stai cu copilul sa invete sa i asiguri cele de trebuinta cum ar fi laptop si internet. Inainte de pandemie aveau cate 2, 3 telefoane iar la scoala on line s au evaporat nu le mai au ca ce sa vezi trebuie sa invete cu ele nu mai sunt doar ptr distractie acum jeneaza….. si cate si mai cate. Ideea e cine vrea sa invete invata oricum, si un copil costa bani ptr educarea lui nu doar il zvârlii la scoala si profesorii sa le fie si mama si tata…..

  2. Domnule ministru uitate pe harta corecta sa vezi cum au gestionat tarile europene inchiderea scolilor! Germania, Danemarca, Olanda, Suedia etc au avut scoala deschisa pana la sarbatori dar noi? Sunteti ministri educatiei…o rusine pentru Europa!!! Copiii, mai ales cei mici au nevoie de scoala fizica, sunt SATUI de onlinne!

  3. Da noi părinți luam 75 la sută din salar și pe perioada de vacanta trebuie să mergem la servici ca nu ne plătește statul pe cand voi profesori luati sută la sută și nici măcar nu faceti cine stie ce ore cu ei numa le trimiteți filmulete si descurcate frate cu ei voi cand este vacanta luati tot salariul și va mai da si tichete de vacanta si tot voi va plangeti.

    1. Copcean iustina, nu inteleg de ce te plangi ca pe perioada vacantei trebuie sa mergi la serviciu, ca nu te plateste statul. Cand scoala se desfasura fata in fata, nu mergeai la munca chiar daca copilul era in vacanta? Atunci cu cine statea cu copilul? Nu este aceeasi situatie?

    2. ”Dar, parintii, salariu, serviciu, profesorii, numai, descurca-te…”. Pune punct, respira, pune mana pe o carte…

  4. Să fii fericiți, că avem posibilitatea de școlile online.Se redeschid școlile când o să vine timpul,este mai bine așa, pentru binele tuturor.Se poate învăța și online,copii nu au pierdut nimic.Mult diferența între ore online și ore fizice nu prea este.

  5. Bună seara, dacă școlile nu se deschid atunci de ce pe perioada vacanței nu ne plătește? Va dați seama ce ar însemna că la fiecare vacanta sa luam zile fără salar?

    1. Nu inteleg… daca se deschid scolile, iti trimiti copilul la scoala si in vacanta?
      Cand se facea scoala fata in fata, te platea cineva sa stai acasa cu copilul?

  6. Sunt niște hoți care vrea să oprească educație și sa nu învățam nimic si sa lucram pe 15 milioane in țar asta de rahat.

  7. “Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă” – Nu mi se pare ca oficialitatile ar tine cont de ceea ce se intampla in Europa… Pe aceasta harta interactiva se vede foarte frumos ca Romania a fost intre primele state care au inchis scolile, inclusiv clasele primare…
    https://en.unesco.org/covid19/educationresponse
    Cu un pic de efort si organizare s-ar putea deschide macar gradinitile si scolile primare in zonele verzi, zone rurale, sate izolate, tocmai in acele zone unde invatarea online nu se poate realiza pentru sute de mii de copii… E de neacceptat ca nu se fac eforturi majore pentru a gandi o strategie adecvata… Inchidem totul si gata! De aici incolo autoritatile nu mai au nicio treaba, sa se zbata pedagogii si parintii cum pot. “Romania Educata” – o veritabila farsa.

  8. Dap, o adevarata abordare manageriala si academica, bazata pe principii stiintifice de nec ontestat: ”mi se pare”!

  9. Foarte bine. Sa inceapa normal in semestrul al doilea. Unde nu se poate, sa fie online, dar unde e ok, sa inceapa verde, mai ales la tara, unde sunt localitati in varf de munte nu ajunge nici mama Covidului, acolo e greu sa ajunga si painea.

  10. Eu Consider că cine Aprobă Școala Online….Nu înțelege Ce înseamnă să nu Ai ce Pune Pe Masă!!!!!Sunt Aproape Jumate de Români,care Trăiesc în Sărăcie…In lipsuri,sunt fara curent electric.. Etc… Acești Copiii Ar putea Deveni Oameni de Ajutor in Societate…..dar datorită altora nu vor reuși………Apoi va spun că Tot Vorbim de Epidemie? deschideți Ochii Minți !!!și veți vedea Adevărul Eiiiiii.Pana nu E ore Târziu…..

  11. Dacă deschideți şcolile în pripă nu le mai puteți închide aşa uşor şi cazurile de îmbolnăviri noi sunt încă destul de multe în România.

  12. Deschideti scolile primare si gradinitele, ati blocat cu masurile prezente părinți din toata tara care nu au cu cine sa lase copilasii. De ce alte tari tin deschise scolile primare si gradinitele si nu raporteaza cazuri in scoli?

    1. Niste MINCINOSI. Fac ce vor ei
      De ce au fost inchise gradinitele si scolile primare? daca nu a fost nici un caz de covid? Peste tot autobuze pline, fara masti unii…??? Cum sa credem in voi? MINCINOSIlor

    2. Pana pe 31 iunie va tot da bani sa stati acasa sa-i slugariti si tot nu vreti. Aaa, e greu?? Dar oare noua, care avem 38 in clasa nu ne e greu???

      1. De când luna iunie are 30 de zile? Ce comentariu urât! Să înțeleg că vă considerați sluga propriilor copii ?

  13. Foarte bine,bravo domnule ministru! Situația epidemiologica nu permite încă deschiderea scolilor. Doar niște inconștienți și-ar dori acest lucru,sau unii care nu vor sa se ocupe de a-și creste și educa ei înșiși, proprii copii. Se vede clar ca rata de pozitivare la testele covid e peste 27%. Cine vrea sa facă școala și sa învețe, învață și în online, cine nu, nu.

  14. Decizie foarte corecta.
    Câmpeanu face foarte bine ca nu cedează presiunilor părinților care nici plătiți nu mai suporta sa stea toată ziua cu propriile odrasle.
    Și nici presiunilor elevilor care înțeleg prin școală face to face doar un prilej în plus de socializare și de a scăpa de supravegherea familiei.
    Elevii care merg la școală sa învețe, sunt la fel de silitori online. Nici ei și nici părinții lor nu se plâng de școala online atâta timp cât exista risc mare de contaminare în mijloacele de transport în comun și în general în societate.
    Vaccinați întâi profesorii, introduceți autobuze scolare pentru elevi și profesori și apoi redeschideti gradual școlile.
    Nu cedati presiunilor.

    1. Mare e gradina Domnului…Inchiderea scolilor nu a avut niciun efect pozitiv…valul doi s-a facut cu sau fara scoala.Toata Europa este tampita, romanii sunt aia destepti care au gasit solutia: inchiderea scolilor.Cine spune ca a face scoala face to face este aceeasi cu online-ul, nu este sanatos la cap. In regiunile “verzi” cum se justifica inchiderea scolilor??dl ministru gandeste cu altceva, nu cu capul…

    2. Mai Alexandru, esti ceva usr-ist? Sa facem ceva pe voi astia ce impingeti rahatul la deal si pe ideile voastre!
      Ce dracu o tot dati ma cu virus, infectari si vaccinari, asa va spune Soros sau e doar prostia voastra? Ce aveti ma gunoaielor cu copiii? Ai fost ceva abuzat in copilarie si asta e modul tau de a te razbuna?

      1. Iată o înjurătură nouă: USR-istule! “Soros-istule” se depreciase, “gunoiule” e banal.
        Și ziceți că nu avem virus, nu infectări, nu morți, doar USR-iști abuzați în copilarie!🤣🤣🤣

  15. Ne bucuram ca ati facut atata valva cu masurile luate pentru inceperea anului scolar. Important e ca in sistemul privat la crese si gradinite nu circula niciun Covid, in sistemul after school – nici atat, restul e cancan…

  16. Cred ca decizia ii apartine amantei Ioanei Lazar, cea care conduce de fapt Ministerul Educatiei! E singura numire intr-un stat de drept ca Secretar General tocmai ea amanta dnului cu pricina. Amanta care si-a mutat biroul exact langa dnul ministru si care e 24h din 24h la el in birou si cu el. Amanta demisa de Anisie si repusa pe fucnctie de dnul cu pricina. Haideti sa fim seriosi omul habar nu are de ce se intampla in Ministerul Educatiei ceea care conduce ministerul e amanta Ioana Lazar Secretar General in ME!

    1. Amanta, neamanta nu ne intereseaza! Cert este ca acest individ nu argumenteaza, cu cifre, cu o reflectie comuna cu celelalte Institutii ale Statului, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii etc de ce nu se pot deschide scolile. Spune de Sine Insusi ca e prea devreme, la Pifometru!

      1. asta cu “cu atat mai putin o femeie” e tare rau 🙂 pai daca femeile nu se sfasie intre ele atunci cine, sacalii? aia-s pisicute nevinovate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică, ci doar pentru ciclul primar și Limba română

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie…
Vezi articolul