VIDEO Un obiect stelar neobișnuit, aflat la 15.000 de ani-lumină de Pământ, emite de zeci de ani unde radio în spațiu, la fiecare 22 de minute / Astronomii cred că este un tip rar de stea cu câmpuri magnetice extrem de puternice

8.386 de vizualizări
Magnetar / Foto: Centrul Internațional de Cercetare în Radioastronomie (ICRAR)
Astronomii au descoperit un nou tip de obiect stelar care ar putea schimba modul în care înțeleg corpurile cerești extreme din univers, relatează CNN, potrivit G4Media.ro.

Inițial, studentul doctorand al Universității Curtin, Tyrone O’Doherty, a observat un obiect spațial ceresc care se rotește în martie 2018. Obiectul necunoscut a eliberat explozii gigantice de energie și a emis radiații de trei ori pe oră.

În acele momente, a devenit cea mai strălucitoare sursă de unde radio vizibilă de pe Pământ prin radiotelescoape, acționând ca un far ceresc.

Cercetătorii au crezut că fenomenul ar putea fi un rest al unei stele prăbușite – fie o stea densă de neutroni, fie o stea pitică albă moartă – cu un câmp magnetic puternic. Sau poate că obiectul era cu totul altceva.

După ce au publicat un studiu care descria observația în ianuarie 2022, O’Doherty și o echipă de astronomi de la nodul Universității Curtin din cadrul Centrului Internațional de Cercetare în Radioastronomie, sau ICRAR, din Australia, au început să caute un alt exemplu.

VIDEO și citește articolul complet – pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din clasele primare nu pot primi niciun fel de bursă în acest an școlar pentru premiile de la concursuri, potrivit legii. Copiii din clasele Pregătitoare – a IV-a au dreptul doar la burse sociale, după caz

Elevii din clasele primare nu pot primi în anul școlar 2023-2024 niciun fel de bursă pentru rezultatele la concursurile școlare din anul școlar precedent, potrivit legii, care menționează că doar…
Vezi articolul

VIDEO Andrei Pleșu și „perplexitățile” sale despre ce se mai finanțează în cercetarea internațională și ce întrebări își pun cercetătorii. De la „de ce au zebrele dungi?” și dacă „zebrele sunt negre cu dungi albe sau albe cu dungi negre?”, până la „problemele de gender din mânăstirile grecești de secol IV”

Tendința ca cercetarea să fie finanțată doar pentru proiecte „de actualitate” sau care sunt „în trend” a fost abordată de scriitorul Andrei Pleșu în cadrul conferinței „Abisuri tematice – ce…
Vezi articolul

Echipele mobile de vaccinare vor merge în peste 2.400 de școli, anunță Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale: Au fost vaccinați 69 de elevi din 3 județe, în prima săptămână de școală

„Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea…
Vezi articolul

Cooperativa „munca în zadar”. Cel puțin 888 de școli, obligate să ceară revenirea în activitate cu prezență fizică, deși toți elevii sunt în vacanță. Circuitul hârtiilor degeaba pune în mișcare sute de funcționari în toată țara

8 școli din București își reiau activitatea cu prezență fizică de astăzi, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), potrivit Agerpres. „Nu se întorc elevii,…
Vezi articolul