VIDEO Un obiect stelar neobișnuit, aflat la 15.000 de ani-lumină de Pământ, emite de zeci de ani unde radio în spațiu, la fiecare 22 de minute / Astronomii cred că este un tip rar de stea cu câmpuri magnetice extrem de puternice

8.386 de vizualizări
Magnetar / Foto: Centrul Internațional de Cercetare în Radioastronomie (ICRAR)
Astronomii au descoperit un nou tip de obiect stelar care ar putea schimba modul în care înțeleg corpurile cerești extreme din univers, relatează CNN, potrivit G4Media.ro.

Inițial, studentul doctorand al Universității Curtin, Tyrone O’Doherty, a observat un obiect spațial ceresc care se rotește în martie 2018. Obiectul necunoscut a eliberat explozii gigantice de energie și a emis radiații de trei ori pe oră.

În acele momente, a devenit cea mai strălucitoare sursă de unde radio vizibilă de pe Pământ prin radiotelescoape, acționând ca un far ceresc.

Cercetătorii au crezut că fenomenul ar putea fi un rest al unei stele prăbușite – fie o stea densă de neutroni, fie o stea pitică albă moartă – cu un câmp magnetic puternic. Sau poate că obiectul era cu totul altceva.

După ce au publicat un studiu care descria observația în ianuarie 2022, O’Doherty și o echipă de astronomi de la nodul Universității Curtin din cadrul Centrului Internațional de Cercetare în Radioastronomie, sau ICRAR, din Australia, au început să caute un alt exemplu.

VIDEO și citește articolul complet – pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Institutul de Științe ale Educației e desființat, după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii privind funcționarea noului Centru de Politici în Educație. Scopul CNPE: „să pună în aplicare Programul de guvernare”

Institutul de Științe ale Educației a dispărut de azi, oficial, după ce în Monitorul Oficial a fost publicat actul care stabilește normele de funcționare ale noului Centru Național de Politici…
Vezi articolul

Concurs organizat de Institutul Francez despre biodiversitate, în luna francofoniei. Elevii și studenții pot trimite lucrări, video-uri sau benzi desenate până pe 14 martie

Pentru a conștientiza problematica protejării mediului înconjurător și îngrijirea biodiversității, Institutul Francez din România anunță concursul de creație artistică “Generația biodiversitate” / “Génération biodiversité” care promovează creativitatea în serviciul viziunilor…
Vezi articolul