“Viitorul va fi cu totul altul decât a fost acum 10 ani, acum 5 ani sau decât este în prezent” – ministrul Investițiilor, Adrian Câciu. Membrul Guvernului Ciolacu spune că, “fără educație, nu există calitate și performanță”

1.387 de vizualizări
Adrian Câciu / Foto: Gov.ro
“Viitorul va fi cu totul altul decât a fost acum 10 ani, acum 5 ani sau decât este în prezent”, a spus miercuri, în cadrul ceremoniei de semnare a contractelor pentru dotarea școlilor cu finanțare PNRR, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. El a folosit această exprimare pentru a arăta că “multe din meserii și profesii se vor transforma”, iar “educația trebuie orientată către viitor”. Demnitarul a dat asigurări că va oferi tot sprijinul pentru implementarea “tuturor proiectelor care avem”.

Cu ocazia ceremoniei de la Palatul Victoria, reprezentantul Guvernului Ciolacu a spus că, “fără educație, nu există calitate și nu există performanță” și că este invidios că el, “ca și elev”, nu a avut acces “la un astfel de tip de educație”, precum cea prezentată în cadrul ceremoniei de semnare a contractelor respective.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu:

  • “Unul dintre obiectivele strategice este crearea unei generații noi, a unei forțe de muncă calificate și orientate către viitor. Viitorul va fi cu totul altul decât a fost acum 10 ani, acum 5 ani sau decât este în prezent, multe din meserii și profesii se vor transforma. Va fi vorba de o reconversie profesională, dar și o reconversie a pieței muncii. Educația trebuie orientată către viitor. Mă uitam la imaginile pe care le avem în această prezentare și trebuie să spun că sunt invidios, ca și elev nu am avut acces la un astfel de tip de educație.”

În finalul discursului său (de la minutul 24 – înregistrarea ceremoniei), Adrian Câciu a precizat că s-a “abătut de la discursul pe care mi l-au scris colegii mei de la comunicare” și a dat asigurări că este permanent deschis pentru soluții “pentru implementarea rapidă a tuturor proiectelor care avem (sic!) și în special a celor din educație”. 

Citește și:
Marcel Ciolacu: Până acum, statul a neglijat educația. Copiii români nu au nicio vină că statul a greșit enorm timp de 30 de ani 
Premierul Ciolacu solicită președinților Consiliilor Județene și primarilor să urmărească personal implementarea urgentă a proiectelor PNRR pe educație: Să ne gândim că băiatul sau fata unui vecin de-al nostru așteaptă aceste dotări ca să meargă la școală cu drag și cu folos
Ligia Deca: Cunoaștem că profesorii au susținut orele fără a avea la dispoziție materialele didactice necesare, de aceea am prevazut materiale didactice în acest apel de dotare a școlilor

5 comments
  1. ,,Demnitarul a dat asigurări că va oferi tot sprijinul pentru implementarea “tuturor proiectelor care avem”. De 21 de ani asistăm la genul acesta de ,,glumă,, -Câinii latră, caravana trece. Mai schimbați și voi caravana că devine plictisitor. Ieșiți și voi cu ceva constuctiv. Umbra lui Iliescu mai eclipsează materia cenușie a partidului ; lipsă de viziune și profesionalism, dar în schimb mult cancan. Parcă ascult Radio Erevan.

  2. Educația nu este greu de făcut. Ai nevoie de manuale bune(dacă generațiile de acum sunt bătute în cap se poate apela la manualele de acum 50 de ani ca erau făcute de oameni cu educație și cap) și reguli de bun-simț care astăzi lipsesc cu desăvârșire(fara droguri in scoli-cei implicati trimisi la studii ,in zeghe;fara alcool,fara tugari,fara limbaj violent/licențios,fara telefoane, uniforme si respectarea programului școlar si cel mai important o evaluare corectă. Punct.
    Aceste reguli au dat oameni de mare valoare și în mod sigur ar putea avea aceleași rezultate și acum dar ce te faci cu libertatea prost înțeleasă,cu propaganda politica ce este orientata doar spre jaf și voturi?

    1. Sunt de acorde cu toate cele enumerat. Sincer, sunt.
      Totusi, nu sunt de acord cu interzicerea telefonului. Nu este vina elevilor ca nu sunt invatati cum sa le foloseasca in scopuri nobile. O voi spune fara ocolisuri: majoritatea oamenilor sunt prosti. Se opresc la social media, jocuri, poate business, dar cam atat.
      Menirea originala a internetul consta in educarea oamenilor si distribuirea informatiei. Un fel de carte, dar mult mai convenabila.
      Ce e drept, internetul a fost pervetit prin cai neortodoxe, dar asta e partea a doua….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Senatorul Ștefan Pălărie, inițiatorul legii depolitizării numirii directorilor interimari, reintoarsă de Iohannis: România educată … mai încolo, nu astăzi / O decizie politică de a ține captive școlile în mâinile filialelor politice de județ

Senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie, inițiatorul legii care prevedea ca directorii interimari din școli să nu mai fie numiți politic, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis de a o întoarce…
Vezi articolul