Vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în școlile din România, anunță ministrul Educației

2.228 de vizualizări
Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com
Vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în școlile din România, anunță ministrul Educației într-o conferință de presă de la sediul Ministerului.

Sorin Cîmpeanu a declarat că are informații de la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate care i-a dat asigurări că de săptămâna viitoare, pe un calendar stabilit pe loturi, testele pe bază de salivă vor ajunge în școli.

„Tocmai am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza repartiţiei în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, calculul cu privire la numărul dozelor care au făcut obiectul procedurii de achiziţie a fost făcut de DSU pentru o testare de două ori pe săptămână a tuturor elevilor, preşcolarilor şi angajaţilor din învăţământ, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu împotriva COVID-19.

  • El a menţionat că inspectoratele şcolare judeţene din România au afişat, luni, rata de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul acestora.

„Avem situaţii îmbucurătoare, multe situaţii în care rata de vaccinare este de peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecărei şcoli va fi afişată pe site-ul propriu rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR. (…) Acest lucru am cerut să fie făcut public în cursul zilei de astăzi. Am făcut de asemenea publică rata de vaccinare în Ministerul Educaţiei, care este – recunosc – sub aşteptări, de 66% – 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică, dincolo de alţi factori, dar asta va face obiectul unor discuţii împreună cu autorităţile sanitare”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul a semnalat că, potrivit ultimelor date, 303.000 de elevi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 (80.000 cu vârste între 12  şi 15 ani şi 223.000 – peste 16 ani).

„Asta înseamnă peste 25% din numărul de elevi eligibili pentru vaccinare în vârstă de peste 12 ani. Este un progres important, chiar dacă mai mic decât ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu spune că își dă demisia de la Ministerul Educației, la finalul lunii ianuarie, dacă nu primește “o creștere în valoare absolută” a bugetului. “Să fie măcar un pic mai mare decât în anul 2020”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că își va da demisia, dacă nu primește “o creștere în valoare absolută” a bugetului pentru Educație. Declarația a fost făcută la RealitateaTV. Acesta a…
Vezi articolul

Andra Maria Munteanu, singura elevă cu media 10 din județul Brăila, la BAC 2024, care a avut media 10 și la Evaluarea Națională: Am fost acceptată la cinci universități din UK și la una din Olanda. Am ales-o pe cea din Manchester pentru că în România nu puteam să fac criminologie din facultate

Andra Maria Munteanu, absolventă a Colegiului Național „Gh. M. Murgoci” și șefa de promoție a liceului, a obținut singura medie de 10 la Bac 2024, din județul Brăila, după ce…
Vezi articolul

INTERVIU Semnificația zilelor de 9 și 10 mai, pe înțelesul tuturor. Profesoara de istorie Nicoleta Zărnescu, despre regalitate, alegeri și ziua Europei: Tinerii se regăsesc într-un discurs echilibrat. Este necesar ca tocmai aceștia să fie mai implicați, să contrabalanseze tendințele ultranaționaliste

Nu mai puțin de șase evenimente s-au petrecut în istorie pe 9 și 10 mai, importante atât pentru istoria României, cât și la nivel internațional: de la Ziua Monarhiei, Independență…
Vezi articolul