Încurci des numele copiilor? Există o explicație științifică pentru asta

675 de vizualizări
Când nu eram încă mămică, greșeam cu regularitate numele fraților mei. Lui Dragoș îi spuneam Andrei, iar lui Andrei… Dragoș. Când m-am căsătorit, soțului i-am greșit numele cu cel al unuia dintre frați. Iar acum că am două fete, le încurc mereu numele. De fapt Annei îi zic Anna, și Almei îi zic tot Anna.

Există însă o explicație științifică pentru asta. Un material publicat în 2016 în revista Memory and Cognition a studiat fenomenul în cinci studii și a inclus peste 1700 de participanți.

Cel mai frecvent, cei din studiu au fost numiți pe nume greșit de mamele lor. Cu toate acestea, greșeli de nume au făcut aproape toți membrii familiei și prietenii.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România semnează azi un acord de cooperare în domeniul Educației cu ministerul din Cuba / Țara este un susținător al Rusiei, în contextul războiului din Ucraina, iar un raport al departamentului de stat al SUA arată că universitățile publice au dat afară profesori și studenți care nu împărtășesc ideologiile partidului de la putere

„Programul de cooperare în domeniul educației între Ministerul Educației din România și Ministerul Învățământului Superior din Republica Cuba” va fi semnat luni de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul…
Vezi articolul

Admiterea separată la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 – Ligia Deca

Admiterea la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, dacă liceul optează pentru această posibilitate, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar urma să dea…
Vezi articolul

Profesorii ucraineni vor primi 50.000 de calculatoare, donate de UNESCO şi de Google, pentru ca să poată ţine orele în sistem online / Peste 40% din şcolile ucrainene au fost distruse de la declanșarea războiului și sunt nevoite să facă online cursurile

UNESCO și Google au anunțat că vor dona 50.000 de calculatoare pentru profesorii din Ucraina, pentru ca procesul de învățare să nu fie afectat, în școlile care au fost avariate…
Vezi articolul