Vremea se încălzește vineri și în weekend, cu temperaturi maxime de la 8 la 18 grade, arată prognoza Administrației de Meteorologie. Parada militară din București începe la ora 11, cea din Alba Iulia la 15

461 de vizualizări
Foto: © Ncristian | Dreamstime.com
Vremea se încălzește în țară în zilele de vineri și sâmbătă, 1 și 2 decembrie, se arată în prognoza oferită de Administrația Națională de Meteorologie pentru zilele libere de Sfântul Andrei și Ziua Națională și în weekendul 2-3 decembrie, la solicitarea Edupedu.ro. Parada militară din Capitală începe vineri la ora 11 și cea din Alba Iulia după-amiază, la ora 15, potrivit programelor anunțate de autoritățile locale.

Joi, în țară, „valorile de temperatură diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar cele nocturne vor fi mai ridicate decât cele din intervalul precedent”, scrie în prognoză, care poate fi consultată pe zile mai jos în articol, în general și pentru București.

Vineri, 1 decembrie, „vremea se va încălzi semnificativ, astfel valorile de temperatură se vor situa cu mult peste mediile multianuale. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice și la munte unde local vor fi precipitații”, conform sursei citate. În București, „valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 0…1 grad”, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Defilarea militară din București începe vineri, 1 decembrie, de la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf și, de la ora 12:00, se deschide accesul la expoziţia tehnică militară în Piaţa Arcul de Triumf, scrie G4Media.ro. Vor fi Peste 1.500 de participanţi, dintre care 150 sunt străini; 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, conform sursei citate.

La Alba Iulia, peste 1.000 de militari, inclusiv polonezi şi francezi, vor fi la parada desfășurată de la ora 15:00 pe bulevardul 1 Decembrie 1918, scrie G4Media.ro.

Prognoza pentru zilele de 30 noiembrie – 3 decembrie:
  • Vremea joi, 30 noiembrie:

În țară: Valorile de temperatură diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar cele nocturne vor fi mai ridicate decât cele din intervalul precedent. Cerul va fi variabil, mai mult noros la munte, în vestul, nordul, centrul și estul țării. Se vor semnala precipitații mixte în zonele montane și predominant ploi în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate (peste 15…20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale de 70…80 km/h), iar la intensități mai mici și pe arii restrânse în vest și în a doua parte a intervalului în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. Pe alocuri se va forma ceață și vor fi condiții de polei.

În București: Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească, potrivit ANM.

  • Vremea vineri, 1 decembrie:

În țară: Vremea se va încălzi semnificativ, astfel valorile de temperatură se vor situa cu mult peste mediile multianuale. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice și la munte unde local vor fi precipitații, sub formă de ploaie în zonele joase și mixte la munte. Izolat vor mai fi posibile cantități însemnate de apă. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane (rafale de 80…90 km/h), precum și în regiunile vestice și sud-estice, dar la viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar minimele în marea lor majoritate între 2 și 12 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

În București:  Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar minima va fi de 2…5 grade. 

  • Vremea sâmbătă, 2 decembrie:

În țară: Valorile de temperatură, mai ales cele diurne, se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat din orele după-amiezii dinspre regiunile vestice. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și Oltenia și izolat în Muntenia și Moldova, iar la munte vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în vest și la munte, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime între -5 și 9 grade.

În București: Vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima va fi de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, conform ANM.

  • Vremea duminică, 3 decembrie:

În țară: Vremea se va răci în toată țara. Cerul va avea înnorări și pe arii restrânse în nord-vest, nord, centru și sud-est, precum și la munte vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar local și temporar și în zonele joase cu viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 4 grade.

În București: Valorile de temperatură vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi noros și temporar va ploua, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar minima va fi de 1…2 grade, potrivit sursei citate.

Foto: © Ncristian | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reducerea normei didactice pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se aplică din acest an școlar? Răspunsul sindicatelor: E o problemă. Toate catedrele au fost făcute până la 1 septembrie, iar legea a intrat în vigoare din 3 septembrie. Surse din minister spun că s-ar aplica de anul școlar viitor, dar legea Educației nu prevede niciun termen specific

Legea învățământului preuniversitar prevede că norma didactică pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal, la cerere,…
Vezi articolul

Raluca Turcan: Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, astfel încât materia să fie simplificată în procesul de predare online

Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la B1TV. Aceasta…
Vezi articolul