Zeci de profesori și elevi protestează în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați. Ministrul Educației și primarul Sectorului 4 au venit la fața locului și au dat asigurări că liceul nu va fi relocat în acest an școlar

3.413 vizualizări
Sursa foto: Facebook Cristi Dimitriu
Zeci de profesori și elevi protestează din nou, vineri, în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați din clădire, așa cum dorește Primăria Sectorului 4, pentru a reabilita imobilul. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au venit la fața locului, scrie G4Media.ro.

Cîmpeanu a venit la protest și a fost luat la întrebări de către părinții și profesorii care protestează. Acesta a declarat ”am înțeles că există o problemă, dacă nu credeam asta nu eram aici. Este vorba despre managementul școlii, autorități și părinți. 

La nivel de infrastructură, de profesori, de activități, acest colegiu trebuie să între pe calea normală pentru un colegiu înființat acum peste 100 de ani. 

Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar, elevii vor avea șansa să se pregătească pentru Bacalaureat”, a spus Cîmpeanu.

Sursa foto: Facebook Cristi / Dimitriu

Primarul Daniel Băluță a continuat: ”Cu certitudine Colegiul Gheorghe Șincai nu se va reloca în acest an școlar. Ordonanța președințială va stabili un grafic al relocării. Această clădire este în risc seismic II și nu are autorizație de securitate la incendiu. Primăria Municipiului București a dat în administrarea Sectorului 4 această unitate. Conform Codului Administrativ am obligativitatea de a pune în siguranță această clădire. 

Ministrul Cîmpeanu a mai anunțat că „variantele de relocare sunt multiple și vor fi anunțate de domnul primar”. 

Primarul și ministrul au intrat în Colegiu pentru a discuta cu profesorii. La ieșire, aceștia vor anunța concluziile. Între timp protestul continuă.

Sursa foto: Facebook/Cristi Dimitriu


1 comment
  1. Ce perioada ar fi mai potrivită pentru o renovare a clădirii respective? Acum, când învață fizic doar a 12 a iar elevii de a 11a, a 10a, a 9 a stau in online sau intr un an in care învață toți anii de studii in mod fizic și va fi obositor pentru un nr mult mai mare de elevi?!
    Vorbim de o clădire de 100 de ani vechime, și aceiași părinți care fac scandal ca nu sunt de acord, dacă le ar cădea copilului lor in cap o cărămida ar da vina și pe învățământ și pe primarie; ia sa fie puși sa dea declarație ca și asuma ca propriul copil sa fie in pericol sa și piardă viața din cauza ca el ca părinte, nu vrea sa și mute copilul astfel încât sa se renoveze liceul, sa vedem atunci cum ar fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primul mesaj de interes public ce promovează dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități, pe posturile TV și radio: “Pentru egalitate de șanse, copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în orice școală”

Primul mesaj de interes public care promovează dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități a apărut weekendul acesta pe TV. “Pentru egalitate de șanse, copiii cu dizabilități au dreptul…
Vezi articolul

Subiect mai greu pentru absolvenții liceelor tehnologice, decât pentru mate-info, la examenul la Matematică. Enescu: Integrala de la Tehnologic s-ar putea să facă, din păcate, diferența între cine trece și cine nu trece

Unul dintre subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții liceelor tehnologice la examenul de astăzi la Matematică a fost mai dificil decât subiectul corespondent care le-a picat absolvenților de…
Vezi articolul

Propagandă violentă antivaccin la avizierul unei biserici din campusul studențesc Agronomie, cu zeci de informații false. Preot: ”Nu am ce explicații să vă dau. Eu dorm foarte bine. Nu mă bazez pe buna credință a lui Arafat”

De câteva zile, avizierul bisericii ortodoxe „Sfântul Chiril și Metodiu” din campusul studențesc Agronomie din București adăpostește un articol apocaliptic privind presupusele efectele vaccinării împotriva COVID 19 intitulat: „Medicul Vladimir…
Vezi articolul