Zeci de profesori și elevi protestează în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați. Ministrul Educației și primarul Sectorului 4 au venit la fața locului și au dat asigurări că liceul nu va fi relocat în acest an școlar

3.413 vizualizări
Sursa foto: Facebook Cristi Dimitriu
Zeci de profesori și elevi protestează din nou, vineri, în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați din clădire, așa cum dorește Primăria Sectorului 4, pentru a reabilita imobilul. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au venit la fața locului, scrie G4Media.ro.

Cîmpeanu a venit la protest și a fost luat la întrebări de către părinții și profesorii care protestează. Acesta a declarat ”am înțeles că există o problemă, dacă nu credeam asta nu eram aici. Este vorba despre managementul școlii, autorități și părinți. 

La nivel de infrastructură, de profesori, de activități, acest colegiu trebuie să între pe calea normală pentru un colegiu înființat acum peste 100 de ani. 

Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar, elevii vor avea șansa să se pregătească pentru Bacalaureat”, a spus Cîmpeanu.

Sursa foto: Facebook Cristi / Dimitriu

Primarul Daniel Băluță a continuat: ”Cu certitudine Colegiul Gheorghe Șincai nu se va reloca în acest an școlar. Ordonanța președințială va stabili un grafic al relocării. Această clădire este în risc seismic II și nu are autorizație de securitate la incendiu. Primăria Municipiului București a dat în administrarea Sectorului 4 această unitate. Conform Codului Administrativ am obligativitatea de a pune în siguranță această clădire. 

Ministrul Cîmpeanu a mai anunțat că „variantele de relocare sunt multiple și vor fi anunțate de domnul primar”. 

Primarul și ministrul au intrat în Colegiu pentru a discuta cu profesorii. La ieșire, aceștia vor anunța concluziile. Între timp protestul continuă.

Sursa foto: Facebook/Cristi Dimitriu


1 comment
  1. Ce perioada ar fi mai potrivită pentru o renovare a clădirii respective? Acum, când învață fizic doar a 12 a iar elevii de a 11a, a 10a, a 9 a stau in online sau intr un an in care învață toți anii de studii in mod fizic și va fi obositor pentru un nr mult mai mare de elevi?!
    Vorbim de o clădire de 100 de ani vechime, și aceiași părinți care fac scandal ca nu sunt de acord, dacă le ar cădea copilului lor in cap o cărămida ar da vina și pe învățământ și pe primarie; ia sa fie puși sa dea declarație ca și asuma ca propriul copil sa fie in pericol sa și piardă viața din cauza ca el ca părinte, nu vrea sa și mute copilul astfel încât sa se renoveze liceul, sa vedem atunci cum ar fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scriitoarea Adina Popescu, despre programa de Bacalaureat la literatura română, care nu conține niciun autor din ultimii 50 de ani: Este fantastic. Vedem că tinerii nu prea mai citesc și practic nu îi ajutăm să se împrietenească cu textele literare

Copiii și tinerii citesc dacă cei din jurul lor le oferă modele – de la familie care să le spună că o alternativă pentru realitatea uneori copleșitoare sunt cărțile, la…
Vezi articolul
Evaluarea Națională

VIDEO Sorin Cîmpeanu anunță modificări în regulamentul CNATDCU / Plus: Profesorii trebuie formați cu privire la bullying, lucru pe care îl vom face. Va trebui să reluăm discuțiile pe proiectul strategiei de educație parentală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut declarații de presă astăzi, de la ora 11:00. Edupedu.ro a transmis live text cele mai importante declarații din cadrul conferinței. Sorin Cîmpeanu, cele mai…
Vezi articolul

DOCUMENT Elevii din școlile speciale, trimiși în online la fel ca cei din școlile de masă. Mama unui copil cu autism: „Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”

Ministerul Sănătății a respins solicitarea Ministerului Educației de a deschide școlile speciale și de a le permite copiilor de aici să vină fizic la ore, indiferent de scenariu. „Este absurd…
Vezi articolul

Toți elevii și toți profesorii din școlile cu secții de votare fac cursuri exclusiv online, de azi până marți. Părinții nu pot cere libere plătite de la serviciu, pe baza OUG 147, ca să stea cu copiii în aceste 3 zile

De vineri, 25 septembrie 2020 și până marți 29 septembrie 2020, inclusiv, cursurile din toate școlile care au secții de votare în incintă se organizează online, potrivit unui ordin de…
Vezi articolul