Zeci de școli construite prin împrumuturi de la Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare – anunță inspectorul general din Botoșani

977 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Zeci de şcoli construite prin împrumuturi, în judeţul Botoşani, prin programe finanţate de Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, citat de Agerpres.

Inspectorul școlar general din Botoșani, Gabriel Hârtie, a declarat că au fost construite prin Banca Mondială 132 de unităţi de învăţământ, iar scăderea numărului de elevi din comunităţile respective a determinat închiderea a 22 dintre ele.

Printre instituțiile de învățământ construite cu bani din împrumuturi și închise apoi se află şi unităţi din mediul urban, inclusiv Şcoala 3 din municipiul Botoşani, a precizat oficialul, citat de Agerpres.

Ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, la nivelul UAT-ului (unităţii administrativ teritoriale – n.r.) respectiv s-a luat decizia ca acea şcoală să fie fie închisă temporar. Ele toate au fost folosite la timpul lor, dar din păcate a trebuit să se ia această decizie. Ele sunt în conservare. Sunt proprietatea UAT-ului respectiv“, a precizat Hârtie.

Inspectorul școlar general susţine că este foarte puţin probabil ca şcolile deja închise să reintre în circuitul educaţional. Potrivit acestuia, administraţiile locale sunt proprietare ale spaţiilor de învăţământ și pot schimba destinaţia acestora, dar doar cu avizul Ministerului Educaţiei.

Citeste si: VIDEO Raed Arafat: S-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor școlare, la confirmarea unui caz cu infecție cu coronavirus. Începând de astăzi, sunt interzise activitățile cu peste 1.000 de persoane


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, prima reacție după incidentul de la Școala Alămor, în care patru elevi au fost răniți: Este absolut regretabil că elevii au fost puși din nou în pericol, pentru că infrastructura școlară este perimată / Deca anunță și cercetare disciplinară în cazul Odorheiu Secuiesc

„În primul rând, este absolut regretabil că elevii au fost puși din nou în situația în care să fie în pericol, pentru că infrastructura școlară este perimată, a declarat ministrul…
Vezi articolul

Reorganizarea forului care controlează circa 20% din banii de cercetare, UEFISCDI, și înființarea unui Consiliu independent care să se ocupe de domeniu este cerută printr-un manifest semnat de zeci de profesori și cercetători români, de la universități din România și din lume

“Propunem crearea unei entități juridice noi, „Consiliul pentru Cercetare”, unitate independentă de factorul politic și care va gestiona și distribui bugetul alocat acesteia de către statul român exclusiv pe bază…
Vezi articolul

STUDIU: Aproape 23% din copiii participanți spun că au întâlnit situații de cyberbullying în perioada pandemiei. Salvați Copiii va organiza webinarii gratuite pentru părinți despre cum să-și protejeze copiii de aceste riscuri

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informațiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele…
Vezi articolul