76 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în școli în ultimele 24 de ore/ În total, 290 de elevi confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de la redeschiderea școlilor

6.619 vizualizări
Foto: Pixabay.com
În total, 76 de cazuri noi de coronavirus la elevi au fost confirmate în ultimele 24 de ore în școli, potrivit datelor transmise în această seară de Ministerul Educației. În total, în prima săptămână de la redeschiderea școlilor sunt 290 de elevi confirmați, 359 de angajați din sistemul de Educație confirmați și 203 clase închise din aproximativ 136.000.

Potrivit datelor comunicate ieri și azi de Ministerul Educației, cifrele adunate arată că în prima săptămână de școală cu prezență fizică s-au înregistrat:

  1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 8-12 februarie: 203
  2. Număr elevi confirmați în perioada 8-12 februarie: 290
  3. Număr angajați confirmați în perioada 18- 12 februarie: 359

Numărul cazurilor înregistrate în școli în perioada 11-12 februarie 2021 (ora 18.00)

  1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 11-12 februarie: 32
  2. Număr elevi confirmați în perioada 11-12 februarie: 46
  3. Număr angajați confirmați în perioada 11 – 12 februarie: 30

Aceștia se adaugă celor 244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ care au fost confirmați cu noul coronavirus în primele 4 zile de la redeschiderea școlilor, potrivit unui comunicat de presă transmis joi seara de Ministerul Educației.

Numărul cazurilor înregistrate în școli în perioada 8-11 februarie 2021 (ora 18.00)

  1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244
  2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171
  3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

„Rata de depistare a cazurilor pozitive din școli este mult sub rata de infectare generală a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000 rata de infectare pe patru zile, același procent este scăzut în ceea ce privește procentul personalului din învățământ infectat. Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, de acum încolo, însă, de săptămâna viitoare ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare, putem considera din păcate că este determinat de reluarea școlii, până acum nu”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi seara la Digi24.

Sursă foto: Pixabay

Citește și:
Cîmpeanu: Rata de infectare în școli este 1 la 10.000 în patru zile / În Cluj, Arad și București sunt 122 de copii infectați la nivelul zilei de astăzi
Cîmpeanu: 64 de elevi din București au fost confirmați cu noul coronavirus până joi seară

13 comments
  1. Hai sa i vad pe ” lupii moraliști ” cand isi vor duce copiii la spital cu manifestări ale covidului. Si la spital ciu ciu testare.Succesuri la scos banii din buzunar! Ca asa i la noi in Franta!😢

  2. Oamenii astia sunt pe treaba lor, au toate tiglele pe casa? Ce e cu imbecilitatea aceea monumentala cu 2 masti si geamurile deschise iarna? Deci o masca a fost inutila jumatate de an, nu? Am purtat-o degeaba. Iar pasul urmator va fi 3, 5, 9 masti.
    Lasati-i in online daca tot va pregatiti din nou de lagar, cu copiii stand pe patratele in curte.

  3. Comparam mere cu prune.
    Rata aceea NU e mare nicaieri in lume la vârsta elevilor.
    Necazul e cu angajatii… sunt in total cca 300.000 in Romania si peste 300 sunt pozitivi, pai asta este echivalent cu peste 1 la mie !
    Oricum cazurile din aceste contaminari sunt din ultima saptamana din sem I si din vacanta!
    NU AU nici o legatura cu deschiderea scolile din 8 februarie.

  4. Sinistrul asta trebuie cautat bine la cap! Asta a scos pana si masca de la orele de sport!!! La ce bun sa o mai purtam in clasa? Copiii daca ies afara sa se joace trebuie sa poarte masca , la scoala merge si fara mai ales daca sunt la comum vreo 2-3 clase in salile de sport nou construite! Sau se intentioneaza cat mai repede o noua carantina si l-au pus pe.tampeanu responsabil? sper sa plateasca cu varf si indesat pt dezastrul ce va urma!

    1. Va plangeti ca a scos “pana si masca” de la orele de sport??? Si ce a mai scos? Vi se pare atat de revoltator ca alearga copiii fara masca? Sper ca nu aveti copii.

      1. Lasa, Ari, trage tu, adanc aer in piept, tata! Langa unul caruia ii sare transpiratia pe gura! Respira adanc langa 60 de copii care topaie si alearga! Tu sau copiii tai! Si eu sper ca ai parinti!!! In varsta! Si bolnavi…sa vezi ce aer tragi atunci in piept! Sti tu cand!

        1. Eu am părinți și fiindcă țin la ei…îi văd online, iar fizic…doar la două săptămâni după ce luăm vacanța de vară (în condițiile școlii față în față). Cumpărăturile se pot lăsa și la ușă ca să îi ajuți (cu măști), iar copiii, dacă nu mai ai încă un cordon ombilical de dependență…ți-i crești singurel, că nu părinții tăi i-au conceput. Nu am fost de acord cu școala în format fizic, dar acum fac toate eforturile să reduc potențialele “daune” la familia restrânsă! Însă copilul…să alerge și să facă educație fizică numai cu mască în caz de efort mare și prelungit…nu-s atât de egoistă să mi-l pun, fiindcă au fost cazuri în care i-a luat ambulanța de pe teren! Păi scapă unii de Covid și noi să ne punem copiii în pericol din cauza minților înguste? Pe părinți ai alternativa să îi vizitezi mai rar, dacă nu sunt vaccinați și riscul este asumat de comun acord. Spun asta fiindcă în cazul locuitului împreună și al bolilor cronice…se scoate adeverință și copilul NU face sport la școală!

      2. Unii și-au imaginat că reîncep fizic școlile ca într-o lume ideală, adică fără online simultan cu predarea la clasă și cu elevi care nu au nevoie crescută de oxigen în cazul efortului fizic. Nu poți să îi sufoci că “statul” e tâmpit, iar tu foarte speriat. Care nu a priceput că se urmăresc doar bani la buget și imunitate de turmă (alți bani la buget, că pe unii dintre noi nu au de gând să îi vaccineze vreodată, noi suntem doar fraierii contribuabili)…au o problemă de gândire critică și independentă.
        Măștile s-au dat la elevi de nu le-am putut duce…una nu am primit și mă gândesc doar de câte ori trebuie sa refolosească măștile “de unică folosință” copiii ai căror părinți nu au posibilitatea (unii chiar nu au) sau interesul (că banii își pot găsi și alt loc, dacă ești egoist) să le schimbe.
        Dumnezeu cu mila!

        1. Pana una alta, lumea dvs chiar e ideala! Cat de simplu judecati situatiile de viata! Sa vedeti cind trebuie sa faci mai mult decat sa lasa niste cumparaturi pe pres! Cand trebuie sa umbli cu ai tai pe la doctori ca nu mai poti amana! Si esti sigurul pe care se bazeaza! Si da, nu stai cu ei ca sa nu-i expui, dar la noi statul i-ar baga in mormant mai degraba decat sa-i ajute cu ceva!
          Si apropo, cand nu vi se oxigeneaza bine creierul sa stiti ca nu e de la.masca! La fel si copilului! Nu moare daca alearga mai incet! Asta daca alearga vrun pic! Ca parca asa au zis: ca nu e tocmai sport …sunt doar exercitii fizice! Pune masca, ca nu mori!

          1. Nu, lumea mea nu este ideală (chiar foarte departe de așa ceva), doar că sunt o persoană care găsește soluții la probleme, nu probleme la soluții. Așa m-a învățat viața! La problemele d-voastră..mai grav este faptul că trebuie să așteptați pe la ușile cabinetelor medicale (care nu respectă întotdeauna un program strict) alături de alți pacienți, uneori chiar lângă ușa unui centru de testare covid și vorbesc din REALITATE, ca să nu vă speriați dacă întâlniți și așa ceva-aerisirea după recoltare se făcea prin deschiderea geamului și a ușii dinspre hol, foarte aproape de…cardiologie, că doar nu este afecțiune agravantă în caz de covid… Așa că nu vă mai legați numai de un aspect al problemelor d-voastră. La medici merită riscul…de nevoie. Nici noi nu avem de ales cu școala și ne asumăm unele riscuri, nu de plăcere (nu îi pot impune unui profesor de educație fizică ce să facă și ce nu cu ei) ci tot DE NEVOIE! Suntem dintre cei care nici măcar nu iau mâncare la școală, deși alții…oricum mănâncă pe bănci, lângă colegul (ah, în “realitatea” d-voastră asta nu știați…SURPRIZĂ, nu doar ora de sport este pericolul din școli, ci și mestecatul și vorbitul la câțiva centimetri de cineva) așa că da..copilul meu poartă mască și încă una nouă zilnic (pe efortul exclusiv al familiei) și evident că aș fi preferat să facă online, unde putea fiecare să transpire și să gâfâie oricât (fără mască!), dar cum nu s-a cerut acordul fiecăruia…Și da, se aleargă la sport, mi-a confirmat copilul. Iar eu știu ce înseamnă un test de efort (adică să împingi inima la limită).. cu mască: nu leșini în cele până în 10 minute, dar nici bine nu îți este…De la persoană la persoană nivelul de rezistență diferă și nu ne putem compara cu sportivii de performanță (ei au și aparatură care le măsoară permanent nivelul de oxigen), care deja au un control al respirației mult peste ce se face la educație fizică. Nu comparați cu starea de repaos, în care masca poate fi ținută continuu (la restul orelor).
            Degeaba ne luptăm cu “morile de vânt”, trebuie să recunoaștem că s-a dorit redeschiderea școlilor (cu orice preț) și asta s-a obținut.
            Sănătate părinților d-voastră!

          2. Pune masca, cucoana, ca nu crapi! Nici tu, nici spidygonzales ronaldhino junior ala al tau! Pina ne-om vaccina toti! cand il duci la joaca , presupunand ca nu lasi profesorul de sport sa faca asta pt tine, ii pui masca, nu? ii pui, ca-ti iei amenda alftel nu? restul teoriei…vax zero!

          3. D-voastră chiar sunteți grobian, dar eu tot vă doresc cele bune și îmi văd de treabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Formatori pentru profesori de gimnaziu

DOCUMENT La 45 de zile de la începutul școlii Ministerul Educației începe din nou recensământul elevilor și profesorilor fără tablete/laptopuri. Școlile și grădinițele au termen până luni să facă inventarul centralizat în care a fost introdusă și “conectarea la internet a corpurilor de clădire”

Pentru fiecare elev și cadru didactic din fiecare școală Ministerul Educației a cerut printr-o adresă reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Documentul, obținut de Edupedu.ro,…
Vezi articolul

David Popovici a luat Bacalaureatul cu „o medie muncită” și a anunțat că își face studiile superioare în România, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București / Notele de la fiecare probă

Campion mondial la înot, David Popovici a susținut Bacalaureatul anul acesta, în sesiunea specială pentru olimpici și sportivi, ale cărei rezultate au fost anunțate vineri de Ministerul Educației. David a…
Vezi articolul

Introducerea disciplinei obligatorii „Istoria evreilor și a Holocaustului” a fost amânată cu doi ani prin noua lege a învățământului, spune directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian

Prin noua lege a învățământului a fost amânată cu doi ani introducerea disciplinei obligatorii „Istoria evreilor și a Holocaustului”, remarcă directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”,…
Vezi articolul