A fost lansată Platforma de sprijin pentru ajutorarea refugiaților ucraineni din România / Aplicația integrează iniţiativa Guvernului „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!

344 de vizualizări
Reprezentanţii Guvernului, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai „Code for Romania” au anunţat, vineri, lansarea unei Platformei de sprijin ce integrează iniţiativa Guvernului „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!”, informează Agerpres, citat de G4Media.ro.

Noua platformă poate fi accesată, începând din 11 martie, la adresa www.dopohoma.ro, fiind accesibilă şi pe site-ul Guvernului României, şi are funcţionalităţi avansate de conectare a resurselor colectate la nevoile refugiaţilor din Ucraina, a precizat, într-o conferinţă de presă, consilierul de stat în cancelaria prim-ministrului, Mădălina Turza.

„Grupul de coordonare a asistenţei umanitare de la nivelul Cancelariei a asigurat, în toată această perioadă, dialogul la nivel strategic cu organizaţiile din societatea civilă, din perspectiva felului în care se organizează în teren, la punctele de trecere a frontierei, dar şi din perspectiva felului în care noi, ca Guvern, le putem sprijini eforturile. De asemenea, preluăm de la societatea civilă toate propunerile de măsuri de politică publică şi încercăm să deblocăm acele situaţii care apar punctual în teren, la nivel local sau central. Astfel, tot la nivelul grupului de coordonare de la nivelul Cancelariei am putut operaţionaliza numerele 112 şi 119, cu sprijinul STS, în limba ucraineană pentru refugiaţii din România şi au fost promovate măsuri de prevenire a traficului de persoane la nivelul punctelor de trecere a frontierelor. Suplimentar, asigurăm legătura cu donatori internaţionali şi cu misiuni diplomatice”, a adăugat Mădălina Sturza.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a arătat că, prin eforturile susţinute ale Cancelariei, împreună cu DSU şi reprezentanţi ai societăţii civile, vor fi operaţionalizate două platforme oficiale de management de resurse şi administrare de spaţii de cazare.

„Vorbim de platforma numită „Un acoperiş” şi cealaltă numită „Sprijin de urgenţă”. „‘Un acoperiş’ este o soluţie de identificare de spaţii de cazare pentru a ajuta migranţii care ajung în România şi au nevoie de ajutor imediat. (…) „Sprijin de urgenţă” este un sistem integrat de management al resurselor pe care societatea civilă şi persoanele fizice şi juridice le pot aduce pentru a ajuta în situaţiile critice”, a explicat Arafat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O hartă considerată pierdută aduce dovezi ale vieții din Cretacic în Țara Hațegului / Documentul, pe care sunt marcate situri cu fosile de dinozauri, a fost descoperit în arhivele Institutului de Geologie de la Budapesta

O hartă veche de mai bine de 100 de ani, considerată pierdută și pe care sunt marcate situri cu fosile de dinozauri de pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului,…
Vezi articolul

Horia Onița, Alianța Organizațiilor Studențești: Frauda nu trebuie tolerată / Chiar în cadrul Facultății de Drept există un profesor infractor / În iunie am avut în jur de 30 de studenți într-o situație similară, aceștia nu au fost exmatriculați

„Frauda academică nu trebuie tolerată, trebuie să existe sancțiuni energice și viguroase pentru a combate această cangrenă din învățământ”, a declarat Horia Onița la Radio România Cultural. Președintele Alianței Naționale…
Vezi articolul