Acces permis în curtea şcolii și în Sectorul 1 din București, a decis Consiliul Local

447 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Cetăţenii vor avea acces în incinta curţilor şi terenurilor de sport în aer liber ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 din București, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului Local de marţi, ce aprobă un regulament pe această temă, relatează Agerpres. Măsura vine în continuarea unora similare luate în alte sectoare din Capitală.

Potrivit regulamentului “este permis accesul cetăţenilor, denumiţi în continuare utilizatori, la curţile şi terenurile de sport în aer liber ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 indicate cu marcajul ‘Acces liber’. Zonele în care nu va fi permis accesul cetăţenilor vor fi marcate cu anunţul ‘Acces permis exclusiv elevilor şi personalului unităţii de învăţământ'”.

Accesul gratuit la curţile, terenurile de sport cu acces liber ale şcolilor se va face în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Modelul declaraţiei pe propria răspundere va fi întocmit de Direcţia Juridică şi va fi pus la dispoziţie unităţilor de învăţământ. Declaraţia pe propria răspundere va fi completată pentru copiii sub 16 ani de către părinte/tutore, iar în ceea ce priveşte cetăţenii de peste această vârstă de fiecare persoană care doreşte să aibă acces pentru activităţi sportive în curţile şcolilor.

  • Copilul cu vârsta sub 10 ani va fi însoţit obligatoriu de un aparţinător (părinte, bunic, frate major) pentru a fi supravegheat. În această situaţie, aparţinătorul răspunde de acţiunile şi faptele minorului.
  • Persoanele cu vârsta de sub 16 ani vor avea asupra lor cel puţin un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta să poată fi contractat de către agenţii de pază.
  • Limitarea sau îngrădirea accesului gratuit al utilizatorilor în curţile şi terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, cu excepţia celor de învăţământ preşcolar, constituie contravenţie şi de sancţionează de agenţii constatatori ai Poliţiei Locale cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O profesoară de limba română din Olt, deranjată că elevii ei nu au învățat pe de rost pentru Evaluarea Națională rezumate din cărți sau scrise de ea: “Le-am spus: le citiți, le rețineți, le folosiți când faceți teste, le învățați pe dinafară. Părinții trebuie să verifice copiii dacă lucrează testele pentru examen. Ei lasă totul pe profesorul de la clasă și meditator“

O profesoară de Limba română de la Colegiul Național “Radu Greceanu” Slatina și-a arătat nemulțumirea față de elevii ei de la clasă, care nu au învățat pe dinafară pentru Evaluarea…
Vezi articolul

Calendarul examenului de definitivat 2024, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii se înscriu până pe 13 octombrie. Prima inspecție de specialitate are loc până la data de 9 februarie 2024

Calendarul examenului de definitivat 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 6.330 din 25 septembrie 2023. Înscrierea profesorilor se face până pe 13…
Vezi articolul

Cum se vede ARACIP – agenția care acreditează, autorizează și evaluează școlile și grădinițele – din interior? Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației: Este o instituție amputată administrativ care nu poate să facă față cererilor din acest moment / Dacă mergeți acum la ARACIP și găsiți două persoane la birou, e mult

Este o instituție amputată administrativ care nu poate să facă față cererilor din acest moment, a declarat secretarul general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, despre Agenția Română de Asigurare a…
Vezi articolul