Acces permis în curtea şcolii și în Sectorul 1 din București, a decis Consiliul Local

337 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Cetăţenii vor avea acces în incinta curţilor şi terenurilor de sport în aer liber ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 din București, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului Local de marţi, ce aprobă un regulament pe această temă, relatează Agerpres. Măsura vine în continuarea unora similare luate în alte sectoare din Capitală.

Potrivit regulamentului “este permis accesul cetăţenilor, denumiţi în continuare utilizatori, la curţile şi terenurile de sport în aer liber ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 indicate cu marcajul ‘Acces liber’. Zonele în care nu va fi permis accesul cetăţenilor vor fi marcate cu anunţul ‘Acces permis exclusiv elevilor şi personalului unităţii de învăţământ'”.

Accesul gratuit la curţile, terenurile de sport cu acces liber ale şcolilor se va face în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Modelul declaraţiei pe propria răspundere va fi întocmit de Direcţia Juridică şi va fi pus la dispoziţie unităţilor de învăţământ. Declaraţia pe propria răspundere va fi completată pentru copiii sub 16 ani de către părinte/tutore, iar în ceea ce priveşte cetăţenii de peste această vârstă de fiecare persoană care doreşte să aibă acces pentru activităţi sportive în curţile şcolilor.

  • Copilul cu vârsta sub 10 ani va fi însoţit obligatoriu de un aparţinător (părinte, bunic, frate major) pentru a fi supravegheat. În această situaţie, aparţinătorul răspunde de acţiunile şi faptele minorului.
  • Persoanele cu vârsta de sub 16 ani vor avea asupra lor cel puţin un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta să poată fi contractat de către agenţii de pază.
  • Limitarea sau îngrădirea accesului gratuit al utilizatorilor în curţile şi terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, cu excepţia celor de învăţământ preşcolar, constituie contravenţie şi de sancţionează de agenţii constatatori ai Poliţiei Locale cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacție a FSLI, la “descinderea” ministrului Educației în școli: Multe cadre didactice s-au simțit în ipostaza neplăcută în care a fost doamna învățătoare și au privit gestul ministrului ca pe unul de imagine

Reacție a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, în a 5-a zi de la vizita inopinată a ministrului Educației, însoțită de presă, în școli din Ialomița. “Controalele au căpătat forma unor…
Vezi articolul

Desant al controlorilor trimiși de ministrul Educației în școlile din toate județele, chiar din prima zi de reluare a cursurilor. Cîmpeanu: Niciodată nu am mai semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României / Ce verifică

Controale extinse în toată țara făcute de „echipe de control” trimise de ministrul Educației în școli, potrivit anunțului făcut de Sorin Cîmpeanu de la Palatul Victoria. Acesta a spus că…
Vezi articolul