Acces permis în curtea şcolii și în Sectorul 1 din București, a decis Consiliul Local

368 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Cetăţenii vor avea acces în incinta curţilor şi terenurilor de sport în aer liber ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 din București, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului Local de marţi, ce aprobă un regulament pe această temă, relatează Agerpres. Măsura vine în continuarea unora similare luate în alte sectoare din Capitală.

Potrivit regulamentului “este permis accesul cetăţenilor, denumiţi în continuare utilizatori, la curţile şi terenurile de sport în aer liber ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 indicate cu marcajul ‘Acces liber’. Zonele în care nu va fi permis accesul cetăţenilor vor fi marcate cu anunţul ‘Acces permis exclusiv elevilor şi personalului unităţii de învăţământ'”.

Accesul gratuit la curţile, terenurile de sport cu acces liber ale şcolilor se va face în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Modelul declaraţiei pe propria răspundere va fi întocmit de Direcţia Juridică şi va fi pus la dispoziţie unităţilor de învăţământ. Declaraţia pe propria răspundere va fi completată pentru copiii sub 16 ani de către părinte/tutore, iar în ceea ce priveşte cetăţenii de peste această vârstă de fiecare persoană care doreşte să aibă acces pentru activităţi sportive în curţile şcolilor.

  • Copilul cu vârsta sub 10 ani va fi însoţit obligatoriu de un aparţinător (părinte, bunic, frate major) pentru a fi supravegheat. În această situaţie, aparţinătorul răspunde de acţiunile şi faptele minorului.
  • Persoanele cu vârsta de sub 16 ani vor avea asupra lor cel puţin un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta să poată fi contractat de către agenţii de pază.
  • Limitarea sau îngrădirea accesului gratuit al utilizatorilor în curţile şi terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, cu excepţia celor de învăţământ preşcolar, constituie contravenţie şi de sancţionează de agenţii constatatori ai Poliţiei Locale cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Inspectoratele școlare vor fi obligate să le ceară primăriilor spații pentru elevi, acolo unde școlile nu au suficiente clase pentru a respecta normele de siguranță. Modificări la Definitivat 2021, pentru obținerea Gradelor I și II și la acreditarea școlilor – Proiect de OUG

Inspectoratele școlare vor fi obligate să le ceară primăriilor spații adecvate în care copiii să învețe în condițiile sanitare impuse de pandemie. Prevederea face parte din proiectul de Ordonanță de…
Vezi articolul

Radu Gologan, despre testele grilă la examene: A introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme

“Atragem atenția că a introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme, inclusiv posibilități de fraudă, plus puține componente de verificat în cunoștințele copiilor”, a declarat…
Vezi articolul