UPDATE Acordarea de premii în bani elevilor care au luat 10 la BAC și Evaluarea Națională 2019, aprobată de Guvern

7.332 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Guvernul a aprobat astăzi hotărârea care prevede premierea elevilor cu medii de 10 la examenele naționale din acest an. Sumele sunt aceleași din 2015 încoace, respectiv 1.000 de lei pentru Evaluarea Națională și 3.000 de lei pentru Bacalaureat. Cele mai mari premii au fost acordate în 2014, când cei care au luat 10 la Evaluare au primit 2.000 de lei.

“Cei 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII 2019) și cei 235 de liceeni care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate”, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Instituția a precizat că “lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale”.

Descarcă de aici Proiectul de HG privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2019 și la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019

Proiectul de HG privind premierea elevilor de 10 / Foto: gov.ro

 

În anii trecuți, datele la care erau aprobate aceste premii pentru elevii de 10 au fost următoarele:

 • 2014 – 10 iulie
 • 2015 – 15 iulie
 • 2016 – 31 august
 • 2017 – 9 august
 • 2018 – 12 iulie

Photo by Startup Stock Photos from Pexels

Citește și:

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
 1. Listele cu beneficiarii acestor stimulente se știu de când au fost afișate notele finale dupa susținerea acestor examene și, la final, după afișarea în urma contestațiilor, făcând inutila orice aprobare ulterioară. Este aprobată și rectificarea de buget, cea care ar mai fi putut determina o eventuală întarziere a plății. Este trist, după atâția ani de așa zisă evoluție a societății noastre, că elevii de 10 și nu numai trebuie sa învețe de mici că răsplata muncii lor este un exercițiu de răbdare și nu o recunoaștere de la sine a meritelor lor.

 2. Consiliile Judetene care anii trecuti au premiat copii merituosi si-au pastrat anul acesta banii, chiar daca numerul de copii puteau fi numarati pe degete!
  Primariile au acordat in marea lor majoritate sume derizorii (cele care totusi s-au sinchisit)!
  Guvernul abia a emis o hotarare, pana ce copii sa se vada cu banii in mana mai e cale lunga!
  Rusine! In toata tara sunt mai putin de 1000 de copii cu media 10 la respectivele examene! Bani pentru pensii speciale acordate alesilor locali au fost gasiti! Bani pentru copii care trebuie incurajati, bani pentru educatie in general, nu!
  Politicienii cu scoli la fabricile de diplome cu valoare reala egala cu a hartiei igienice, dar care pentru ei este egala cu a Hardward-ului, nu dau doi bani pe copii de 10 ai tarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educaţiei ar putea propune modificarea Bacalaureatului pentru anul şcolar următor: Ar trebui să le dăm posibilitatea elevilor să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat

“Cred că voi deschide şi acest front”, spune ministrul Educației, Monica Anisie, într-un interviu pentru HotNews.ro. Anisie a vorbit despre eventuale modificări ale probelor de competenţe, părecum şi despre a…
Vezi articolul

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?

Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori…
Vezi articolul