Actrița Goldie Hawn și Asociația pentru Valori în Educație oferă profesorilor români 10 burse la un curs de instruire pentru dezvoltarea socio-emoțională a elevilor. Goldie Hawn: „Mă bucur mult că putem împărtăși programul nostru cu profesorii și copiii din România, pentru rezultate mai bune la școală și un parcurs bun în viață”

2.025 de vizualizări
Foto: © Oleksandr Brylov | Dreamstime.com
Profesorii care vor să învețe cum să-și susțină elevii în dezvoltarea socio-emoțională vor putea accesa 10 burse puse la dispoziție pentru școlile publice din România de Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE), în parteneriat cu MindUP și The Goldie Hawn Foundation. Bursele sunt pentru cursuri în cadrul Programului de Dezvoltare Socio-Emoţională – SEL, care vor fi predate gratuit de Dido Balla, Directorul pentru inovare educaţională şi parteneriate la MindUP, se arată într-un comunicat de presă. Goldie Hawn a spus că se bucură mult că poate împărtăși programul acesta cu profesorii și copiii din România, „pentru rezultate mai bune la școală și pentru un parcurs mai bun în viață”.

În total, 50 de cadre didactice, împreună cu 10 directori de şcoală, vor fi implicaţi în proiect la nivelul întregii ţări. Prin program, vor fi instruite cadrele didactice pentru a ajuta elevii să dezvolte relaţii sănătoase, să înţeleagă şi să-şi gestioneze propriile emoţii. Înscrierile sunt deschise în perioada 15 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022.

„Dezvoltarea socio-emoţională în educaţia din România este unul din subiectele prea puţin discutate, deşi sănătatea mintală a elevilor este extrem de importantă. Competenţele socio-emoţionale sunt cheia pentru reuşita fiecărui tânăr, atât pe plan academic, cât şi la nivel personal. Programul de Dezvoltare Socio-Emoţională – SEL este un catalizator pentru transformarea şcolilor şi dezvoltarea acestor competenţe ale viitorului, în aşa fel încât elevii să fie echipaţi cu resursele necesare pentru succes pe termen lung. Alături de MindUP, ceea ce propunem şcolilor din România prin acest proiect este formarea cadrelor didactice cu metode şi exerciţii aplicabile direct la clasă, indiferent de materia predată. Toate aceste tehnici au la bază informaţii validate ştiinţific şi fac parte din domenii precum neuroştiinţă, psihologie pozitivă, învăţare socio-emoţională (SEL) şi mindfulness”, a declarat Anca Alexe, Social Emotional Learning Program Manager, în cadrul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie.

Actrița americană Goldie Hawn, Fondator şi CEO al Fundaţiei Goldie Hawn, a declarat: „Copiii din întreaga lume se confruntă cu provocări care ţin de gestionarea simptomelor stresului toxic şi a anxietăţii. De aceea, este o onoare să încheiem acest parteneriat cu Asociaţia pentru Valori în Educaţie pentru a aduce MindUP în atenţia profesorilor din România, în aşa fel încât ei să poată aborda problemele care ţin de sănătatea emoţională şi dezvoltarea copiilor. Echilibrul mintal al copiilor noştri este fără îndoială una dintre cele mai importante probleme cu care avem de-a face în acest moment şi mă bucur mult că putem împărtăşi programul nostru cu profesorii şi copiii din România, pentru rezultate mai bune la şcoală şi un parcurs bun în viaţă”.

Cum vă puteți înscrie la program:

Programul de Dezvoltare Socio-Emoţională – SEL va fi structurat în două părţi. Prima parte va presupune formarea profesorilor sau învăţătorilor din şcolile selectate şi implementarea la clasă a instrumentelor şi tehnicilor de dezvoltare a competenţelor socio-emoţionale. Această etapă se va desfăşura în perioada 26 februarie 2022 – 20 decembrie 2022. Partea a doua va consta în monitorizarea rezultatelor, extinderea programului la alte clase din şcoală şi evaluare a proiectului şi se va derula între 15 ianuarie 2023 – 15 iunie 2023.

Pentru a fi parte din program, directorii de şcoli, împreună cu cinci profesori din cancelaria lor, pot să aplice până pe data de 15 ianuarie 2022, prin accesarea acestui link şi completarea formularului de înscriere. Şcolile vor fi selectate, în principal, în funcţie de motivaţia lor de a dezvolta un astfel de program în şcoală şi de angajamentul de a rămâne în program pe toată durata lui. Costul programului va fi susţinut în totalitate de AVE.

Formator pentru întregul program va fi Dido Balla, Directorul pentru inovare educaţională şi parteneriate la MindUP. Acesta va lucra cot la cot cu echipa AVE pentru a instrui profesorii să ajute elevii în ceea ce priveşte conştientizarea de sine şi gestionarea propriilor emoţii, înţelegerea relaţiilor cu ceilalţi şi luarea responsabilă a deciziilor, pe care vor putea să le aplice în comunitate, familie, în şcoală sau în relaţia cu colegii de clasă.

Dezvoltarea socio-emoţională, o prioritate pentru educaţia din România

În contextul în care presiunea emoţională asupra copiilor este în creştere, scopul acestui demers este de a pune la dispoziţia profesorilor din România o resursă de învăţare, care să îi ajute să gestioneze eficient provocările pe care le întâmpină copiii. Rezultatele cercetărilor arată că aproximativ 27% mai mulţi elevi şi-au îmbunătăţi performanţa academică la sfârşitul programului, iar 24% şi-au îmbunătăţit comportamentele sociale şi s-au simţit mai puţin stresaţi.

__________

Despre Asociaţia pentru Valori în Educaţie

Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE) este o organizaţie non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educaţional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE desfăşoară mai multe programe prin intermediul cărora susţine şcolile din România pentru îmbunătăţirea competenţelor de leadership şcolar, îmbunătăţirea capacităţii de evaluare şi reducere a decalajelor de literaţie, dezvoltare digitală etc. Programele coordonate de AVE sunt Edu Networks, Academia de Leadership şi Managemant Şcolar, ALFABETAR. Acestea se adresează exclusiv cadrelor didactice, iar beneficiari sunt copiii.

Despre MindUP / The Goldie Hawn Foundation

MindUP / The Goldie Hawn Foundation este o organizaţie non-profit, înfiinţată cu scopul de a ajuta copiii să dezvolte cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a gestiona eficient stresul, pentru a-şi înţelege emoţiile, în aşa fel încât să facă faţă provocărilor societăţii în care trăim cu optimism, echilibru emoţional şi compasiune. Organizaţia a fost fondată în 2003 de actriţa Goldie Hawn şi desfăşoară programe la nivel internaţional.

Foto: Oleksandr BrylovDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Oficial guvernamental: „Peste 90% din personalul școlar din Italia s-a vaccinat împotriva COVID-19” / În România, 60% dintre angajații sistemului de Educație sunt vaccinați

„Aproximativ 90,45% din angajații școlilor din Italia au primit cel puțin prima doză de vaccin”, au afirmat membrii departamentului comisarului extraordinar pentru situații de urgență, generalul Francesco Figliuolo, care difuzează…
Vezi articolul

O organizație cu retorică antivaccin anunță un marș în Suceava, până la Inspectoratul Școlar, în continuarea manifestațiilor împotriva școlii online din mai multe localități județ, unde nu a fost atins pragul de vaccinare a personalului școlar

Proteste precum cel din Volovăț, împotriva școlii online acolo unde nu a fost atinsă rata de vaccinare de 60% a personalului școlar, au avut loc, marți, în mai multe localități…
Vezi articolul

Universitatea din București: În anul universitar 2021-2022, facultățile vor funcționa în sistem hibrid, fiecare va decide cum va începe și își va organiza activitățile

Senatul Universității București a decis ca, în anul universitar 2021-2022, facultățile să desfășoare activități în sistem mixt/hibrid, anunță instituția într-un comunicat de presă. Acesta precizează că modalitatea de începere și…
Vezi articolul

Andreea Moldovan, Ministerul Sănătății: Pragurile de 15, respectiv 17 elevi la clasă, în anii terminali, “vin de la Ministerul Educației” / Limita de 50% este cea care contează / Școlile unde mai mulți elevi vor prezență fizică pot cere “derogare de la DSP”

Pragurile de 15, respectiv 17 elevi per clasă, în ani terminali, care pot veni la școală în sistemul hibrid sunt propuse de Ministerul Educației, a spus duminică, la Digi 24,…
Vezi articolul